Glinki i maseczki algowe

NaturalME Glinka zielona

NaturalME Glinka zielona 200ml

• 9 listopada 2023 o 16:42
    Dobrze mieć taki uniwersalny produkt - super glinka, którą można wykorzystać na masę sposobów
    Glinkę zieloną, kupiłam naprawdę długi czas temu, razem z glinką czerwoną od NaturalME. Trochę mi zajęło wykończenie całego słoiczka, a to dlatego, że ten produkt stosowałam dosyć sporadycznie. Czasem lubię pobawić się takimi produktami kosmetycznymi, które można samemu dostosować do swoich potrzeb. Używałam już wcześniej maseczek z glinką ale były one już wcześniej przygotowane. Glinkę zieloną kupiłam ze względu na jej właściwości, tzn. oczyszczające i regulujące wydzielanie serum. Mam cerę suchą, wrażliwą i skłonną do zaczerwień, czasem na mojej twarzy pojawiają się niewielkie niedoskonałości. Za każdym razem czułam, że maseczki na bazie glinki zielonej pomagały mi w minimalizacji wyprysków, łagodziły też podrażnienia. Nigdy nie odnotowałam nadmiernego wysuszenia. Opakowanie niestety jest plastikowe ale dobrze się sprawdziło przez te kilka lat. Ja bardzo lubię tworzyć maseczki na bazie olejków (konopny, arganowy, z pestek malin, z pestek truskawek itd.) z dodatkiem np. żelu aloesowego. Takie połączenie najbardziej przypadło do gustu mojej cerze. Pewnie kupię ponownie za jakiś czas. Myślę, że warto mieć w swojej szufladzie taki podstawowy produkt, który można w każdym momencie dostosować do potrzeb swojej skóry.
    Zalety:
    • uniwersalność - możliwość tworzenia różnych maseczek na bazie glinki
    • maseczki na bazie glinki zielonej pomogły w minimalizacji wyprysków i podrażnień
    • łatwość użycia
    • niska cena i wysoka dostępność
    • mega wydajne opakowanie
    Wady:
    • plastikowe opakowanie (nie do końca wada ale fajnie byłoby gdyby opakowanie było szklane)
  • 1 sierpnia 2021 o 12:06
    Średniawa
    Zielona glinka to jeden z moich kosmetycznych niezbędników. Posiadam tłustą cerę ze skłonnością do niedoskonałości, dlatego minimum 1-2 w tygodniu wykonuję maskę z zielonej glinki w połączeniu z olejkiem herbacianym. Glinkę marki NaturalME dorwałam w Super Pharm, skusiła mnie pojemność, cena oraz opinie. Maskę wykonuję z maksymalnie 1 łyżeczki glinki, im mniej tym lepiej ponieważ przy zbyt dużych proporcjach glinki względem wody ciężko ją wymieszać i po nałożeniu na twarzy tworzy się bardzo nieprzyjemna struktura - wolno to schnie, uczucie po nałożeniu nie jest komfortowe i ciężko się domywa. Efekty po wykonaniu maski są dobre - pory oczyszczone oraz zauważalny wpływ na ograniczenie produkcji sebum. Czy dokonam ponownego zakupu? Nie, coś mi w tej glince nie gra. Do tej pory nie widziałam różnicy w glinkach które stosowałam, ale przy tej to jest zauważalne. Być może ziarna są niedostatecznie zmielone, tak jak zauważono to wg kilku recenzji które czytałam bądź po prostu zielona glinka zielonej glince nie równa.
    Zalety:
    • oczyszcza pory
    • wpływa na ograniczenie produkcji sebum
  • 2 maja 2021 o 12:03
    Jedna z gorszych jakościowo glinek jakie używałam
    Lubię maseczki glinkowe i zużyłam ich dość sporo, różnych firm. Glinki są dobrodziejstwem i nie będę w tej ocenie odnosić się do tego, co glinka zielona robi ogólnie, a konkretnie do tego produktu firmy NaturalME. Glinki rozrabiam z hydrolatami różnej maści lub wodą i nakładam na twarz. Ta glinka jest jednak w moim odczuciu niedostatecznie zmielona. Mieszana z płynem tworzy spore grudy, które ciężko jest rozrobić (co nie zdarzało mi się, lub zdarzało w mniejszym stopniu w przypadku glinek innych producentów). Okazuje się, że jednak glinka glince nierówna. Zaletą produktu jest jego cena i wielkość opakowania (opakowanie jest plastikowe, nie jest to szkło). Jednak ja nie kupię jej ponownie z uwagi właśnie na komfort użytkowania. Działanie jest w porządku, robi to co glinka ma robić, tu nie mam zastrzeżeń, jednak jakościowo znam lepsze produkty.
    94mag
    29 czerwca 2020 o 13:42
    NaturalMe jak zwykle zachwyca
    Kosmetyk trochę typu DIY, gdyż wymaga od nas zmieszania z kilkoma innymi produktami, ale to absolutnie nie przeszkadza w użytkowaniu. Glinka jest zamknięta w dużym opakowaniu, jest w formie proszku. Dobrze oczyszcza i matuje skórę , jest wybawieniem dla skóry trądzikowej, gdyż bardzo dobrze zapobiega świeceniu się skóry i absorbuje sebum. Dobrze razi sobie z usuwaniem martwego naskórka, delikatnie złuszcza nie pozostawiając przy tym podrażnionej twarzy. Ma naturalny skład, bez żadnych dodatków i konserwantów, Przy regularnym stosowaniu pojawia się mniej niedoskonałości. Nie podrażnia, nie uczula. Jest bardzo wydajna.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • naprawdę działa
    • delikatnie złuszcza martwy naskórek
    • wygładza niedoskonałości
    • skutecznie oczyszcza skórę
    • matuje
    • nie podrażnia
    Eniel
    19 listopada 2019 o 19:31
    Maska, która robi to co powinna robić z cerą
    Bardzo wydajna i porządna maseczka, która ma dość mocne działanie. Koi podrażnienia, likwiduje sebum oraz błyszczenie skóry, zbiera zanieczyszczenia, zwęża pory, napina i nawilża skórę. Maska ma formułę zielonego proszku, który należy przygotować w odpowiednich proporcjach po zmieszaniu z wodą. Szybko zastyga na twarzy, warto pamiętać o zwilżaniu jej wodą, gdyż dość mocno ściąga skórę. Zapach prawie niewyczuwalny. Maska oczywiście bardzo brudzi łazienkę, ale taka jest specyfika zielonej glinki. Oczyszcza, oraz zmniejsza ilość wykwitów oraz suchych skórek. Maska robi z cerą wszystko to, co powinna - pobudza krążenie, matowi, oczyszcza. Należy uważać przy cerach wrażliwych - zbyt długie trzymanie jej na twarzy może powodować zaczerwienienia.