Wody perfumowane damskie

notino.pl
Guerlain Les Légendaires L'instant Magic
Guerlain Les Légendaires L'instant Magic
Guerlain L'instant Magic Eau de Parfum

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 listopada 2018 o 15:59
    Najlepsze
    Uwielbiam te perfumy :) kocham miłością wielką. Mimo iż wielokrotnie słyszałam, że są to pudrowe perfumy(fakt nuta pudrowwgo zapachu w nich jest), a ja takich nie lubię to naprawdę maja coś w sobie co mnie do nich ciągnie. Zakochałam się w nich od pierwszego wydechu :))) . Jak dla mnie jedyne w swoim rodzaju!
    Wady:
    • Wycofane z produktcji :(
    W perfumerii
  • 5 czerwca 2014 o 23:37
    Niesamowicie mdłe i nudne
    Kupilam odleweczke tych perfum, kiedy mialam faze na pudrowe zapachy. To jednak jest najslabszy puder jaki do tej pory poznalam... Odlewke mam w pojemnosci tylko 3 ml na szczescie. I to tyle szczescia. Bo zapach okazal sie byc od samego poczatku do samego konca monotonny, mdly, leniwy i kompletnie bez polotu. Mega mleczny, smietankowy. Co oprocz parujacego mleka? Nie wiem, moze jakiejs watpliwej jakosci migdaly... Jest jednostajny, ciagle pachnie tak samo. Pudrowy, ale to jest najslabsze wydanie pudru jakie do tej pory poznalam. Pudry maja rozne odcienie-ten jest slodkawy. Otulaja taka mleczna, nieznosnie mdla mgielka...do tego robia sie z czasem jakies takie jakby drozdzowe, nieprzyjemne. Sa przytulne i lagodne, zbyt lagodne, bez jakiegokolwiek pazura, bez zadnej nuty przewodniej. Bezpieczne do bolu. Ciapowate wrecz. Nie lubie takich mlecznych zapachow, bo to takie nie-wiadomo-co. Taaakie zamulajace...kiedy je czuje chce mi sie......spac. Kojarza mi sie z......drzemka. Sa kremowe, matowe i jakies takie "bezowe". Lubie poczuc je na kims czy poniuchac z odlewki, ale jak nosic? skoro po kilku minutach juz mnie nudza i mecza....brakuje mi tutaj chocby malej dozy jakiegos mocniejszego akcentu. No po co mi taki zapach...za taka cene? Taka cena za nostalgie? No ja dziekuje... No niestety jesli o mnie chodzi nie wzbudza we mnie wiekszych emocji ta ciepla klucha. Bardzo do nich podobne sa Wanted HR i troche mniej Loverdose Tattoo. Co do reklamy jestem bardzo na tak - jedna z bardziej klimatycznych reklam, a nie tylko postawic flakonik i obracac wokol osi :] Używam tego produktu od: nie uzywam Ilość zużytych opakowań: 3 ml
  • 10 marca 2014 o 22:10
    Kocham
    Od lat moje ulubione, inne mi się nudzą a te są numerem 1. Uwielbiam ten pudrowy zapach. Przy żadnych innych perfumach nie dostałam tyle komplementów, nawet teściowa pytała czym tak pachnę. Używam tego produktu od: lat Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam, chyba 4
    Katefit
    10 lutego 2014 o 16:34
    sama nie wiem.. olejek dla dzieci i niemowląt?
    Opisuje 1,3ml edp, może tu jest edt nuty zapachowe. Bo edp jest wiele składników: migdały, wanilia, irys, piżmo, fiolek, mimoza, bergamotka, róża, drz. sandałowe, goździk, frezja, cytryna, cedr i anyż. Ładny, ale przez pierwsze pół godziny to jest zapach pudrowy i olejku dla dzieci i niemowląt. I tak się ciągnie ten olejkowy zapach. Tak mi najwyraźniej reaguje z ph. Nie ma tu migdałów ani wanilii, może magnolia, ambra i cytrusy to jest skład edp. A skład który opisałam dotyczy innej wersji Magic. Jest na pewno pudrowy.
    vine
    25 listopada 2013 o 15:47
    mam totalną słabość do tej pudrowej mgiełki...
    Zacznę od tego, że ogólnie preferuję zapachy ciężkawe – Gucci by Gucci, Kenzo Amour, Chance Chanel. Kwiatowe czy świeże kompletnie odpadają. Słodkie też niespecjalnie, z jednym małym wyjątkiem... Kilka ładnych lat temu powąchałam w perfumerii L\'Instant Magic i przez dłuższy czas nie mogłam się od nich uwolnić, ciągle za mną "chodził" ten pudrowy zapach. Nie myślałam o kupnie – przecież to kompletnie nie był "mój" typ. A jednak obsesja trwała, aż skończyło się moją kapitulacją i zakupem flakonika ;-) Potem przez kilka lat po wykończeniu wspomnianego flakonika był spokój, aż do teraz, kiedy dostałam próbkę kremu Clarinsa HydraQuench i wyniuchałam w nim zapach, który skądś znałam, ale nie mogłam sobie przypomnieć, skąd... No i to była dokładnie ta pudrowa nuta, która znowu zaczęła za mną "chodzić" jak obsesja. Wzięłam z perfumerii próbkę L\'Instant Magic dla odświeżenia wspomnień, a aktualnie jestem już w trakcie czekania na przesyłkę z perfumerii internetowej, która to przesyłka zawierała będzie spory flakon perfum Guerlain ;-) Zapach jest mocno pudrowy, słodko-ciężki, otulający jak puch. Mam podobne skojarzenia jak moja poprzedniczka – zima, ciepełko w domu, otulenie się puchem... Słodycz przełamana jest piżmem i cedrem. Drzewo sandałowe też gdzieś tam wyczuwam. Jest słodko-pudrowo, a jednocześnie lekko korzennie, a do tego dość ciężko, czyli super. Zapach raczej na zimne dni, latem jakoś nie wyobrażam sobie go nosić. Zapach jest niesamowicie trwały, co jest jego wielką zaletą. I rzeczywiście trzeba dawkować go rozsądnie, bo bywa duszący. Ale tak to ja się mogę dusić na okrągło ;-) Co do flakonika to oczywiście wszystko jest kwestią gustu – ja osobiście wolę bardziej opływowe kształty buteleczek, w typie Kenzo Amour czy J\'adore Diora. Guerlain jednak cechuje taka dość barokowa ornamentyka, która czasem ociera się o lekką tandetę. Ma być lśniąco, ciężko od ozdób i "na bogato" ;-) Ale ten akurat flakonik jest całkiem przyjemny. Ciężki, zdecydowanie czuć go w dłoni. Ozdobny i rzucający się w oczy, ale tandety nie stwierdziłam :-) Kolor różowy idealnie harmonizuje z pudrową nutą. Myślę, że te perfumy można kochać lub ich nienawidzić, są dość zdecydowane i wzbudzają skrajne emocje. Jednych mogą dusić, a inni mogą się w nich zatracać. Na co dzień używam niezmiennie Amour Kenzo, ale obawiam się, że co kilka lat po prostu będę MUSIAŁA mieć flakonik L\'Instant Magic, bo obsesja nie da mi spokoju ;-) Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: jedno, drugie właśnie do mnie zmierza

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie