Toniki i hydrolaty

Polny Warkocz Regulująca esencja z ekstraktem z wierzby białej do cery tłustej i mieszanej

alemale
    2 września 2022 o 18:36
    Polny Warkocz, Regulująca esencja z ekstraktem z wierzby białej do cery tłustej i mieszanej
    Regulująca esencja z ekstraktem z wierzby białej do cery tłustej to kosmetyk, który pokazał mi, jak cienka jest granica pomiędzy miłością a nienawiścią. Przez kilka miesięcy była on stałym elementem mojej pielęgnacji, który kochałam za to, jak radził sobie z nadprodukcją sebum oraz keratynizacją naskórka. Pewnego dnia czar jednak prysł, zostawiając mnie z najgorszym trądzikiem, jaki miałam kiedykolwiek... Nie wiedziałam, że zmieniono jego skład, w związku z czym nieco przez własną głupotę musiałam przekreślić naszą wspólną przyszłość. Nowy promotor przejścia aktywów w postaci gliceryny (którą generalnie uwielbiam), jak i - o, ironio - rezygnacja z olejku eterycznego z bergamoty bodajże odcisnęły głębokie piętno (na szczęście nie blizny :P) na mojej dermahistorii ;) Mam nadzieję, że więcej nie będę musiała przechodzić takiego kryzysu
  • 7 lipca 2021 o 14:23
    Przyjemny
    Produkt znajduje się w szklanym, solidnym opakowaniu, który idealnie nadaje się do ponownego użytku. Ma dobry skład w przystępnej cenie. Działa bardzo delikatnie, ale całkiem przyjemnie się z niego korzystało. Lekko reguluje wydzielanie sebum, koi i nawilża. Jest to fajny dodatek do codziennej pielęgnacji. Warto się skusić. :)
    Zalety:
    • delikatne działanie łagodzące i seboregulujące
    • skład
    • opakowanie wielokrotnego użytku
  • 7 lutego 2021 o 11:34
    Godny uwagi dla wielbicielek natury i tonizowania twarzy
    Toniki są podstawowymi kosmetykami do codziennej pielęgnacji cery, choć nie są kosmetykami niezbędnymi.. ja sama jeszcze parę lat temu nie przywiązywałam do nich szczególnej uwagi i pomijałam ten etap uważając, że nic dobrego do pielęgnacji nie wnoszą. Ot chwilowe przetarcie skóry wodą. Gdy zaczęłam interesować się naturalną swiadomą pielegnacją, toniki zaczęły pojawiać się na mojej toaletce. Tonik regulujący z Polnego Warkocza kupiłam na dość dużej internetowej promocji za niecałe 11 zł. Co otrzymałam? Szklaną ciemną buteleczkę o pojemności 100 ml, pojemność nie jest mega duża jak na toniki ale starczyła mi na cały miesiąc stosowania 2 razy dziennie a czasem i więcej. Szata graficzna tego kosmetyku bardzo mi się podoba, mają takie " swojskie " zgodne z naturą etykiety. Nie sposób ich minąć na półce w sklepie. Przyciągają oko. Silnie wpisują się w naturalne obecne trendy eko. Po otwarciu czuć wyraźnie ziołowy zapach oczaru wirginijskiego. Nie każdemu ten zapach przypadnie do gustu, ja kocham ziołowe zapachy więc dla mnie jest po prostu ok. Aplikacja jest trochę męcząca z racji tego, że mamy szklaną butelkę a otwor malutki i musimy trochę się namachać aby nanieść esencję na wacik. W plastiku możemy po prostu nacisnąć. Tu nie mamy takiej możliwości. Jednak umieszczanie kosmetyku w plastiku a szkle to niebo a ziemia. Byłabym szczęśliwa gdyby wszystko dało zamykać się w szklanych pojemnikach. Więc tu nawet nie ma co porównywać. Wolę się pomęczyć. Produkt ma wodnistą i przezroczystą konsystencję. Tonik przeznaczony jest do cery problematycznej, tłustej i mieszanej. Ma regulować wydzielanie sebum, ekstrakt z białej wierzby ma łagodzić istniejace zmiany. Z racji tego, że mamy pandemię, od noszenia maseczek nie mogę sobie poradzić z wypryskami na lini żuchwy i brody więc ten tonik miał przynieść mi ukojenie. Działanie : Tonik świetnie rownoważy ph skóry, ładnie ją nawilża, i przygotowuje do dalszych etapów pielęgnacyjnych. Stosując dwa razy dziennie mogę śmiało powiedzieć, że łagodzi wszystkie bolące zmiany, delikatnie wycisza i łagodzi podrażnienia. Powoduje lepsze wchłanianie kremow odżywczych czy serum jeśli nakładamy je po tonizowaniu cery. Skóra po jego użyciu jest bez lepiącej warstwy, wygląda zdrowo. Ogólnie uważam, że jest to świetny ziołowy kosmetyk do codziennej tonizacji cery, nic nie uczula i prawdziwie koi problematyczną cerę. Jestem z niego bardzo zadowolona bo jego działanie jest na świetnym poziomie. Bardzo polecam dla osób które szukają naturalnego bezpiecznego toniku do codziennej pielęgnacji i którym zależy na bycie w zgodzie z naturą.
    Zalety:
    • kojące działanie
    • wyciszenie zapalnych zmian
    • ograniczenie wydzielania sebum
    • ładny ziołowy zapach
    • nie zostawia tłustej warstwy
    • nie uczula
    • nie powoduje zapychania porów
    • skóra po aplikacji jest przyjemnie gładka
    • wspomaga wchłanianie się odżywczego kremu lub serum
    • naturalny skład
    • szklane eko opakowanie
    • dobra cena
    • dość wydajny
    Wady:
    • dostępny online
    • w składzie oczar a on lubi dość często uczulać niektóre osoby. Kwestia indywidualna.
    norma9
    16 stycznia 2021 o 11:37
    Fajny produkt
    Po wielu dobrych recenzjach na forach postanowiłam wypróbować. Produkt ma ładna szklana buteleczkę :) zapach neutralny jak dla mnie, choć niektórych może zrażać. Ja lubie zapachy naturalne :) produkt wydajny, ładnie rozprowadza się ba mojej twarzy- moja certa to typowe T z problemami. Nie powoduje u mnie zapychania porów. Na pewno kupie jeszcze :)
    Zalety:
    • Ładny zapach, ładne opakowanie, wydajny, dobra cena
  • 6 stycznia 2021 o 21:36
    Ok
    Tonik/esencja o dobrym składzie. Nie szkodzi i nie pomaga. Bardzo neutralny produkt. Tonik jak tonik, ot woda na którą nakładamy kolejny produkt. Mała pojemność bo 100 ml.
    Zalety:
    • dobry skład
    • dosyć wydajny
    Wady:
    • małe opakowanie