Peelingi do ciała

Collistar Speciale Corpo Perfetto, Talasso-scrub Rassodante Ujędrniający peeling do ciała z ekstraktem z wiśni

• 23 sierpnia 2024 o 12:47
    Peeling do ciała z chemiczną nutą cytrusów, który zapewnia efektywne złuszczenie oraz wygładzenie, lecz bez ujędrnienia
    Opakowanie: Zgrabny słoiczek w przezroczystym plastiku, pozwalającym na ocenę stanu zużycia produktu, intensywnie zielona nakrętka, produkt bez problemu wydobywa się z opakowania Konsystencja: Intensywnie pomarańczowa, mocno zbita maź o całkiem ostrych kuleczkach złuszczających Wydajność: Średnia, scrub jest gęsty, więc do rozprowadzenia go na całym ciele potrzeba zużyć sporo produktu Zapach: Najgorszy element tego peelingu, w żadnym stopniu nie wyczuwam ani wiśni, ani grapefruita, jest on cytrusowo-chemiczny, mi się nie podoba Działanie: Dobrze złuszcza skórę, jest stosunkowo ostry, lecz nie podrażnia suchej i wrażliwej skóry, pozwala na jej wygładzenie, a dzięki zawartości olejków dodatkowo nawilża, choć nie zauważyłam działania ujędrniającego Podsumowanie: Skuteczny peeling do ciała o mocnych drobinkach złuszczających. Ma wygodne opakowanie, choć jego wydajność jest niespecjalna. Nie przypadł mi do gustu zapach tego peelingu, jest zbyt chemiczny i cytrusowy, na szczęście w niewielkim stopniu pozostaje na ciele. W kwestii działania jest to dobry produkt, choć głównie ze względu na zapach będę szukać innych alternatyw.
    Zalety:
    • Mocne i skuteczne złuszczenie
    • Dodatek olejków, który pomaga nawilżyć i chronić suchą skórę
  • 6 maja 2023 o 11:27
    Cudowny!
    Nie jestem wielką i stałą fanką peelingów do ciała, ale ten skradł me serce momentalnie! Po pierwszym użyciu na suchą skórę cudownie ją wygładził, pobudził mikrokrążenie, odżywił… warstewka olejkowa, którą pozostawia jest przyjemna, daje efekt glow na skórze. Ten produkt fantastycznie poprawia nastrój i kondycję skóry. Zapach nie jest natarczywy, co mi bardzo pasuje.
    Zalety:
    • Efektywny
    • Odżywczy
    Iwona_C
    11 kwietnia 2023 o 14:02
    Wow ależ to jest zdzierak, taki że aż boli. Zapach super, skład krótki, napakowany olejkami natłuszcząjacymi i odżywczymi. Nic tylko używać.
    Peeling trafił mi się w boxie kosmetycznym od Lookfantastic i jest to kosmetyk który zaczęłam darzyć uczuciem od pierwszego wmasowywania go w skórę. Takie właśnie peelingi lubię, ostre, intensywne, ładnie pachnące i pielęgnujące skórę. Posiadam małe opakowanie o pojemności 70 g, ale dostępne są różne pojemności peelingu 300 lub 700 g, wiadomo że im więcej tym cena jest bardziej atrakcyjniejsza. Opakowanie w moim przypadku to plastikowy słoik, jest on przeźroczysty i widać zawartość która znajduje się wewnątrz. Posiada dużą zielona zakrętkę co umożliwia wybranie całej zawartości. Wszystkie dodatki graficzne są w czarnym kolorze z charakterystycznym logo producenta i niezbędnym info na temat kosmetyku. Jest ładnie, przejrzyście i przyjemnie dla oka. Konsystencja jest gęsta z mnóstwem ostrych drobinek ścierających ma różowawy kolor i dużą tłustość pochodząca z zawartych w nim olejków. Zapach jest z tych uprzyjemniających stosowanie kosmetyku, Słodki ale nie mdlący, owocowo - kwiatowy, nie wiem czy to akurat wiśnia o której wspomina producenta ale dla mnie jest super. Skład krótki z zawartością ekstraktu z wiśni, kwasów tłuszczowych, czerwonej soli hawajskiej, soli morskiej, pestki wiśni, ekstraktu z alg Padina pavonica – ujędrnia i tonuje skórę, oleju z wiśni, kiełków pszenicy i jojoba, pudru z pestek wiśni, glinki Multani mitti, witaminy E, oleju jojoba, olejku bergamotowego, olejku ze skórki grejpfruta, barwnik, w zasadzie brak tu konserwantów czy kontrowersyjnych składników. Skład super taki idealny dla moich gustów. Działanie peelingu dla mnie bomba, bezproblemowo się aplikuje i świetnie trzyma skóry podczas masażu. Zdzieranie skóry jest mocne od początku masowania ale z czasem jest jeszcze mocniej odczuwalne i przy intensywnym masażu może wywołać delikatny ból co nie każdej osobie będzie pasować. W moim przypadku jest to kosmetyk jaki preferuję i takie działanie mi odpowiada. Solne drobinki peelingu wolno się rozpuszczają to i czas masażu wymaga dłuższej chwili. Działanie peelingujące jest bardzo mocne a po zmyciu kosmetyku odczuwalne przy dotykaniu skóry. Gładkość, i jeszcze raz gładkość, ale bez ściągnięcia skóry czy uczucia jej przesuszenia. Jest ona delikatnie tłusta z zawartości w kosmetyku olejków, ale po osuszeniu jej ręcznikiem nie ma tłustości tylko nawilżenie i odżywienie. Skóra jest zaróżowiona, dotleniona, z rozjaśnionym odcieniem, ładnie napięta i wgląda na zdrowa i zadbaną. Siłę peelingowania można stopniować przez odpowiedni docisk dłoni do skóry, więc mimo ze jest to kosmetyk z ostrymi drobinkami to sprawdzi się również przy skórze delikatnej i wrażliwej. Działanie ujędrniające jest widoczne, bo sam masaż skóry pozytywnie na nią wpływa, a przy systematycznym stosowaniu nie dość że skóra ma ładny koloryt to i jej wygląd zmienia się pozytywnie, jest wygładzona, miękka i bardziej sprężysta. Wydajność jest duża, niewiele potrzeba produktu by osiągnąć efekt gładkiej skóry wiec i ta wysoka cena ( 700 g oko 150 zł)wcale nie jest taka straszna, a rozkładając ja w na długi czas stosowania powiedziałabym że jest odpowiednia. Podsumowując Talasso-scrub Rassodante od Collistar to dla mnie peeling idealny. Skład świetny, drobinki ostre i robią swoja robotę, zapach uprzyjemnia czas zabiegu, a ciało po jego zastosowaniu jest gładziutkie, odżywione, ładnie napięte i dotlenione. Ten gagatek zostanie ze mną na dłużej. Polecam
    Zalety:
    • gęsta konsystencja która dobrze trzyma się skóry
    • śliczny kwiatowo - owocowy zapach
    • mnóstwo ostrych drobinek ścierających
    • świetny skład
    • cudownie złuszcza martwy naskórek
    • pozostawia skórę gładką, miękką i przyjemną w dotyku
    • dotlenia, nawilża i napina ciało
    • proste ale wygodne i ładne opakowanie
    • mega duża wydajność
    • kilka pojemności do wyboru
  • 19 stycznia 2023 o 8:15
    Wzmacnia oraz napina skórę
    Peeling jest bardzo bogaty.Zawiera oleje oraz dużo granulek ścierających martwy naskórek.Doskonale wygładza skórę oraz przygotowuje ją na dalsze etapy pielęgnacji nawilżająco-odżywiające.Już sam w sobie pozostawia skórę nawilżoną oraz niesamowicie miękką.Stosuję go dwa razy w tygodniu na zmianę z innym tej marki.W połączeniu ze zdrowym trybem życia jaki prowadzę osiągam spektakularne efekty.
    Zalety:
    • sprawia, że skóra staje się jędrna i przyjemnie gładka
    • perfekcyjnie złuszcza obumarły naskórek
    • pozostawia skórę nawilżoną i niesamowicie miękką
    • jakość
    • duża gramatura
  • 3 grudnia 2022 o 16:55
    Bardzo dobry
    Peeling świetnie złuszcza martwy naskórek oraz natłuszcza skórę, dzięki zawartym w nim olejkom. Posiada delikatny, lekko słodkawy, jednocześnie dość orzeźwiający zapach, który umila jego stosowanie.
    Zalety:
    • działanie