Dezodoranty i antyperspiranty

Fa Island Vibes Fiji Dream, Anti-perspirant Roll-on Antyperspirant odświeżający zapachowy w kulce

Fa Fiji Dream 48H
Fa Island Vibes Fiji Dream Antiperspirant Roll-on ant

• 16 marca 2025 o 12:46
    Piękny zapach i dobra ochrona
    Antyperspirant ma ładne opakowanie, kremową konsystencję i bardzo przyjemny zapach. Nie brudzi ubrań, chociaż chwilę się wchłania i trzeba poczekać kilka minut po jego aplikacji, zanim coś się założy. Zapobiega poceniu się w chłodniejszych porach roku, na lato będzie dla mnie niestety za słaby.
  • 24 marca 2024 o 15:33
    Bardzo fajny ale ta 1 nuta zapachowa, no nie...
    Kulkę Fa wyczaiłam w Dino za niecałą dyszkę. Zwróciłam na nią uwagę, bo buteleczka jest bardzo przyciągająca, ma ładny kolory i lubię arbuza. Sprawdzałam zapach w sklepie i się zakochałam. Bez zastanowienia włożyłam kulkę do koszyka. Trochę jestem teraz zła, bo w tym całym owocowym szaleństwie jest jedna nuta, po której robi mi sie niedobrze. To wszystko popsuło. Oczywiście będę używała tego antyperspirantu ale tylko pod pachy( lubię czasami posmarować nadgarstki). Odejmę za to 1 gwiazdkę. Fa zachowuje się jak typowa kulka, szybko się wchłania, nie brudzi ubrań, nie ma tej uczucia lepkości. Zapach dosyć fajnie się utrzymuje. Nie pocę się jakoś bardzo, nie mam problemu z nadpotliwością ale mam problem z nieprzyjemnym zapachem przy małych aktywnościach. Strasznie mnie to denerwuje. Antyperspirant mi sie sprawdził.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nie brudzi ubrań
    • Ogólnodostępny
    • Wydajny
    Wady:
    • 1 nuta zapachowa, która drażni nos
  • 2 października 2023 o 21:53
    Jest dobry
    Antyperspirant Fa Fiji Dream w klasycznym opakowaniu z kulką roll-on. Opakowanie koloru białego z nazwą firmy oraz produktu I przepiękną szatą graficzną, obrazki z kawałkami arbuza i palmami. Przypomina letnie klimaty, dlatego patrząc na opakowanie pojawia już się sam uśmiech na twarzy. Produktu jest 50 ml. Jest to produkt wegański o zapachu arbuza. Na opakowaniu widnieją informacja, że kosmetyk zapewnia 48- godzinną ochronę przed poceniem. Lubię owocowe zapachy, więc skusiłam się na ten produkt. Kupiłam go w hipermarkecie za ok. 12 zł. Jako że już wcześniej miałam styczność z antyperspirantami z tej firmy, to wiedziałam z góry iż się nie zawiodę. Użytkowanie produktu jest łatwe o bezproblemowe dzięki kulce, która nie wylewa dużo produktu. Po zaaplikowaniu kosmetyku pod pachami jakoś czas zostaje mokry ślad, trzeba trochę odczekać aż wyschnie zanim założy się ubranie, by go nie pobrudzić. Ale tak jest w większości tego typu antyperspirantów. Produkt ma lekki arbuzowy zapach, który orzez jakiś czas pozostaje na skórze. Dodatkowo kosmetyk neutralizuje nieprzyjemny zapach, dzięki czemu zawsze czuje się świeżo. Poza zapachem arbuza można wyczuć również woń kwiatów ( z ciekawości gdzieś wyczytałam iż są to kwiaty ylang ylang). Na codzień sprawdza się ok. Przy większym wysiłku fizycznym jednak plamy pod pachami się pojawiają. Napewno nie utrzymuje ochrony przed poceniem przez 48 h, przez pół dnia to.max. Chyba, że międzyczasie nałoży się go w ciągu dnia to faktycznie wytrzyma dłużej. Nie przesusza skóry pod pachami, ani nie podrażnia. Jeśli ktoś potrzebuje bardziej skutecznej ochrony przed poceniem, to raczej go nie polecam. Natomiast jeśli ktoś tak mocnej ochrony nie potrzebuje to będzie zadowolony z tego produktu. Ja jestem zadowolona i myślę, że najlepiej sprawdzi się w okresie jesien, zima gdzie nie ma za dużo upałów i nie potrzebujemy mocnego środka przeciw poceniu. Warto.wyprobiwac na swej skórze.
    Zalety:
    • piękny arbuzowy zapach
    • ładne opakowanie
    • standardowo chroni przed poceniem prY mniejszym wysiłku fizycznym
  • 26 września 2023 o 19:16
    Piękny zapach
    Antyperspirant znajduje się w przezroczystej, szklanej buteleczce o pojemności 50 ml. Dzięki wgłębieniu u dołu opakowania bardzo dobrze leży w dłoni i wygodnie się go używa. Funkcję dozownika pełni tutaj kulka, która należycie spełnia swoją funkcję - z łatwością sunie po skórze, dozuje optymalną ilość produktu i nie zacina się. Kulka została zabezpieczona plastikową, szeroką nakrętką, której czubek został spłaszczony. Dzięki temu możemy postawić opakowanie do góry nogami, ale uprzedzam, że nie jest to zbyt stabilna pozycja. Zapach jest owocowy, zarówno świeży, jak i słodki. Wyczuwam tutaj zarówno arbuza, jak i ylang ylang. Akordy te idealnie się komponują, żaden z nich nie jest dominujący. Intensywność zapachu określiłabym jako średnią - czasami wyczuwam go w ciągu dnia, ale też nie powinien się kłócić z zapachem perfum. Woń jest naprawdę przyjemna. Zdecydowanie to zapach odpowiedni na lato, przywodzący na myśl egzotyczne wakacje. Produkt jest koloru białego. Ma płynną, odrobinę kremową konsystencję. Wadą jest fakt, że antyperspirant dość długo wysycha, trochę trzeba poczekać. Ale gdy już to zrobi, nie zostawia klejącej warstwy. Kolejnym minusem jest to, że kosmetyk potrafi zostawiać białe ślady na skórze. Może to zależy od nakładanej ilości, nie wiem. Na szczęście nie przekłada się to na brudzenie ubrań. Jestem osobą, która poci się w stopniu umiarkowanym i dla mnie antyperspirant jest skuteczny w 100%. Produkt zapobiega poceniu się i nieprzyjemnemu zapachowi przez cały dzień. Od rana do wieczora pachy są zupełnie suche. Kosmetyk jest również łagodny. Nie podrażnia skóry nawet wtedy, gdy użyję go tuż po depilacji, a także nie wysusza skóry. Antyperspirant ma plusy i minusy. Czasami irytują mnie aspekty "techniczne", ale skuteczność mi je wynagradza. Osobiście polecam, szczególnie dla tego pięknego zapachu.
    Zalety:
    • 100% skuteczność przez cały dzień,
    • można go używać tuż po depilacji,
    • nie wysusza skóry,
    • piękny zapach,
    • nie brudzi ubrań,
    • sprawnie działająca kulka,
    • dobrze leży w dłoni,
    • brak alkoholu w składzie.
    Wady:
    • dość długo wysycha,
    • potrafi zostawiać białe ślady na skórze.
  • 28 maja 2023 o 18:40
    Śliczny zapach
    Antyperspirant z Fa dostałam w prezencie. Jest on w formie roll-onu, a preferuję takie w sztyfcie, natomiast skoro dostałam - oczywistym jest, że zużyję. Produkt zamknięty jest w opakowaniu z ładną, letnią szatą graficzną, która odzwierciedla zapach dezodorantu. Uwielbiam te nuty zapachowe. Świeży arbuz idealnie pobudza o poranku. Niestety efekt mokrej pachy przez kilka minut już mnie tak nie cieszy. Sprawia mi dyskomfort. W gruncie rzeczy nie wiem, czy produkt się wchłania po tych kilku minutach, czy po prostu wyciera się w ubranie. Przejdźmy jednak do głównego zadania kulki, a mianowicie ochrony przed potem i likwidowania nieprzyjemnych zapachów. Nie należę do tych szczęśliwców, którzy nie pocą się w ogóle i używają antyperspirantów rutynowo. U mnie pocenie się występuje o każdej porze roku. W moim przypadku kulkq od Fa nie jest w stanie zmniejszyć potliwości. Nieprzyjemną woń rzeczywiście przez kilka godzin hamuje, ale nie zapewni mi komfortu na cały dzień. Myślę jednak, że osoby, które nie mają problemów z nadmiernym poceniem i są fanami zapachu arbuza będą zadowoleni z tego produktu. Jest wydajny i wspomniany wcześniej roll-on działa bez zarzutu przez kilka miesięcy.