Wody perfumowane damskie

Guerlain Samsara EDP

Guerlain Samsara 2017 Woda toaletowa spray 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 30 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 marca 2021 o 13:33
    Bardzo trwały
    Naprawdę duży plus za trwałość tego zapachu, na ubraniach/szalikach pozostaje bardzo długo. Co do samego zapachu, jest dla mnie bardzo trudny do zniesienia w początkowej fazie, jakbym wąchała kamforę i środki do dezynfekcji. Na szczęście po ok 2-3 godzinach zapach się ociepla, robi się lekko słodkawy i otulający, kojarzy mi się z ciasteczkami imbirowymi, jest w mim również wyczuwalny zapach świeżo -mydlany. Nie do końca mój klimat, ale przyznam, że fajnie by było, gdyby wszystkie perfumy miały podobną trwałość.
  • 12 kwietnia 2020 o 18:58
    Piękne.
    Ja mam sentyment do Guerlaina... Nie ukrywajmy. :D Mam trochę kosmetyków do makijażu tej firmy i perfum. Uważam jedne i drugie za warte uwagi. Moja kolekcja nie mogłaby się obyć bez takiego klasyka. Niestety nie można już chyba kupić tego pierwotnego flakonu... Nie mniej jednak szronione szkło w pszczółki też jest urocze. Na początku, na skórze wybijają bardzo mocno bergamotka i nuty zielone. Otrzymujemy nieomal chlust orzeźwienia rodem z wody kolońskiej. Wybrzmiewają tez jakieś niezidentyfikowane zioła. A może to tylko gorycz bergamotki?... Następnie czujemy puder retro, rodem z babcinej toaletki(w dobrym sensie). Potem do gry wchodzi sandałowiec i ociepla całość, układając zapach delikatnie na skórze. Kwiecie w nim zawarte jest sprytnie ograne. Nie męczy, nie przytłacza. Wiruje lekko skropione wanilią, piżmem, bursztynem. Wytwornie żyje na skórze właścicielki, wprawiając w dobry nastrój, dodając pewności siebie, kiedy to kroczy w szpilkach na ważną kolację. Współgra idealnie z małą czarną i czerwoną szminką. W taki sam sposób wzbudza zainteresowanie i nie pozwala oderwać wzroku od właścicielki. Uwodzi. Kocham!
  • 23 lipca 2019 o 20:41
    Pudrowy, otulający zapach
    Nie bójcie się tej odmiany Orientu. To nie jest typ Opium YSL, to pudrowa baśń irysa i róży, upojność jaśminu oparta na drzewie sandałowym i wanilii. Nie ma tu ostrych przypraw, żadnego kadzidła. To delikatny, baśniowy Orient, tak pięknie wykreowany przez Guerlaina. Jest bardzo trwały i chwalony przez otoczenie. Moja wersja to najnowsza seria w buteleczkach z pszczółkami-są przepiękne, choć wolałabym ten pierwszy, czerwony flakon Samsary....
    Zalety:
    • zapach, flakon, trwałość, cena (100ml edp ok. 200 zł)
    Wady:
  • 17 lutego 2019 o 18:34
    Ciekawe
    Używa od:próbka
    Są to perfumy o zapachu, który jest oryginalny, interesujący, kremowy, ciepły i otulający. Kremowe nuty zapewne zawdzięcza irysowi, wanilii, fiołkowi i fasolce tonka. Nuty drzewne natomiast to zasługa drzewa sandałowego, które tutaj króluje. W tle daje się wyczuć róża, ylang-ylang, trochę jaśminu i piżma. Czuć wysoką jakość składników. Są to perfumy eleganckie i kobiece. Polecam na jesienne i zimowe dni oraz wieczory. Trwałość i projekcja bardzo dobre. Cena- 50 ml dostaniemy już za ok. 170 PLN.
    Zalety:
    • projekcja
    • flakon
  • 21 lipca 2016 o 0:27
    Mój nr 1
    Absolutnie mój zapach. Pierwszy raz Samsarę poczułam mając 9 lat i oczarowana orientem, zapamiętałam, czego mam szukać w dalszej przyszłości. Dziesięć lat później, kiedy w PL nie było jeszcze Sephory czy Douglasa, udało mi się kupić flakonik za cały wakacyjny zarobek. Dziś mija 30 lat, a ja nadal jestem zakochana w tym zapachu. Zapach nie zmienił się przez 3 dekady. Ciężki, słodki, ale zmysłowy, tajemniczy, kuszący, wytworny, szykowny. Cudny, mój ukochany sandałowiec i piżmo, w połączeniu z nutami cytrusów i kwiatów, dają wrażenie przepychu orientalnej świątyni. Niezwykle trwały, wyczuwalny na skórze następnego dnia, a na niektórych ubraniach nawet po praniu. Używam tego produktu od: 20 lat Ilość zużytych opakowań: kilkanaście
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie