Balsamy do ciała

Novaclear Atopis, Intensive Cream Krem intensywnie natłuszczający

Atopis Intensive Krem do Twarzy i Ciała
Novaclear Atopis
e-ZikoApteka.pl
Diagnosis Novaclear Atopis Intensive Cream krem natłuszczający do twarzy i ciała 500 ml 7069571

• 25 lutego 2025 o 23:53
    Ratunek dla skóry
    Na wstępie zaznaczę, że nie choruję dermatologicznie. Krem w puszce określiłabym raczej jako pastę, ponieważ ma bardzo zbitą i gęsta konsystencję. Dość ciężko się rozprowadza, zostawia biały film na skórze, ale szybko się wchłania. Zostawia lepką warstwę na skórze, co sprawia, że jest idealny na noc, nie brudzi ubrań, nie zostawia tłustych plam. Bardzo intensywnie nawilża, a wręcz natłuszcza bardzo przesuszoną skórę na łokciach i kolanach. Moja skóra jest bardzo sucha i drogeryjne masła nie zawsze dają radę, często łuszczycy mi się skóra z przesuszenia. To jeden z nielicznych kremów, który daje radę. Co więcej podczas kąpieli następnego dnia, na skórze nadal czuć ten krem. Po dłuższym stosowaniu mogę nakładać go już co drugi dzień. Jest bardzo wydajny, bezzapachowy, na prosty skład. Kosztuje ok 60zl za 500ml. Zazwyczaj wybieram kosmetyki w słoiku, bo wiem, że wykorzystuje je do maksimum. Kończę właśnie 3 opakowanie, a jedno starcza mi na cały sezon jesień - wiosna. Latem wybieram coś lekkiego. Dostępny w aptekach i superpharm.
    Zalety:
    • Regeneracja, odżywienie, opakowanie, brak zapachu
    Wady:
    • Konsystencja, rozprowadzanie
  • 24 lutego 2024 o 23:15
    krem atopis
    Mój 10 latek od półtora roku walczy z łuszczycą paznokci i skóry na dłoniach.Probowałam wielu maści i kremow- wyniki byly mizerne.Nawet steryd aplikowany na noc niewiele pomaga, fototerapia tez dzialala na chwilę..Młody dzielnie smaruje palce kilka razy dziennie, nawet do szkoły nosi krem a dzieci pytają czemu ma popękaną i łuszczącą się skórę.Ostatni moj zakup to krem intensive.Oczom nie wierzyłam....świetnie natłuszcza, skóra przez cały dzień jest sprężysta i nie widać łuszczenia i suchości.Synek zadowolony, z całego serca polecam ten krem.Malemu pomaga.
    Zalety:
    • świetnie natłuszcza, efekt utrzymuje się dość dlugo
  • 2 września 2023 o 1:19
    Najlepszy na suchość i świąd
    Mam skórę suchą na ciele, miejscami bardzo suchą, łuszczącą się i swędzącą. Czasem z tymi miejscami jest gorzej, czasem lepiej ale muszę mieć coś awaryjnego, że jak dostaję już przysłowiowego "kota" i jestem w stanie drapać się do krwi to mam jakieś koło ratunkowe. I tym kołem jest właśnie ten krem. Jest bardzo gęsty w konsystencji, czasem wręcz trudno go wydobyć. Pod palcami jest tępy, zostawia białą warstwę. I tu dochodzimy do sedna sprawy. Jak posmaruję miejsca bardzo przesuszone to wchłania się dosłownie w kilka sekund. Skóra dosłownie pije ten produkt. Jak zostanie mi go trochę na ręku i posmaruję "gdzie bądź" to czasem wklepanie go zajmuje długi czas. Więc jest to jakby tester gdzie skóra jest najbardziej przesuszona. Jeśli ktoś twierdzi że się produkt nie wchłania to znaczy że jeszcze nie wie jak wygląda sucha skóra ;) Mimo tego, że produkt w aplikacji i odczuciu nie jest jakiś genialny to genialne ma działanie - szczególnie na świąd. Żaden (dosłownie) produkt dedykowany do AZTowcow nie działa tak cudownie jak ten. Jak ręką odjął przechodzą wszystkie dolegliwości. Produkt jest bezzapachowy. Oczywiście ma zapach, nie jest to magiczny produkt stworzony z powietrza - ma zapach składników które w nim są. Czyli surowy kosmetyczny zapach. Kupuję mniejsze opakowania, bo korzystam z produktu doraźnie - ale musi być jako SOS w mojej szafce. Nie traktujcie tego produktu jako balsam np. na całe ciało. On po prostu do tego nie został stworzony.
    Zalety:
    • działanie na suchość i swędzenie
    • długotrwałe uczucie ulgi
    Wady:
    • problematyczna konsystencja i aplikacja
    Drogeria Super-Pharm
  • 18 stycznia 2023 o 19:27
    Lepiej używać na noc
    Krem jest gęsty, treściwy i bardzo tłusty. Należy go stosować w niewielkich ilościach. Trochę trzeba się nawklepywać, aby nie bielił. Stosowałam go na dłonie, na noc. W dzień niestety nie za bardzo da się go używać, bo nie jest to krem, który się całkiem wchłania, tylko pozostawia także tłustą warstwę. W ciągu pół roku zużyłam całe opakowanie, stosując go co drugi dzień, więc z wydajnością jest bardzo spoko. Tylko ogólnie jakoś mi nie podszedł, bo nie zauważyłam aby poprawił coś w kondycji moich dłoni. Póki jest nałożony to jest ok, ale jak tylko rano umyłam ręce to z powrotem czułam nieprzyjemne ściągnięcie skóry i zaraz znów wyglądała na wysuszoną...
    • pH
    • również dla niemowląt
    Wady:
    • średnie nawilżenie
    • niezbyt komfortowy
  • 30 grudnia 2022 o 21:29
    Okropny
    Produkt zamówiłam z mysla o córce ponieważ ma atopową skore. Już po pierwszym użyciu jak nałożyłam ta tłusta biała maz zauwazylam ze wogole się nie wchłania! Dziecko bardzo się złościło ze nie może założyć piżamki i mi powiedziała ze więcej tego nie chce! Tak Wiec zostało mi prawie całe duże opakowanie i sięgam po nie z niechęcią bo krem wogole się nie wchłania nawet podczas wcierania. Drugi produkt z tej firmy kupiłam to jest emolient do kąpieli chyba najcięższy jaki miałam. Woda wcale się nie zamienia w biała jak większość emolientow tylko robi tłusta wodę gdzie można się poślizgnąć tak Wiec tez zaprzestałam używania. Porażka jednym słowem
    Drogeria Super-Pharm