Wody toaletowe damskie

Naomi Campbell Seductive Elixir EDT

Naomi Campbell Seductive Elixir woda perfumowana 30ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 stycznia 2025 o 20:27
    Stań się Persefoną!
    Upalny, letni weekend 2023 roku (przed godziną 11 było u mnie w cieniu 27 stopni Celsjusza????☀) z prawdziwie odpowiadającą tej porze roku aurą (przynajmniej u mnie najprawdziwszą????) sprawił, że moja kolekcja perfum wzbogaciła o kolejny egzemplarz  Kilka słów o tym, który wzbogacił paletę zamkniętych we flakonikach wonności w ubiegłym roku. Jest nim Seductive Elixir Naomi Campbell. Uwodzicielski eliksir – gdyż tak właśnie brzmi tłumaczenie na język polski, należy do kwiatowo-owocowych. Woń tworzy bukiet połączenia: granatu, czerwonej porzeczki, papryki, różowego pieprzu (nuty głowy), hibiskusa, frezji, fiołka (nuty serca) oraz: piżma i drzewa sandałowego (nuty bazy). Trafił w ręce kobiet w 2008 roku, dlatego takie zaskoczenie, a zarazem radość, stanowiło dla mnie ujrzenie ich (chociaż w wersji „tylko” dezodorantu perfumowanego, ale muszę stanowczo zaznaczyć, że zapach utrzymuje się – przynajmniej u mnie dosyć długo) w jednej drogerii❗ Przyznam szczerze, choć sporo wonności Naomi znajduje się w moim posiadaniu, ten, jakoś mnie omijał (albo ja jego). Będąc w sklepie nie planowałam zakupu kolejnego pachnidła, mimo wszystko widząc „eliksir” wzięłam do go ręki, psiknęłam i okazał się dla mnie idealny. Oczarował i po chwili był już mój. Jaki jest❓???? Na początek powita Cię połączenie granatu z czerwonymi porzeczkami, przechodząc w następnych chwilach w niezapomniany zapachowy koktajl. Wszystkiemu towarzyszy kolorystyka flakonika. W mojej opinii dająca czytelny przekaz z czym mamy do czynienia. Zarazem widzimy płaskorzeźbę o kształcie węża, motyw z głębią barwy symbolizuje tajemniczość aury, tego odrobinę mimo wszystko zadziornego zapachu. Perfum, jak dla mnie, na późniejszą wiosnę oraz lato. Głęboki, ciepły niczym otulenie promieniami słońca, wzięcie nas przez niego w objęcia. Tajemniczy, uwodzicielski, a jednocześnie elegancki. Pełen zapachów naszej dziennej gwiazdy. Słodycz, cudne ciepłe dni w tropikalnym raju ze swymi najwspanialszymi sekretami w tle zamknięte we flakoniku. Podkreśli naszą skrytość ducha, zmysłowość, ma coś w sobie kuszącego, a jednocześnie niezmiernie kobiecego. Nie można zarzucić mu obojętności. Moja propozycja: Seductive Elixir polecam zarówno na towarzyskie spotkanie, romantyczny wieczór, ekskluzywne wyjście – pamiętajmy: przecież w każdej chwili jesteśmy kobietami ???? Pierwsza ciekawostka: Jednym ze składników perfum, jak wspomniałam powyżej, jest granat. Owoc ten, obecnie uznaje się za symbol: szczęścia, urodzaju, a zarazem śmierci i wieczności. Związany został ze starożytnością – konkretnie z antyczną Grecją. Mitologia – mit o Persefonie – stając się atrybutem życia, odrodzenia, małżeństwa. Kora-Persefona, córka Demeter – bogini płodności i urodzaju. Dziewczynę porywa bóg świata podziemnego i zmarłych Hades do swego królestwa podziemi. Matka wywalcza powrót córki na powierzchnię Ziemi, jednak ukochana boga daje się mu skusić skosztować granat, co diametralnie zmienia sytuację wiążąc ją z nim na zawsze. Od tamtej pory Kora-Persefona musi przebywać przez 3 miesiące w roku w królestwie Hadesa. Ziemię bierze wtedy w swe posiadanie zima – świat pogrąża się w smutku razem z Demeter. Powrót Persefony oznacza nadejście wiosny – czasu radości, powrotu do życia przyrody, jej wybudzenia. Naomi Campbell inspirację do Seductive Elixir znalazła w Afryce, sama o nim wyraziła się w następujący sposób: „tak piękny, tak niewinny, a jednocześnie tak bardzo silny i potężny - któż mógłby się oprzeć temu uwodzicielskiemu eliksirowi?" Druga ciekawostka: skład zapachu tworzy wspomniany hibiskus, który w Afryce uznawany jest za bardzo ważny i nazywany malwą sudańską. W kilku tamtejszych państwach roślinę spożywa się lub wykorzystuje ze względu na właściwości lecznicze. Sam kwiat symbolizuje piękne lato i egzotykę (istnieją dwa rodzaje hibiskusa – są nazywane “chińską różą” oraz “Drzewo Mauve”).
    Zalety:
    • 1- Wspaniały zapach,
    • 2- Przynajmniej u mnie dość długa trwałość zapachu - głęboki, ciepły niczym otulenie promieniami słońca. Słodycz, cudne ciepłe dni w tropikalnym raju,
    • 3- na towarzyskie spotkanie, romantyczny wieczór, ekskluzywne wyjście,
    • 4- Obecność granatu!
    Wady:
    • 1- Nie można już go kupić :( Ja na szczęście zaopatrzyłam się w większą ilość flakoników ;)
  • 28 kwietnia 2019 o 13:32
    Niestety nie mój typ
    Niestety nie mój typ, dostałam go w prezencie i już od dawna nie jestem w stanie go zuzyc Zapach na poczatku jest ostry , duszący i gryzący Zupełnie nie dopasował się do mojej skóry po chwili gdy się ulatnia to dalej gryzie mnie w nos Spodziewałam się zmysłowego zapachu który będzie emanował seksapilem. Niestety ten zapach jest bardzo przeciętny , szybko się ulatnia i zupełnie do mnie nie przemawia Buteleczka jest bardzo Elegancka skłania do zakupu ponieważ każdy myśli że zawartość będzie równie zmysłowa jak w la con który pięknie prezentuje się na półce jednakże te perfumy to zupełne nieporozumienie Sprawdziły się u mnie o żadnej porze dnia ani o żadnej porze roku Ze wszystkich nut najbardziej przybija się duszący zapach hibiskusa który jest bardziej odrzucający niż przyjemny do wąchania Cieszę się że osobiście go nie kupiłam tylko dostałam w prezencie ponieważ uważam że byłyby to wyrzucone pieniądze To chyba jeden z najsłabszych zapachów od Nacomi , bardzo się zawiodłam, nie polecam.
    Wady:
    • Duszący, gryzący , zbyt ostry
    Dinulka
    24 listopada 2013 o 11:46
    Przeciętny
    Dostałam próbkę, więc przyszedł czas na wypróbowanie. Nie obiecywałam sobie za wiele po Naomi, jednak nazwa i opakowanie wskazywały, że może to będzie całkiem sexy, jeśli nawet nie szczyt perfumiarstwa ;-) Niestety zawiodłam się. Zapach jest dziwny, jakby rozwodniony, bardzo słaba trwałość, zero ogonu. Mają w sobie jakąś nutkę, że pachną mi tanio, codziennie, byle jak, a raczej nijak. Brak im jakiejś głębi, czy czegoś co kręci. Trochę bardziej mi się podoba, gdy już ułoży się na skórze, na pewno nie pierwsze nuty... Ale nadal to nie to, co cenię w perfumach. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbki
  • 12 marca 2013 o 20:22
    Zmysłowe
    Perfumki są śliczne, kupowałam je w ciemno nie wiedząc jak pachną ale są(a raczej były) rewelacyjne;))))) Zapach jest taki zmysłowy, romantyczny;) idealny na randkę. Bardzo dużym plusem jest ich trwałość, długo utrzymują się na ubraniach i skórze;) Niestety już mi się skończyły , ale napewno powróce do nich;) Używam tego produktu od: od jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: 1 zużyte ,50ml
  • 16 lutego 2013 o 22:59
    codzienna
    To już 2 mój flakonik tej wody, kupiony całkiem przypadkowo. Na początku zapach przypadł mi do gustu,pózniej zcodzienniał. Jest właśnie dobry na co dzień, daje uczucie odświeżenia, czasami przypomina mi zapach mydła. Sądze że wszystkie zapachy od coty sa takie przeciętne,codzienne, nie na specjalne okazje, zresztą cena tez nie jest wygórowana. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 30ml flakonik i 15ml