Wody perfumowane damskie

Estee Lauder Pleasures for Woman EDP

E-Glamour.pl
Estée Lauder Pleasures woda perfumowana 30 ml dla kobiet
Estee Lauder Pleasures woda perfumowana 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 88 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 stycznia 2025 o 12:07
    Klasyka: jedwab, koronka, białe kwiaty
    Od początku do końca jest pięknie, gładko i ultrakobieco. Ba, kobiecość wyniesiono w tym zapachu do nieskończonej potęgi. Choć z całym przekonaniem wierzę, że większość zapachów ma charakter unisex, nie wyobrażam sobie mężczyzny noszącego Pleasures. Czysta, lekka konwalia położona na delikatnym, lekko słodkawym jaśminie i bardzo ugładzonej tuberozie, jest połączeniem przenikliwym, ale nie głośnym i krzykliwym. Co wspaniałe, kwiaty nie mają nic wspólnego z masowymi kompozycjami z jaśminem w roli głównej, są naturalne, eteryczne i pełne przestrzeni. Zapach nie zmienia się zbytnio w czasie, a kwiatowa sonata dogasa w miękkiej słodyczy bazy: drewna sandałowego i paczuli. Teoretycznie prosty sposób na zapach, w praktyce jest jedyny w swoim rodzaju.
  • 30 kwietnia 2024 o 10:19
    Niezbyt przyjemne te "Przyjemności"...
    Dziwię się, że tak wiele kobiet lubi te banalne perfumy. Ok, sam zapach per se nie jest zły (albo inaczej: przestaje być zły dopiero po jakimś kwadransie od aplikacji - bo samo otwarcie to koszmar i upiorny smród!), ale jeśli tak ma pachnieć EDP od Estee Lauder to jest to po prostu pójście na łatwiznę. To byłaby to dobra, ciekawa, bardzo ładna kompozycja w mydle, w żelu pod prysznic, płynie do kąpieli, kremie do rąk/stóp, dezodorancie, proszku do prania, świeczce zapachowej, itp. itd. ale nie, u Boga, w perfumach! I to jeszcze od Estee Lauder! To wstyd i hańba, że eXcLuZyWnA i snobistycznie droga marka może wypuścić takie 'CUCHNIDŁO'. Wącham nadgarstek i śmiem twierdzić, że to śmierdzi. No śmierdzi po prostu, i już! Niech pani Lauder zajmie się produkcją kosmetyków kolorowych, do makijażu, ale od sztuki perfumiarstwa niech się trzyma z daleka, bo to nie pierwsza jej taka wpadka... Ktoś tutaj się pokusił o opis scenki rodzajowej, jakoby frezja była taką dominą... (no dobra, no... ;o). Rzeczywiście czuję tę frezję jakieś pół godziny po psiknięciu, ale w tej kompozycji wypada raczej tanio i sztucznie. Całe tony różowego pieprzu, którego wręcz nie znoszę w perfumach (dlatego też nie mogę się polubić z "Bright Crystalem" od Versace - a "Pleasures" są podobne), nuty zielone, które przypominają jakieś szpitalne odświeżacze powietrza, frezja - jak już pisałam - dość uboga, w żadnej mierze nieszlachetna... A nawet jeśli taka jest, to jej szlachetna strona ginie pod ciężarem okropieństw różowego pieprzu, który miażdży resztę bukietu. O obiecywanym fiołku (chyba że taki naprawdę wymarniały, zeschnięty, okrutnie zaatakowany pieprzem) czy o lilii można zapomnieć – a wielbię szczerze ten komponenty i na pewno bym go wyczuła. Peonia czy konwalia, podobnie jak frezja, obsypana lub nadwiętnięta, zbyt ostra, niemalże toksyczna, natomiast róża jest tu bardzo mydlana, syntetyczna, wcale nie-różana. Baza tu chyba nie 'istnieje', a jeśli istnieje, to nie czuję, że byłaby tak rozbudowana... Paczulę i piżmo mogę się na mniej lub bardziej upartego dowąchałać, ale drzewa sandałowego i cedru - za Chiny ludowe! Najlepszy moment tych perfum przypomina mi trochę Le Couvent des Minimes "Aqua Paradisi", którego naprawdę bardzo, bardzo lubię – chooooć... zaskakująco nie zawsze dobrze pachnie na mojej skórze... ;) W miękkości materiałów przyjmuje się zawsze cudownie wiosennie, spokojnie, kojąco i przestrzennie. Jeśli lubisz "Bright Crystal" (a ja stanowczo nie lubię!), to w "Pleasures" prawdopodobnie odnajdziesz oczekiwane nomen omen Przyjemności. Dobrze, że są trwałe i że odznaczają się niezłymi parametrami, lecz co z tego, że z tymi perfumami nie mogę się dogadać? Pół biedy, gdyby były dostępne w katalogu Avona lub Oriflama za ćwierć swej właściwej ceny... Wręcz pomyślałabym, że wreszcie wypuścili coś trwałego i z ogonem! Tak ceny i sygnatury Estee Lauder zrozumieć, ani polubić nie potrafię. Flakonik również skromny, godny katalogowej oferty... Oddałam go Tacie, który dał mi te perfumy do testów. No niestety tym razem nie podeszły ani mi, ani mojej Mamie (co jest dziwne, bo "Jasny Kryształ" się jej podoba. Mi w ogóle, jak już pisałam) – a perfumy nie są po to, aby się nimi męczyć, tylko po to, by się nimi cieszyć. Tatuś próbuje sprzedać "Pleasury" na niemieckim eBayu, ale od lat nikt się po nie zgłasza... Gdyby któraś z Pań, pomimo mojej niekoniecznie przychylnej recenzji, zechciała nabyć flaszeczkę perfum, proszę się skontaktować ze mną w wiadomości prywatnej (tak, sprawdzam skrzynkę). GWOLI ŚCISŁOŚCI: - Ocena zapachu jest wystawiona w konteście zapachu perfum, a nie zapachu samego w sobie - Kategoria użytkowania perfum nie jest miarodajna; otóż ZNAM to pachnidło od paru lat, ale tyle się nimi nie psikałam! W ciągu całego tego czasu miałam je na sobie dosłownie kilka razy, zatem można uznać, że używałam ich od tygodnia, gdyby tak podjąć próby uczciwego zsumowania całego tego czasu spędzonego z tymi rzekomymi "Przyjemnościami".
    Bravose
    5 sierpnia 2023 o 15:33
    Cudowny
    Przepiękny klasyczny kwiatowy. Kupiłam w prezencie mamie za opiekę nad dziećmi w wakacje. Za rok mamy umówione kolejne wakacje Poza tym dobra trwałość.
  • 29 lipca 2023 o 12:11
    Cudowny
    Po zaaplikowaniu jest jak rześka mocna bryza nasycona kwiatami - frezją, magnolią z "kosteczkami lodu w tle". Potem komponuje się za skórą i zostawia ogon na parę godzin. Na ubraniu utrzymuje się znacznie dłużej. Używam tego zapachu na codzień od ponad 20 lat, wracając do niego z przerwami. Jeden z lepszych kobiecych, nie "męczących" zapachów. Na wypróbowanie polecam mniejszą pojemność, aby móc ocenić czy dla każdego jest odpowiedni. Niech formuła Estee Lauder Pleasures rozpromieni każdej Pani cały dzień :-)
  • 2 grudnia 2022 o 11:32
    Intensywnie kwiatowy
    Jest to mój top ulubionych zapachów na wieczór. Znam go od wielu lat i zawsze do niego wracam. Jest mocno kwiatowy i bardzo intensywny a jednocześnie nie przytłaczający. Nie ma tam ciężkich pudrowych ani korzennych nut więc pasuje do młodej energicznej osoby.
    Zalety:
    • intensywność
    • trwałość
    • minimalistyczny flakon
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie