Tusze do rzęs

Essence Volume Hero Mascara Power Black Tusz pogrubiający

• 1 listopada 2021 o 11:32
    Dobry!
    Kupując tani tusz w drogerii można znaleźć albo perełkę, czyli produkt idealny albo bubel. W tym przypadku padło na to pierwsze. Mascara ma świetną szczoteczkę z wieloma, blisko położonymi siebie wypustkami, przez co świetnie rozczesuje rzęsy i zapobiega ich sklejaniu. Jest dosyć odporna na trudny codzienności, mimo że nie jest wodoodporna. Nigdy nie musiałam poprawiać w ciągu dnia. Chętnie wrócę bo warto ;)
    PatMe
    15 czerwca 2021 o 14:44
    W porządku :)
    Maskara jest w bardzo przystępnej cenie, nie odbija się, jest trwała, czerń bardzo intensywna, jednak mimo zapewnień producenta nie zwiększa objętości oraz nie pogrubia. Rzęsy są rozdzielone i wydłużone. Jedyna rzecz która mi przeszkadza to duża szczoteczka, która ma ostre włoski drażniące oczy. Ładny efekt utrzymuje po 3 warstwie, trudno go już wzmocnić. Jest to tusz dla osób, którym nie zależy na zwiększaniu objętości tylko na wydłużeniu i trwałości,
    Zalety:
    • nie odbija się
    • nie kruszy się
    • duża i giętka silikonowa szczoteczka
    • dobrze się zmywa
    • nie skleja rzęs
    • trwała
    Wady:
    • szczoteczka ma ostre włoski, które "drapią" powiekę podczas malowania
    • nie pogrubia
    • nie zwiększa objętości
    Drogeria Super-Pharm
  • 20 marca 2021 o 11:34
    Najlepszy na świecie
    Jak dla mnie ten tusz to numer jeden :D Używam go już od ponad roku albo i dłużej i nie wyobrażam sobie zmienić go na jakiś inny. Dwie warstwy robią robotę, ale jak nie ma czasu to i jedna warstwa wygląda nieźle. Rzęsy są pogrubione i wydłużone, można uzyskać efekt sztucznych rzęs. Według mnie daje bardzo podobny efekt do słynnego Loreal Million Lashes, z tą różnicą, że cena jest sto razy mniejsza i marka Essence jest cruelty free, co dla mnie ma ogromne znaczenie.
    • Marka cruelty free
    • Pogrubia i wydłuża rzęsy
    • Super szczoteczka
    • Łatwo zmywa się przy użyciu wody
    • Nie osypuje się
    lergie
    15 marca 2021 o 18:36
    Lepsza od siostrzanej Super Curl
    Maskarę kupiłam za zawrotną kwotę około 5zł na wyprzedaży asortymentowej w SuperPharm. Jako, że nie specjalnie pasowała mi formuła Super Curl (ta sama seria, inna szczoteczka), którą miałam z kalendarza adwentowego, to za taką cenę żal nie skorzystać, a była ostatnia sztuka, więc to była szybka decyzja ;) I o dziwo mam wrażenie, że poza szczotką formuła jest nieco bardziej mokra. Być może dlatego, mam takie wrażenie, bo ta moja poprzednia z kalendarza trochę dłużej czekała na swoją kolej, ta może nieco szybciej od produkcji trafiła i stąd odczucie, że jest nieco "świeższa" no i mokrzejsza. No i tamta była minimalnie bardziej szarawa, tutaj mamy pełną czerń. Ale nie rozmazuje się ani nie skleja rzęs. Różnie to u mnie bywało z silikonowymi szczotkami, często robiły mi "pajączki", ale tutaj włoski na tejże silikonowej szczoteczce są dłuższe i gęstsze i całkiem sprawnie i przyjemnie się nią pracuje. Dwie warstwy robią robotę! I nawet nie rozpuszcza mi się spod parującej maseczki, a to nie jest formuła wodoodporna. Podoba mi się i całkiem mi szkoda, że już wypadła z asortymentu, natomiast jeśli gdzieś spotkam to pewnie skuszę się na zrobienie zapasu ;)
    Zalety:
    • Głęboka czerń
    • Wygodna szczoteczka silikonowa
    • Nie skleja rzęs
    • Trwałość na 5+
    • Cena regularna jak i promocyjna
    Wady:
    • Z racji wypadnięcia z asortymentu może być już bardzo trudno dostępna
    Drogeria Super-Pharm
  • 8 marca 2021 o 1:03
    Zakochałam się
    Co tu dużo mówić ja się w nim poprostu zakochałam . Będąc w Hebe stwierdziłam fakt że stawiam na taniość akurat był w promocji myślę sobie no i tak mi nie przypasuje a mój akurat jest na wyczerpaniu . I to był strzał w 10 . Kupiłam go za niecałe 7 złotych i to było dobrze wydane 7 złotych hehe ;) wcześniejsze maskary albo sklejamy mi rzęsy albo się kruszyły a to odbijały na powiece . Ten tusz ładnie rozdziela brwi , wydłuża je , jest trwały i nie ma żadnych skutków które by mi przeszkadzały jest poprostu świetny ❤️
    • Nie skleja rzęs
    • Wydłuża
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie ma ;)