Cienie do powiek

Glam Shop GlamBOX, Bohema by Lamakeupebella, Paleta cieni do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 45 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 kwietnia 2025 o 18:30
    Strzał w dziesiątkę!
    Jak tu nie kochać Glam Shop za ich błyski! A ta paletka idealna na każdą okazję i na codzienny look ???? zastanawiałam się czy kupić ją... I nie żałuję, że ja mam. Sięgam po nią często. Szkoda, że Glam Shop wycofało ją bo była strzałem w dziesiątkę!
    Zalety:
    • Kolory, blendowanie, trwałość
    Wady:
    • Brak lusterka w pudełku i cień dolce Vita jest bardzo delikatny i się kruszy
    ertynka
    14 sierpnia 2024 o 17:03
    Jestem zachwycona
    Paleta cieni do powiek Bohema to było moje kosmetyczne marzenie od kiedy tylko pojawiła się w sprzedaży. Bardzo cenię twórczość "twarzy" tego produktu, czyli Zuzannę, którą znam z kanału na YouTube. Paletka jednak tak szybko do mnie nie trafiła, ale na to co dobre warto czekać. I tak było w tym wypadku. Paleta ma bardzo minimalistyczne opakowanie ze złotymi tłoczeniami. Wygląda pięknie! W środku nie ma lusterka znajduje się za to dziesięć odcieni cieni do powiek. Troszkę brudzą one tekturkę w środku zwłaszcza te znajdujące się w górnym rządku lecz to raczej nie ma dla mnie dużego znaczenia. Oddzielone są też od tekturki plastikową przekładką więc góra palety jest czysta. Kolory są neutralne wydają się dzienne lecz dzięki błyskotkom można wyczarować też coś wieczorowego. Matowe cienie są tak delikatne mają cudowną konsystencję, muszę przyznać, że z czymś takim jeszcze nie spotkałam. Nabiera się je jednym ruchem pędzla i idealnie kolor przenosi się na powiekę. Świetnie się blendują, nie osypują, nie zbierają w załamaniu powieki, nie robią plam. Idealne... Kolory są intensywne i pigment tutaj jest dla mnie znaczący bo nie dokładam nie wiadomo ile tego produktu. Nie ma w tym zestawieniu odcienia, który jest dla mnie zbędny czy niepotrzebny. W zasadzie tą jedną paletą tworzę moje ulubione makijaże. Mnie zachwyciła!
  • 11 maja 2024 o 9:59
    Pomimo wielu lat od premiery, to najlepsza paleta
    Paletę kupiłam 5 lat temu. Przez ten czas bardzo mocno ją eksploatowałam, tak że kilku cieni już w niej nie ma. Dla mnie to paleta idealna, Każdy błysk ma inny kolor i formulację, dzięki czemu zwykła nude paleta nie jest nudna. Jest świetna do makijaży na co dzień i na większe wyjścia. Dla niektórych cienie matowe mogą być za bardzo sypiące. Przyznam, że mi to zupełnie nie przeszkadza. Wystarczy, że dobrze obtrzepię pędzel przed przyłożeniem go do powieki. To jak cienie się blendują to jest bajka. Pięknie przez siebie przechodzą, dobrze się dokładają. Błyski przyklejają się do powieki nawet bez bazy. Łatwo jest też nimi wyrysować kreskę. Myślę, że największym komplementem dla tej palety będzie fakt, że miałam ją na sobie w dniu ślubu i całość wyglądała przepięknie! Byłam zachwycona z makijażu i czułam się jak milion dolarów. Dla mnie to paleta niezastąpiona. Trochę żałuję, że nie kupiłam kolejnego egzemplarza, bo została już wycofana...
  • 25 czerwca 2023 o 22:51
    Jedna z najlepszych w tej cenie
    Paletka jest to idealna paletka cieni nude. Kolory - Bardzo ja lubię za przemyślane kolory, każdy łączy się w całość. Bardzo ją lubię za jej bronzy, mimo, że każdy ciepły to są tak przemyślane, że trudno znaleźć coś podobnego. Konsystencja - cienie jak masełko, ale lekko osypyją Opakowanie - adekwatne do stylu marki i ceny Całość - oceniam na 5, mimo osypu są to naprawdę świetne cienie w świetnym stylu w tej półce. Uważam, że jest to jedna z lepszych uniwersalnych palet do oczu. Brakuje mi tutaj tylko jakiejś delikatnej pastelowej rożobrzoskwini. Nie jest to mój KWC, gdyż jest to budżetowa paleta na codzień, ale taka właśnie ma być, taki jest glamshop- na każdą kieszeń.
  • 13 kwietnia 2023 o 0:37
    Piękna paleta ciepłych nudziaków
    Jest to moja pierwsza paleta z Glam Shopu, która zapoczątkowała moją miłość do tej marki. Zakochałam się w jej kompozycji i poczułam, że muszę ją mieć. Zakupiłam ją w outlecie. Opakowanie ma drobne mankamenty, które nie przeszkadzają mi w większym stopniu (za duże wycięcia na cienie i bardziej widoczne magnesy). Cena regularna wynosi 120zł. Opakowanie palety jest ładne, proste i minimalistyczne. Wewnątrz oprócz cieni, w miejscu w którym często można znaleźć lusterko, znajduje się dedykacja od autorki palety. Zakupiony przeze mnie egzemplarz pochodzi z partii 03. W internecie można przeczytać dużo opinii na temat nierównej jakości między partiami, np. różnice w kolorach, kruszące się i wypadające z wyprasek cienie, nadmiernie sypiące się maty. Wydaje mi się, że partia z której mam paletę należy do bardziej udanych. Paletka raz nawet spadła mi na podłogę i jedynie Dolce Vita rozsypała się w drobny mak, z resztą cieni nic się nie stało :0 Mam ją ponad rok i wciąż jest w nienagannym stanie (oczywiście poza Dolce Vitą, ale to była całkowicie moja wina). Cienie są u mnie mocno sprasowane, o niektóre (zante, duomo, malibu) mogę nawet trzeć pędzlem kółeczka a osyp będzie znikomy XD Tym co mnie skusiło do zakupu była kompozycja kolorystyczna paletki. Każdy cień tu do siebie pasuje. Można nią wykonać delikatne dzienniaki i delikatniejsze smokey. Żeby uzyskać naprawdę intensywny efekt muszę posiłkować się ciemniejszymi i bardziej napigmentowanymi matami z innych palet. Wszystkie odcienie są ciepłe i zgaszone. Na powiekach potrafią wyglądać jeszcze cieplej niż w palecie. Zante - bardzo jaśniutki, delikatny beżyk o lekko żółtym odcieniu. Duomo - jasny pomarańczowawy odcień, bardzo delikatny. Portobello - ciemniejszy i chłodniejszy od duomo różowawy brąz. Baklava - u mnie najmniej sprasowany, ciemniejszy od duomo i portobello brąz, najbardziej z nich neutralny (ale wciąż jest to ciepły odcień!). W delikatnych makijażach można nim przyciemnić kącik, w mocniejszych może pójść w załamanie. Malibu - najciemniejszy brąz w palecie o czekoladowym odcieniu. Cin Cin - śliczny drobinkowy jasny błysk, idealny do kącika lub do położenia go solo na powiekę. Bardzo spodobał mi się jako rozświetlacz <3 Jest najtwardszym z błysków. Alfama - łososiowy błysk o wyjątkowej satynowej formule. Jest bardzo gładki i nie lśni drobinkami, a lekko opalizuje na różowo. Trochę przypomina mi formułą mniej drobinowe multipastele. Dolce Vita - piękny złoty turbot o zielonym połysku z nielicznymi różowymi drobinkami. Soho - delikatniejszy błysk o kolorze różowego złota. Przypomina wykończeniem Cin Cin, ale jest od niego dużo miększy. Barcelona - przygaszony odcień wina. Maty mają delikatny pigment, nie da się nimi zrobić sobie krzywdy. Łatwo się blendują, przez co paleta idealnie nadaje się do szybkich, neutralnych makijaży na co dzień. Błyski są bardzo ładne i eleganckie. Poza Dolce Vitą można je nakładać bez kleju nie martwiąc się o to, że się osypią. Uwielbiam tą paletę i jak mi się skończy bardzo chętnie kupiłabym ją ponownie, ale z racji dużych różnic w jakości między partiami, jeszcze nie wiem czy się odważę :/
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Piękna, przemyślana kompozycja
    • Delikatne, dobrze blendujące się maty
    • Wyjątkowe błyski
    Wady:
    • Nierówna jakość między partiami
    • Cienie na powiece wypadają cieplej niż w palecie