Nabłyszczacze do włosów

Sephora
Kérastase - Discipline Spray Fluidissime - 150ml - Dla Kobiet

• 2 grudnia 2024 o 11:18
    Przerost ceny nad jakościa
    Kupiłam go w salonie fryzjerskim zachęcona przez fryzjerkę. Pomyślałam, że to może jakaś profesjonalna jakość. Daje odczucie jakby się miało wosk na włosach, jakby wosk w sprayu. Może sprawdzi się na cieniutkich włosach , które zostaną obciążone ale nie nadaje się do gęstych grubych włosów jak moje. Lubię efekt sypkich włosów a tutaj mamy ciężki wosk, który dodatkowo sprawia,że włosy wyglądają na tłuste bo skleja trochę kosmyki. Powiem szczerze, że gdyby nawet kosztował 20 zł w drogerii to nie kupiłabym go drugi raz.
    Zalety:
    • ładny zapach
  • 11 czerwca 2023 o 11:20
    taki sobie
    Mam dość długie włosy, falowane z tendencją do puszenia. Jest ich bardzo dużo ale są dość cienkie. Bez kosmetyków ujarzmiających zamiast gładkiej tafli mam na głowie wielką, falowaną szopę (podobno ma to swój urok, ale nie dla mnie). Dlatego wciąż szukam kosmetyku idealnego - czegoś co ujarzmi włosy a zarazem zostawi je naturalne, w ruchu, nie sztywne czy sztucznie śliskie. Ten kosmetyk to kolejny niezbyt udany zakup... Zacznę od plusów: bardzo ładnie pachnie, nie zniszczył ani nie wysuszył mi włosów. Minusy: ujarzmienie/wygładzenie jest niewielkie, stosowałam kosmetyk na mokro, na sucho, z suszarką, bez suszarki itp. - efekt zawsze ten sam: bardzo tak sobie. Włosy nie są specjalnie nawilżone, nie błyszczą, bardzo łatwo przekroczyć granicę między efektem "zero" a sklejonymi włosami. Kosmetyk jest bardzo niewydajny, a cena jak za takie "byle co" - zabójcza. Nie jest tragicznie, jednak nie polecam, na rynku są dużo lepsze kosmetyki ujarzmiające niepokorne, puszące się fale.
  • 1 marca 2023 o 23:55
    Po prostu zły.
    Krótko. Ten spray jest po prostu zły. Po takiej firmie nie spodziewałam się aż takiego bubla. Nie wiem właściwie co on robi dla włosów poza ich posklejaniem. Nie wygładza ich, nie zapobiega puszeniu. Może stanowi jakąś termoochronę, nie wiem. Dawałam mu wiele szans. Psikałam mniej, więcej, na włosy mokre, na wilgotne, a nawet na suche. Za każdym razem efekt ten sam, czyli żaden. On ich nawet nie dyscyplinuje za bardzo. No chyba że za dyscyplinowanie uznać efekt jak po kiepskiej jakości lakierze. Nie polacam, to jakiś żart.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • nie robi niczego co ma robić. No może chroni przed temperaturą podczas stylizacji.
  • 3 stycznia 2022 o 13:31
    Nie polubiliśmy się
    Ponieważ z natury mam bardzo puszące się włosy, to oczywiście musiałam go wypróbować. Pachnie jak kosmetyki z tej serii, więc dla mnie tak bez szału, ale może być. Nie podoba mi się to, że spray zachowuje się trochę jak lekki lakier do włosów i to chyba nawet nie najwyższej jakości, bo włosy są lekko sklejone. Po użyciu go mam poczucie jakby już trochę brudnych (choć nie przetłuszczonych) włosów. Na puszenie coś tam pomaga, ale to raczej dlatego, że trzyma włosy w miejscu po prostu. Oddałam mamie, która nie lubi po umyciu włosów stosować niczego, ma krótsze włosy i lubi je układać. I dla niej ten preparat jako odżywka bez spłukiwania i lekki stylizator sprawdza się super. Dla mnie, osoby która lubi miękkie, lejące włosy, bez wyczuwalnych na nich kosmetyków - nie.
  • 1 stycznia 2022 o 1:45
    Idealny na puszenie
    Bardzo podoba mi się ten produkt. Idealnie wygładza i trzyma w ryzach moje kręcone, kuszące się włosy. Przyjemnie pachnie. Minusem jest to ze daje efekty przy stosowaniu szamponu I odżywki z tej serii.
    • Zapobiega puszeniu
    Wady:
    • Efekty przy stosowaniu z innymi produktami z serii