Wody perfumowane męskie

Comme des Garcons Series 7 Sweet, Wood Coffee EDP

• 23 maja 2013 o 18:14
    Korzenie
    Kupiłam w ciemno (bo jak inaczej miałam kupić? czy CdG ma w Polsce perfumeryjne stoiska?) Wiele sobie po nim obiecywałam, poza tym któż nie kocha muzyki Seigena Ono? Tylko on potrafi tak pięknie połączyć jazz z bębnami taiko i już zawsze będzie mi się kojarzył z pokazami CdG - ale ostatnią rzeczą, którą czuję w Wood Coffee jest kawa. To przede wszystkim mieszanina korzennych przypraw, ciepłych aromatów skóry, mchu, tytoniu i nut drzewnych. Tak powinien pachnieć raczej silny mężczyzna, z charakterem. Dlatego ja używam ich dość rzadko, głównie na chłodniejsze wieczory, kiedy chcę się czuć tajemniczo i roztaczać taką właśnie aurę. Do tego Wood Coffee nadaje się idealnie i na końcu rozwija się w bardzo ładną, lekko pieprzową wanilię. Trwałość bardzo dobra. Flakon brzydki. I już są niedostępne.
  • 7 lutego 2012 o 16:08
    sucha kawa
    na mnie ten zapach to po prostu sucha mielona kawa, trochę zwietrzała. nie ma mowy o innych składnikach, czuję je może przez chwilę a potem znikają bez śladu. zostaje sama kawa, płaska, sucha jak pieprz, nie słodzona, gorzka. zapach nie zostaje ze mną długo, znika po chwili. uwielbiam kawę, ale chyba nie w perfumach, a ta wanilia i drewno w składzie zapowiadało coś fajnego. niestety nie znalazłam ich tam. może tak jak kawa stosowana jest w perfumeriach dla zabicia zapachów podczas testowania, tak to nie mogło się udać. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 1x30 ml już dawno się ich pozbyłam
    LillyS
    17 maja 2011 o 8:42
    Nie moje
    Kurcze, taka szkoda... jestem pies na zapach kawy w perfumach. Początek jest super i bardzo obiecujący: słodka, parzona czarrrna kawa - pycha, mniam mniam. Po niedługim czasie zapach rozwija się nie tak, jakbym chciała, mianowicie wychodzi coś spalonego, jakby przypieczonego i nie jest mi fajnie coś takiego na sobie nosić, czuję się z tym zbyt dziwnie. Gdyby nie ta nutka, zapach byłby naprawdę ekstra... Niby Wood Coffee, a dzięki przyprawom jest orientalny, budzi trochę skojarzenia ze Słoniem Kenzo nawet. Możliwe, że curry daje efekt potrawkowy a ja nie chcę się tak czuć ani przez chwilę ;) Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 7 lipca 2008 o 10:31
    Kocham tę słodycz
    Polowałam, polowałam i w końcu mam cały flakonik :D Dla mnie WoodCoffee jest miękkie, przytulaste, poprawiające humor ... takie optymistyczne. Nie można się złościć nosząc go za uchem :). Zapach się na mnie delikatnie rozwija pędząc od parzonej słodziuchnej kawy z mlekiem z dodatkiem korzennych przypraw w stronę miękkiej wanilii i akcentów drzewnych. Dużo nie napisałam ale też i zapach nie jest skomplikowany - dla mnie prosty jak niewinność dzieciństwa. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 50-tki ale będą następne
  • 15 kwietnia 2008 o 16:26
    WĘDZONY...
    Pierwsze kilka chwili upływa w pikantnej, lekko gorzkiej atmosferze. Powiedziałabym, że jest przyjemnie i rośnie apetyt. Jednak im dalej tym niestety gorzej i wszelkie nadzieje zostają ostudzone... Pojawia się kawa, ale jej aromat jest całkowicie zasłonięty przez curry. Przestaje mi się podobać. Dochodzę do wniosku, że głównym bohaterem tej kompozycji jest curry... Końcówka również należy do curry, tym razem w towarzystwie drewna. Zapach jest ciężki, na mojej skórze nie pokazuje swojego słodkiego oblicza, tylko staje się nieznośnie wędzony, mroczny. Poczułam się jak wędzona potrawka doprawiona do smaku szczyptą curry, gotowa aby wylądować na stole. Nasunęły się pewne skojarzenia, sugestie - to tak jakby ktoś do kubka w którym była kawa, włożył kilka mocno wędzonych śliwek i posypał je curry. Pozostałe na dnie kubka, jeszcze ciepłe fusy wymieszają się z wonią śliwek i wówczas powstanie coś na kształt tych perfum. Spodziewałam się czegoś innego... Za taką kawę z całym przekonaniem serdecznie podziękuję :]

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie