Mleczka do demakijażu

Cien Mleczko oczyszczajace do twarzy i okolic oczu

• 15 października 2020 o 16:26
    Za taką cenę jest ok
    Nabyłam produkt, kiedy borykałam się z bardzo przesuszoną cerą i stwierdziłam, że płyn micelarny jedynie pogarsza ten stan. Cien jak marka niejednokrotnie był bardzo zachwalany, więc skusiłam się. Do niewątpliwych zalet należy cena (śmiesznie niska) oraz fakt, że kosmetyk łagodnie działa na skórę (nie przesusza i nie podrażnia). Nie zauważyłam jednak widocznego nawilżenia a makijaż trzeba było zmywać baaardzo długo (do oczu nawet do nie stosowałam, bo usunięcie maskary zajęłoby mi wieki). Nie żałuję wydanych pieniędzy, ale więcej go nie kupię.
    • nie podrażnia
    • nie przesusza
    Wady:
    • nie domyje wodoodpornego makijażu
    • brak widocznego nawilżenia
  • 11 lipca 2020 o 19:05
    Szczypie w oczy
    Mleczko ma raczej gesta ale nie tlusta konsystencje, jest koloru białego, bez wyraźnego zapachu. Makijaż usuwa dobrze, nie mam zastrzeżeń, wystarcza niewielką ilość na waciku. Na codzien nosze lekki makijaz, podklad puder, cienie do powiek, czarna kredka i tusz do rzes i dobrze sobie radzi. Nie wiem jak sprawdzi sie przy wiekszej ilosci tynku na twarzy;-)Niestety jak dostanie się do oczu to szczypie niemiłosiernie i to dyskwalifikuje go W mojej ocenie. Skóry wokół oczu ani skory twarzy mi nie podraznil. Wydajność przeciętna.
    • Dobrze usuwa makijaz
    • Bezzapachowy
    Wady:
    • Szczypie w oczy
  • 1 maja 2020 o 15:51
    Nie sprawdził mi się
    Niektóre produkty cien to perełki, ale niestety nie tym razem. Skusiłam się na mleczko po dobrych wrażeniach z korzystania z płynu micelarnego, jednak mleczko mnie zawiodło. Nie radzi sobie ze zmywaniem podkładu, lekkiego makijażu dziennego. Trzeba zużyć bardzo dużą ilość produktu, a także wacików aby zmyć makijaż. Z makijażem wieczorowym, mocniejszym okiem zupełnie sobie nie radzi. Rozmazuje makijaż, ale nie zmywa. Nie czuję po nim świeżej i czystej skóry. Zostawiam go, gdyby skończyły mi się wszystkie produkty do demakijażu, ale bardzo ciężko się z nim pracuje.
    Zalety:
    • Jedyne co przypadło mi do gustu to ładne opakowanie i delikatny zapach.
    Wady:
    • Nie zmywa makijażu, nawet delikatnego dziennego
    • Skóra po nim nie wydaje się oczyszczona
    • Rozmazuje mocniejsze makijaże.
  • 20 marca 2020 o 22:56
    Jednak nie dla mnie
    Jako, że mam dość suchą skórę uznałam, że będzie ono dla mnie idealne. Nie przesuszy, lekko nawilży i wypielęgnuje moja cerę. Jednak niestety się myliłam. Już po pierwszym użyciu bardzo się zawiodłam. Skóra mi się zaczerwieniła, stała się tłusta, a makijaż tylko rozmazał. Chciałam się do niego przekonać, jednak się nie udało. Obecnie stoi na półce jako rezerwa, gdyby płyn micelarny mi się skończył. Ogólnie bardzo lubię tę firmę i na codzień używam płynu do demakijażu Cien, jednak ten produkt mi nie spasował.
    Zalety:
    • Hmm nie wiem
    Wady:
    • rozmazuje makijaż, a go nie zmywa
    • skóra robi się tłusta
    • trzeba go sporo, by wykonać demakijaż
    • jest nieprzyjemny w stosowaniu
  • 4 marca 2020 o 10:11
    Lubię go????
    Mleczko oczyszczające do demakijażu jest super. Dobrze sobie radzi z makijażem. Ma przyjemny zapach. Nie jest tlusty. Super cena za Super produkt