Rozjaśniacze do włosów

L'Oreal Paris Casting Sunkiss Tropical, Spray rozjaśniający do włosów naturalnych

M_R_
    17 sierpnia 2023 o 11:42
    Fajny produkt
    Od kilku lat rozjaśniam włosy na jasny blond. Niestety farbowanie wysusza i niszczy moje włosy, więc staram się robić to jak najrzadziej. Gdy pojawiają się odrosty to zamiast farbować całe włosy, stosuję różnego rodzaju spraye rozjaśniające tylko na odrosty. Również w tym przypadku, zakupiłam ten spray z myślą o rozjaśnieniu wyłącznie odrostów. Z tym zadaniem produkt poradził sobie bardzo dobrze, pomimo iż były potrzebne minimum 2 aplikacje. Aplikator jest wygodny, można precyzyjnie zaaplikować produkt tylko na odrosty. Produkt ten, jak większość tego typu sprayów rozjaśniających niestety wysusza włosy, więc trzeba pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji włosów. Lubiłam ten produkt, szkoda że nie można go już dostać stacjonarnie w żadnej ze znanych drogerii.
    Zalety:
    • Dobrze rozjaśnia odrosty
    • Wygodny aplikator
    Wady:
    • Wysusza włosy
    • Dostępność
  • 26 stycznia 2021 o 21:17
    Słaby
    W porównaniu do żelu sunkiss, ten spray daje o wiele gorszy efekt. W sumie to prawie żadnego efektu nie daje. I paradoksalnie po prostu gorzej się go nakłada przez ten rozpylacz. Kupiłam go w zastępstwie za żel, no ale niestety nie zadziałał tak spektakularnie jak żel.
  • 25 lutego 2019 o 10:39
    tragedia
    uzywalam wczesniej wersji jelly z ktorej bylam bardzo zadowolona, ten jest straszny - wysusza wlosy a efekt rozjasneinia jest slaby nie kupie i nie polecam
    Zalety:
    Wady:
    • dzialanie
  • 19 października 2018 o 20:23
    Dotyk słońca
    Mój magiczny trik i słodka tajemnica. Jeśli ktoś się pyta czy rozjaśniałam włosy, odpowiadam, że nie - to słońce nadało moim kosmykom ten piękny odcień ;) Kosmetyk jest świetną alternatywą dla powszechnie dostępnych kuracji rozjaśniających. Łatwa aplikacja i kontrala ilości nałożonego specyfiku są dla mnie ważne, Do tego sprej jest łagodniejszy od tradycyjnego ulteniacza i nie niszczy tak włosów. Mam ciemne brązowe włosy, a dzięki Casting Sunkiss Tropical otrzymałam złociste refleksy o różnych odcieniach, które wyglądają naturalnie i lekko. Naprawdę polecam :)
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • kontrola stopnia rozjaśnienia
    • brak poparzeń i podrażnień
    • mały stopień zniszczenia włosa
    Wady:
    • nieznacznie wysusza włos
    • specyficzny zapach, ale i tak przyjemniejszy od tradycyjnego rozświetlacza
  • 18 marca 2018 o 20:23
    Letnie refleksy na włosach
    Dziwne, że ten produkt nie był dostępny w katalogu i nie miał recenzji! Zapewne o wiele bardziej znany jest Sunkiss marki L'oreal. Spray dostępny tylko i wyłącznie w sklepie internetowym. Kosztuje około 23 zł. Zapach jest dość intensywny i nieprzyjemny ale czego się nie robi dla urody. Działa na podobnej zasadzie jak żel Sunkiss. Co drugi-trzeci dzień psikałam wybrane pasma i suszyłam suszarką. Efekt? Piękne jasne refleksy. Marzyłam o sombre lub ombre ale ciągle nie po drodze było mi do fryzjera, spray okazał się fajną i o wiele tańszą alternatywą. Efekt mnie w pełni zadowolił i moją kieszeń też. Nie zauważyłam aby niszczył włosy. Polecam jednak stosować olejek do włosów, ponieważ inaczej mogą być trochę przesuszone. Dodatkowo starałam się używać od czasu do czasu odżywki do chłodnych odcieni blond włosów. Produkt jak na moje długie włosy jest wydajny.
    Zalety:
    • ładny efekt
    • nie niszczy włosów