Maseczki klasyczne

Mincer Pharma Antiallergic, Regenerująca maska w kremie No. 1215

• 14 października 2019 o 12:10
    Wart uwagi
    Pomimo posiadania cery mieszanej ze skłonnością i do pękania naczynek i powstawania uciążliwych zmian skórnych ten produkt się u mnie sprawdził. Podczas aplikacji jakbyś "ślizgał" się po twarzy ale szybko stapia się ze skórą umożliwiając wykonanie makijażu. Używałam tego kremu głównie zimą na dzień, makijaż trzymał się dobrze, skóra była nawilżona i naczynka zabezpieczone przez chłodem. W cieplejszych porach roku stosuje go tylko na noc lub w dni kiedy nie wychodzę z domu, świetnie sprawdza się podczas infekcji jako profilaktyka wszelkich zmian na płatkach nosa. Już istniejących naczynek nie leczy.
    Zalety:
    • Wydajny. Dobrze natłuszcza bez tłustego filmu. Regeneruje. Cena.
    Wady:
    • Nie leczy już istniejących zmian. Opakowanie.
  • 28 września 2018 o 20:56
    Fatalna
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Otrzymałam kilka próbek w aptece i postanowiłam sprawdzić jak działa ta maska-krem. W próbce nie ma za dużo produktu, ale udało się go nałożyć na całą twarz. Produkt jest antyalergiczny, skierowany głównie do cery naczynkowej zawiera olej abisyński, masło shea, kasztanowiec. Konsystencja jest bardzo gęsta, tłusta, ciężka. Zapach przyjemy, praktycznie niewyczuwalny po nałożeniu. Na twarzy wygląda po prostu jak grubsza warstwa białego, gęstego kremu. Po ok. 15 min. starłam wacikiem nadmiar maski, który pozostał. Efekt? No cóż, nie powala. Mam wrażenie, że maska pogorszyła stan mojej cery. Była co prawda odrobinę gładsza, ale zrobiła się strasznie czerwona!! Czy działa na naczynka? Raczej nie. Nie polecam...
    Zalety:
    • delikatnie wygładza
    Wady:
    • podrażnia, cera zrobiła się czerwona
    • tłusta konsystencja
    • mam wrażenie, że zapycha
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    carlax
    6 lipca 2018 o 21:38
    Wiążę z nią nadzieję!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Próbka maseczki regenerującej w kremie Mincer Pharma Antiallergic dla cery naczynkowej. Tę próbkę mam z apteki i bardzo mnie zaciekawiła, ponieważ mam już serum z tej serii i jestem z niego zadowolona. Maska ma za zadanie wzmocnić ścianki naczyń krwionośnych a w składzie znajduje się olejek abisyński, kasztanowiec i miłorząb japoński. W tej próbce nie ma zbyt wiele produktu, jednak udało mi się nałożyć go na całą twarz. Krem jest biały i ma bardzo gęstą konsystencję. Na twarzy wygląda jak gruba warstwa kremu Bambino albo Nivea. Zapach jest typowo apteczny i kojarzy mi się trochę z Alantanem lub Bepantenem. Maska jest bardzo łagodna i delikatna dla skóry. Całkowicie się wchłania, więc jest też bardzo fajną opcją na nocną pielęgnację. Moja skóra jest gładka i odżywiona. Mam zamiar kupić sobie wersję pełnowymiarową tego produktu by sprawdzić jak przy dłuższym działaniu sprawdzi się na moje naczynka.
    Zalety:
    • Gładka i odżywiona skóra
    • delikatny kosmetyk, sprawdzi się do skóry wrażliwej
    • można używać na dzień jak i na noc