Balsamy do ciała

MomMe Zimowy krem do zadań specjalnych dla dzieci i dorosłych

Momme MomMe
Momme Baby Natural Care Zimowy Krem do Zadań Specjalnych 50 ml

Ann_ek
    26 kwietnia 2023 o 22:21
    Działa, ale ta konsystencja jest dla mnie nie do przejścia
    Jestem mamą dwójki maluchów. Bardzo ważne jest dla mnie zabezpieczenie ich delikatnej skóry, nie tylko przed słońcem, ale także wiatrem i mrozem. Zdecydowałam się na propozycję od MomMe, głównie ze względu na wiele pozytywnych opinii. Nad opakowaniem nie ma się co rozwodzić. Jest w porządku. Zawiera 50 ml produktu. Grafika jest urocza, a napisy czytelne. Plastik biały, nie widać zużycia, ale w tubkach to akurat nie jest mi potrzebne. Opakowanie jest wytrzymałe, zatyczka też niczego sobie. Na klik, więc dozowanie jest bardzo wygodne. Dość ciężko wycisnąć krem z opakowania, przy tej gęstej konsystencji wolałabym chyba większy otwór dozujący. Ale ogólnie jest nieźle, spełnia swoją rolę. No właśnie, ta konsystencja jest bardzo, ale to bardzo gęsta. Na tyle, że aż się zastanawiałam, czy akurat mój produkt nie jest zepsuty. Na początku nie jest go łatwo rozprowadzić na skórze, dopiero po chwili, pod wpływem ciepła rąk się rozpuszcza i wtedy już gładko sunie. Zanim to sie jednak stanie, produkt lubi z rąk spadać. Ogólnie aplikacja nie jest łatwa, szczególnie na uciekającym bobasie. Zapach dziwny. Nie podoba mi się, jest taki nijaki, trochę jak wazelina. Nie jest jednak trwały i szybko się ulatnia. Krem dość mocno się błyszczy, ale tego nie zaliczam do minusów, taka właściwość tego typu produktów. Pozostawia ochronną, tłustawą warstewkę, trochę się lepi. Zmywanie, pomimo tej tłustości na szczęście nie jest problematyczne. Jest dość wydajny, nie trzeba nakładać go dużo. Dostępność w porządku, widziałam go w wielu miejscach online, ja akurat kupiłam stacjonarnie w Hebe. Skład zasługuje na dużą pochwałę. Przede wszystkim nie zawiera wody, to bylo dla mnie najważniejsze kryterium podczas wyboru kremu ochronnego. Co do działania żadnych negatywnych uwag nie mam. Robi to, co zaplanował dla niego producent i czego ja oczekiwałam. Używałam oczywiście na mojej dwójce maluchów, prawie 3 latku i noworodku. Nie unikaliśmy spacerów w wietrzną i mroźną pogodę, więc przetestowaliśmy go w trudnych warunkach. Świetnie te moje małe buźki zabezpieczał. Zapobiegał zaczerwienieniu oraz przesuszeniu. Jest przebadany dermatologicznie i alergologiczne, z udziałem osób z alergicznymi chorobami skóry. I rzeczywiscie nam żadnej krzywdy nie zrobił. Nie podrażnił, nie uczulił, nie zapchał. Na następny sezon jesienno-zimowy poszukam jednak czegoś innego, bo ta konsystencja jest dla mnie zbyt problematyczna.
    Zalety:
    • świetnie chroni delikatną skórę dziecka przed wiatrem i mrozem
    • nie zapycha, nie podrażnia
    • wydajny
    • skład, bezpieczny i przede wszystkim nie zawiera wody
    Wady:
    • bardzo gęsta konsystencja, niełatwo go rozprowadzić na skórze
    • bardzo trudno wycisnąć produkt z tubki
  • 6 marca 2022 o 17:08
    Super wybór na zimę dla wrażliwej skóry dziecka
    Chodziliśmy z synem po lekarzach całą poprzednią izmę. Podejrzewali alergie pokarmowe, uczulenia na wełnę, atopowe zapalenie, ale na szczęście to nie było nic z tego. Okazało się że jegpo skóra bardzo źle znosi zimę, robi się sucha i czerwona, mówi że go strasznie swedzi. Po tym kremie - jak ręką odjął. Smaruje buzię przed wyjściem i od razu lepiej, zostaje taka cienka warstewka na skórze, więc wiadomo że działa długo, bo problemy w końcu zniknęły! Dobrze że zrobiliśmy badania i okazało się, że to tylko to - a krem polecam, rewelacja na zimę!
    Zalety:
    • super chroni, nawilża, nie jest lepki i tłusty, bardzo wydajny, bez perfum
    Wady:
    • konsystencja (troche gęsta, trzeba się przyzwyczaić)
  • 1 marca 2022 o 14:56
    Po prostu wow!
    Wow, po prostu wow. Bardzo dobrze chroni przed zimnem, długo się trzyma, nie lepi się jak niektóre takie kremy, a po powrocie łatwo się zmywa i do tego bardzo fajnie nawilża ręce i twarz. Naprawdę warto zrobić zapas na zimę!
    Zalety:
    • natłuszcza skórę, a jednocześnie nie zostawia uczucia lepkości
    • bardzo wydajny
    • super cena
  • 14 kwietnia 2021 o 13:17
    Dla doroslych i dla dzieci
    Uniwersalny krem z bardzo dobrym skladem, bez zawartosci wody, dla dorosłych i dzieci do twarzy, ust i rak. Na mroz speawdza sie idealnie, chroni i jednocześnie koi i regeneruje uszkodzoną skore. Stosowalam u dzieci rowniez w domu do twarzy przy suchej i szorsrkiej skory i bardzo dobrze sobie radzi również z regeneracją i nawilzeniem. Opakowanie to tubka z ktorej trzeba dosc mocno wycisnac krem, poniewaz jest on w konsystencji pasta, ktora pod wpływem ciepla zmienia sie w olejek, a w lecie w tubce jest mocno płynny. Opakowanie wystarcza na dlugo, poniewaz krem jest wydajny. Rozprowadza sie na skorze bardzo przyjemnie. Mysle ze bedzie tez fajna kuacja na suche i spierzchniete dlonie i usta np nałożony na noc grubsza warstwa. Cena przystepna.
    raavien
    20 grudnia 2018 o 14:19
    Idealny na zimę
    To typowy krem na zimę bez wody w składzie. Jest bardzo tłusty, ale dzięki temu spełnia swoją rolę i chroni przed mrozem i wiatrem. Moim zdaniem jest świetny. Ma naturalny skład łagodny dla skóry dziecka. Dobrze się rozprowadza. Zapach jest neutralny i ledwo wyczuwalny. Jest niezwykle wydajny. Dobrze sprawdza się również jako kojący balsam do wysuszonej skóry dłoni.