Glinki i maseczki algowe

NaturalME Glinka czerwona

• 10 lipca 2023 o 13:27
    Super glinka, którą można wykorzystać na masę sposobów
    Od czasu do czasu lubię pobawić się takimi produktami kosmetycznymi, które można samemu dostosować do swoich potrzeb. Używałam już wcześniej maseczek z glinką ale były one już wcześniej przygotowane. Słoiczek glinki czerwonej NaturalME kupiłam jakieś 3 lata temu na promocji w Super Pharm. Opakowanie jest bardzo wydajne - ja dopiero nie dawno wykończyłam swój słoiczek, korzystałam różnie, czasem częściej, nawet 2x w tygodniu. Glinkę czerwoną kupiłam ze względu na jej właściwości, tzn. łagodzące zaczerwienienia skóry, czy zdolność do poprawy kolorytu cery. Nie jestem w stanie ocenić, czy glinka rzeczywiście działa pod tym kątem. Stosuję bardzo dużo różnych produktów, a glinki też przez jakiś czas nie używałam zbyt często. Wiem jedno - za każdym razem tworzenie swojej maseczki na podstawie tej glinki, to sama przyjemność. Opakowanie niestety jest plastikowe ale dobrze się sprawdziło przez te kilka lat. Ja bardzo lubię tworzyć maseczki na bazie olejków (konopny, arganowy, z pestek malin, z pestek truskawek itd.) z dodatkiem np. żelu aloesowego. Takie połączenie najbardziej przypadło do gustu mojej cerze. Nigdy nie odnotowałam podrażnienia. Za każdym razem buzia jest przyjemnie oczyszczona ale też i nawilżona. Pewnie kupię ponownie za jakiś czas, myślę, że warto mieć w swojej szufladzie taki podstawowy produkt, który można w każdym momencie dostosować do potrzeb swojej skóry.
    Zalety:
    • uniwersalność - możliwość tworzenia różnych maseczek na bazie glinki czerwonej
    • maseczki na bazie produktu, nigdy nie podrażniły mojej wrażliwej skóry
    • niska cena i wysoka dostępność
    Wady:
    • plastikowe opakowanie (nie do końca wada ale fajnie byłoby gdyby opakowanie było szklane)
  • 12 sierpnia 2020 o 14:59
    Dobra glinka
    Glinkę kupiłam na promocji w drogerii za niecałe 10zł, co akurat dla mnie jest dobrą ceną, ta regularna jest trochę zawyżona jak na glinkę w plastikowym opakowaniu, u konkurencji znajdę taniej i w szkle. Poza ceną i opakowaniem, bardzo lubię używać glinek w formie maseczek i ta również się w tym zadaniu sprawdza. Przy zmywaniu "wcieram" jeszcze wilgotną glinkę w skórę, dzięki czemu jest to dodatkowa pomoc przy pozbywaniu się martwego naskórka. Glinkę dodałam również do mydła (kostka) i też fajnie się sprawdza.
  • 9 czerwca 2020 o 20:00
    Dobra jakość za rozsądną cenę
    Glinki NaturalMe są w wygodnych opakowaniach i bardzo często można kupić je w promocyjnej cenie ok. 11 zł. Ta glinka jest przeznaczona do cery naczynkowej ale tym samym jest bardzo delikatna. Jak to glinka sprawia uczucie oczyszczonej skóry ale i rozświetlonej, ponieważ poprawia koloryt skóry. Glinka jest bardzo drobno zmielona, więc dobrze rozrabia się z wybranym hydrolatem czy innymi dodatkowymi składnikami. Miesza się dobrze i ma zawsze gładką konsystencję.
  • 4 kwietnia 2020 o 12:43
    Fajna glinka
    Bardzo lubię glinki więc ta również przypadła mi do gustu. Mam cerę naczynkową, mieszaną, skłonną do niedoskonałości. Po zastosowaniu glinki cera jest uspokojona i rozjaśniona jednak nie zauważyłam jakichś trwałych efektów pomimo zużycia prawie całego opakowania. Działanie jest poprawne ale w przypadku mojej cery lepiej jednak sprawdza się glinka zielona. Mimo wszystko polecam dla osób z cerą naczynkową ale nie koniecznie do cery z niedoskonałościami.
    Zalety:
    • uspokaja skórę
    • rozjaśnia
    • lekko oczyszcza
    • lekko matuje
    • ładne opakowanie
    Wady:
  • 29 sierpnia 2019 o 13:57
    ŚREDNIO
    ŚREDNIO Nie zauważyłam żadnych efektów Lekko oczyszcza, wysusza Zbyt wysoka cena w stosunku do jakości, skoro praktycznie nic nie "robi" Używałam innych które dawały duuuużo lepsze efekty