Toniki i hydrolaty

Eveline Cosmetics Glycol Therapy, Tonik przeciw niedoskonałościom z 5% zawartością kwasów AHA

• 20 czerwca 2024 o 0:20
    Mój ulubieniec w swojej kategorii
    Tonik przeciw niedoskonałościom okazał się bardzo skuteczny w mojej pielęgnacji. Idealnie nadaje się nawet dla suchej i wrażliwej cery, kiedy jest stosowany raz w tygodniu. Zużyłam już trzy opakowania i jestem bardzo zadowolona z efektów. Niestety, od dłuższego czasu nie mogę go znaleźć w drogeriach, a z chęcią kupiłabym go ponownie. Tonik pozostawia skórę mocno oczyszczoną w odczuciu. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam znaczącą poprawę w wyglądzie faktury mojej skóry. Dużo mniej zaskórników zamkniętych pojawiało się pod skórą, co było dla mnie ogromnym plusem. Pojemność produktu jest bardzo odpowiednia, akurat wystarcza, aby zużyć go w terminie. Zapach toniku jest bardzo przyjemny i delikatny, co sprawia, że jego używanie jest naprawdę miłe. Konsystencja toniku jest lekka i szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia lepkości ani tłustego filmu na skórze. Produkt jest również bardzo wydajny – jedna butelka wystarczała mi na długo, mimo regularnego stosowania. Cena toniku jest bardzo przystępna, co czyni go jeszcze bardziej atrakcyjnym wyborem. Dodatkowo, jego dostępność w drogeriach stacjonarnych była dla mnie dużym plusem, choć niestety, ostatnio nie mogę go znaleźć.
  • 18 października 2023 o 22:19
    Pozytywne zaskoczenie - sprawdził się i na twarzy i na ciele
    Kupiłam jako produkt do peelingowania moich zrogowaciałych mieszków włosowych na łydkach. Walczę z tzw. truskawkowymi nogami. Oprócz dokładnego mycia płócienną myjką i szarym mydłem przecierałam sobie je dwa razy w tygodniu wacikiem nasączonym tym tonikiem. Wybrałam go bo, jest tańszy od innych produktów z kwasem glikolowym. A że miał być tylko do nóg, to nie chciałam się wykosztować. Miał być, bo zaczęłam go używać również na twarz, głównie w okolice strefy T. Na tej lini walczę z kolei z zaskórnikami otwartymi, które są u mnie widoczne w postaci małych czarnych kropeczek. Tonik okazał się bardzo wygodny, przez to, że nie trzeba go zmywać po skończonej kuracji. Taka forma niezwykle mi odpowiada, bo zaoszczędza czas. Buteleczka ma 100ml, więc o połowę mniej niż standardowe toniki, ale jest to produkt ze składnikiem aktywnym, więc zużycie jest mniejsze. Płyn jest przezroczysty i ma dość ostry, cytrusowy zapach. Zazwyczaj kwasy specyficznie śmierdzą, tutaj producent dodał jakąś kompozycję zapachową żeby pewnie zgubić ten zapach. Nie jestem fanką, wolę już czuć kwas niż ten syntetyczny dziwny, zapach. Na twarzy mam już zbudowaną tolerancję na kwasy i z efektów jestem zadowolona. Myślę, że gdybym dopiero zaczynała ją budować to zostawienie produktu kwasowego bez zmywania mogłoby się skoczyć tragicznie. Właśnie wiosną, inny, bardzo niepozorny tonik zrobił mi duże podrażnienia. Także radzę ostrożnie. U mnie na szczęście już podrażnień nie było. W działaniu jest bardzo skuteczny. Zaskórniki się zmniejszyły. Skóra jest wygładzona. Mieszki włosowe na nogach również się uspokajają. Oczywiście w obu tych przypadkach podstawą jest nawilżanie skóry. O czym czasem lubiłam zapomnieć i szukałam szybkich efektów. Na twarzy używałam odbudowującego kremu na noc z Clochee, a na ciało balsamu z mocznikiem 10%. Nawilżałam nie tylko po nałożeniu toniku, ale każdego wieczoru w nocnej pielęgnacji. Taki rytuał to dla mnie dobra baza do gładkiej, świetlistej skóry. Na dzień nie zapomniałam o kremach z filtrem. Myślę, że ten tonik to dobra budżetowa opcja o fajnym działaniu. Z gwiazdką, bo tylko dla zaprawionych w kwasach, na pewno nie dla początkujących.
    Zalety:
    • działanie zwalczające zaskórniki
    • optymalne złuszczanie dające efekt gładkiej skory
    • nie podrażnił, ale już mam zbudowaną tolerancję
    • wygodne opakowanie w małej pojemności, dobre do testowania produktu
    Wady:
    • nieprzyjemna syntetyczna kompozycja zapachowa, jakby cytrusowa
    • trochę zbyt krzykliwa szata graficzna
  • 31 marca 2023 o 11:11
    Ma moc
    Tonik przeciw niedoskonałością do każdego rodzaju cery. Pojemność 110 ml, więc przy używaniu codziennie rano i wieczorem nie będzie zbyt wydajny. Przy stosowaniu raz dziennie, bądź co 2-3 dni starczy na dłużej. Częstotliwość stosowania warto dopasować do swojej cery. Ja mam cerę mieszaną i moja skóra nie należy do bardzo delikatnych a w zupełności wystarczyło używanie go raz dziennie a nawet co drugi dzień. Jest to tonik z kwasem więc warto sprawdzić jak zareaguje skóra, dlatego że tonik ma dość mocne działanie. Dla mnie jest to w porządku ale bardziej wrażliwa i delikatna skóra może odczuwać dyskomfort i podrażnienie. Po użyciu czasami odczuwałam delikatne swędzenie skóry, jakby się napinała, ale to efekt działania tonika i procesów, które zachodziły na skórze. Bardzo dobrze oczyszcza skórę i tonizuje. Ma również minimalizować pory ale tego u siebie nie zauważyłam. Redukcja niedoskonałości jest ale początkowo może nam ich trochę spod skóry wyciągnąć. Złuszczanie naskórka, zredukowanie szorstkości i wygładzenie skóry to najlepszy efekt jaki daje tonik. Wydobywa naturalny blask, skóra wygląda na "szklistą". Ma również regulować wydzielanie sebum ale u mnie pod tym względem się nie sprawdził. Skóra jest nawilżona, odświeżona i wygładzona. Jedyne co mi w nim przeszkadza to zapach (trochę laboratoryjny) i opakowanie. Fajnie, że mamy przezroczystą butelkę bo widać ile zostało produktu ale niestety nakrętka jest nieszczelna i tonik się wylewa więc do podróży odpada. Jestem zadowolona z efektów jakie daje ale nie widzę konieczności stosowania go tak jak zaleca producent, bo to zbyt dużo. Cena przystępna.
  • 31 stycznia 2023 o 22:51
    Działa
    Mam skórę suchą z zaskórnikami w strefie T i to właśnie z nimi chciałam walczyć tonikiem. Tonik całkiem nieźle działa. Oczywiście cudów nie ma i zaskórniki nie zniknęły, ale skóra jest gładsza, a same zaskórniki mniej widoczne. Niestety tonik u mnie wysusza skórę, więc nie mogę używać go codziennie. Opakowanie ładne i poręczne. Cena w porządku. Ogólnie polecam.
    Zalety:
    • Wygładza i oczyszcza skórę
    • Nie jest drogi
    • Wydajny
    Wady:
    • Nie zlikwidował zaskórników.
    • U mnie wysusza skórę przy codziennym stosowaniu.
  • 11 stycznia 2023 o 14:56
    glikol tani a bardzo dobry
    nie jest to pixi ale jednak za taką cenę jest to na prawdę bardzo dobry i działający tonik. ogólnie cera po nim jest rozświetlona, nie mam tak zatkanych porów, krosty się nie pojawiają. używam go raz w tygodniu. czasem dwa i to tyle. jest to wystarczająco przy mojej skórze. po nim kwasie glikolowym nakładam warstwy nawilżającego kremu na noc i na rano kremy z filtrami. eveline co jak co, ale cały czas idzie dalej i dalej i te ich kosmetyki są na coraz to lepszym poziomie. jedna z topowych marek w polsce moim zdaniem.