Balsamy do ciała

Eveline Cosmetics Extra Soft, Specjalistyczny krem intensywnie nawilżający SOS 10% Urea

Eveline
S.o.s 10% urea specjalistyczny krem intensywnie regenerujący do twarzy i ciała
Eveline Cosmetics SOS
Eveline SOS Extra Soft Specjalistyczny Krem Intensywnie Regenerujący do Twarzy i Ciała 200ml
Eveline BODY Krem 175ml tw ciał E.S.SOS 10% Urea Evelin

Miroku
    13 marca 2025 o 17:38
    Konsystencja do poprawy
    Przez twardą wodą miewam problemy z suchością skóry na rękach i nogach, jednocześnie nie przepadam za koniecznością codziennego balsamowania się, więc zawsze szukam mocno nawilżających oraz konkretnych produktów do pielęgnacji ciała. Z Eveline miałam już sporo balsamów z różnych serii i zawsze byłam z nich co najmniej zadowolona, dlatego kolejny raz postawiłam na tę markę. Tym razem na krem z mocznikiem-zimą łatwiej u mnie o przesuszenia na na nogach oraz ramionach co potęguje twarda woda jaką mam w kranach. W kwestii pielęgnacyjnej jestem zadowolona. Produkt świetnie odżywia, nawilża oraz wygładza skórę-także tę suchą oraz łuszczącą się. Koi wszelkie podrażnienia(także te po goleniu), łagodzi oraz odczuwalnie zmiękcza i poprawia wygląd skóry. Ze względu na zawartość mocznika bardzo dobrze się sprawdza przy problemach z wrastającymi włoskami. Jednak dla mnie nie jest to tak długotrwały efekt odżywczy jakiego pożądam-krem wymaga praktycznie codziennych aplikacji, być może to kwestia sezonu grzewczego i chłodnej pogody, która pogarsza kondycję skóry. Jednak kosmetyk jest na tyle lekki, że nie mam problemu by używać co codziennie-nie zostawia tłustej warstwy, nie brudzi piżamy oraz nie klei się(zresztą zużyłam dwa opakowania tego smarowidła co raczej o czymś świadczy ;) ). Problem mam jedynie z jego aplikacją-chociaż konsystencja wydaje się lekka, kremowa i przyjemna, to na skórze zaczyna się ślizgać i mazać-muszę sporo się namachać by białe smugi tego kremu wchłonęły się. Na plus zaliczam brak zapychania skóry na ramionach i udach, do czego niestety mam lekkie skłonności. Zapach-delikatny i przyjemny, bardzo nienachalny oraz niekolizyjny z innymi kosmetykami. Opakowanie-prosty oraz praktyczny słoiczek, odpowiednio szeroki do nabierania oraz szczelny po zakręceniu(plus zabezpieczony folią +10 do ochrony przed macantami).
  • 19 lutego 2025 o 11:41
    ciężko w użytkowaniu
    Balsam spełnia swoją funkcję - dobrze nawilża skórę, nie zostawia tłustej warstwy, a skóra jest przez długi czas gładka ale jak on się strasznie nakłada. Przez swoją gęstą konsystencję wystarczy niewielka ilość produktu, ale mimo małej ilości bardzo smuży, bieli i przez to dość długo się wchłania. Niestety sposób aplikacji i problem jaki mi przy tym sprawia przewyższa jego niezaprzeczalne zalety. Produkt zdecydowanie nie dla mnie. Zapach przyjemny, dość neutralny - taki typowy kremowy.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Wady:
    • aplikacja
    • bielenie
    • smużenie
  • 10 września 2024 o 18:36
    To jeden z lepszych kremów do suchej i przesuszonej skóry, jaki używałam i na stałe zagościł w mojej pielęgnacji. Kupuję go od kilku miesięcy i na pewno nie poprzestanę. Bardzo lubię kremy wielofunkcyjne Eveline, a ten jest zdecydowanie najlpeszy. Lubię go za to, że dobrze nawilża, regeneruje, niweluje przesuszenia i wygładza,pozostawia skórę aksamitną w dotyku. Krem znajduje się w praktycznym, zgrabnym słoiczku o pojemności 200 ml. Opakowanie w formie słoiczka umożliwia szybkie otwarcie i zamknięcie a w razie potrzeby dołożenie produktu, możemy zużyć go do ostatniej kropli. Krem jest dość aksamitny, ale zarazem lekki dzięki czemu szybko się wchłania pozostawiając przyjemną warstewkę dająca uczucie aksamitnej miękkości. Świetnie radzi sobie z nawilżaniem suchej skóry, na stopach, dłoniach czy ciele. Ma ładny zapach, bardzo deliaktny. Produkt odżywia i regeneruje skórę, niweluje uczucie ściągnięcia i dyskomfortu. Można stosować go do ciała i twarzy, ale ja stosowałam go tylko jako kosmetyk do ciała. Ma dobry skład, wegańską formułę i jest cruelty-free.
  • 25 maja 2024 o 6:57
    Bardzo fajny
    Ten krem można było kupić w Biedronce. Jest dość uniwersalny. Nadaje się do stosowania na skórę twarzy jak i całego ciała. Ma fajną konsystencję. Lekki zapach. Dużą pojemność. Krem wchłania się całkowicie w skórę, nie pozostawia na skórze żadnej niewchłonietej warstwy. Super jest jego działania. Nawilża i odżywia skórę.
  • 25 maja 2024 o 0:45
    Nawilża, natłuszcza i regeneruje skórę
    Krem zakupiłam zachęcona jego niską ceną. Patrząc na opakowanie i informacje na nim zawarte pomyślałam, że może okazać się bardzo spoko. I rzeczywiście tak jest, ten krem jest wart wydania tych 10 zł (lub na jakiejś promocji jeszcze mniej). W moim przypadku bardzo się sprawdza. Znajduję się w wygodnym odkręcanym, dość szerokim, ale niskim pudełku. Wygodnie się go używa. Ma gęstą konsystencję, dobrze sie rozsmarowuje, jest bardzo wydajny. Dzięki zawartości 10% mocznika intensywnie regeneruje i zmiękcza suchą , szorstką skórę, sprawiając, że ekspresowo staje się miękka i gładka. Pomaga mi cieszyć się widokiem zadbanych, wypielęgnowanych dłoni co jest dla mnie bardzo ważne. Krem ten nawilża i chroni przed przesuszeniem. Regularnie używany szybko przynosi pozytywne efekty. Przynosi ulgę i przywraca komfort skórze rąk. W moim przypadku pomógł zregenerować i przywrócić zdrowy wygląd dłoniom w okresie jedienno-zimowym. Zapach kremu jest intensywny, perfumowany, ale przyjemny, niedrażniący i co ważne nie prawia, że produkt uczula, bo nic takiego nie zauważyłam. Przeznaczony jest do ciała i twarzy, lecz ja zdecydowałam sie używac go tylko do dłoni i często do stóp, czasem do dekoltu. Podejrzewam, że jeżeli chodzi o twarz to krem ten z uwagi na skład mógłby miec tendencje do zapychania. Ale do innych partii ciała jak najbardziej sie sprawdza! Cieszę się , że miałam okazję go poznać , fajnie, że jest tak łatwo dostępny i niedrogi. Ja na pewno zaopatrzę się w kolejny egezmplarz, bo na prawdę warto.
    Zalety:
    • niska cena
    • działanie regenerujące