Pasty do zębów

Vitaprodukt Biała Perła Krystaliczna Biel 75 ml
Biała Perła Pasta do zębów Wybielająca Krystaliczna Biel 75 ml

• 18 listopada 2024 o 11:46
    Nie daje odświeżenia
    Mam swoją ulubioną pastę do zębów ale od czasu do czasu lubię wypróbować coś nowego. Tym razem, za namową Pani ekspedientki, padło na białą perłę. Opakowanie oraz tubka pasty prezentują się bardzo ładnie i miałam wrażenie, że kupuję bardziej "luksusową" pastę niż zazwyczaj. Niestety ale zawiodłam się. Pasta tylko delikatnie się pieni, ale jest to formuła enzymatyczna więc może to jej urok. Najbardziej dokucza mi brak uczucia odświeżenia i jej słabo miętowy smak. Działanie też nie jest najlepsze, ponieważ nie można liczyć na dokładne usunięcie nagromadzonych osadów a o wybieleniu zębów można zapomnieć. Podsumowując: Nie kupię jej ponownie a za jej cenę można mieć dostać dużo lepiej działającą pastę.
  • 4 września 2024 o 21:26
    Kolejny niewypał z pastą marki Biała Perła
    Mam wrażliwe zęby i dziąsła, dlatego sięgam po dedykowane dla nich produkty. Raczej zawsze stawiam na Sensodyne lub Elmex, ale czasem daje szansę innym produktom. Tym razem pasta na nią nie zasługiwała. Opakowanie: Pasta do zębów BIAŁA PERŁA Krystaliczna Biel "extra White" jest zapakowana w standardową tubkę o pojemności 75 ml z zamknięciem na zakrętkę. Design opakowania jest minimalistyczny i utrzymany w białej kolorystyce, co nawiązuje do obietnic producenta dotyczących wybielania zębów. Tubka jest szczelna i nie ma problemów z wyciekaniem pasty. Wydajność: Pod względem wydajności pasta sprawdziła się całkiem dobrze. Po dwóch miesiącach codziennego używania zużyłam około 2/3 tubki, co można uznać za przyzwoity wynik. Pasta nie jest zbyt rzadka, dzięki czemu nie trzeba używać dużej ilości, aby dokładnie oczyścić zęby. Konsystencja: Pasta ma kremową konsystencję, która dobrze się pieni podczas szczotkowania. To sprawia, że aplikacja jest komfortowa, a pasta równomiernie pokrywa powierzchnię zębów. Niemniej jednak, kremowa konsystencja nie rekompensuje braku efektywności w innych aspektach, o czym wspomnę dalej. Smak: Jednym z największych minusów tej pasty jest jej smak. Nie przypomina on klasycznej miętowej świeżości, do której przyzwyczaiły mnie inne pasty. Smak jest dość dziwny i niezbyt przyjemny, a co najgorsze — nie daje uczucia odświeżenia jamy ustnej po umyciu zębów. Dla osoby, która oczekuje od pasty, że będzie zostawiać przyjemny, świeży oddech, może to być duże rozczarowanie. Działanie: Niestety, działanie pasty BIAŁA PERŁA Krystaliczna Biel "extra White" pozostawia wiele do życzenia. Jako osoba z wrażliwymi zębami i dziąsłami, liczyłam na to, że pasta będzie delikatna, zwłaszcza jeśli chodzi o ścieralność (RDA). Jednak zamiast poprawy, zauważyłam nasilenie problemów z nadwrażliwością. Co więcej, pasta ma za zadanie usuwać osad i wybielać zęby, jednak nie spełnia tych obietnic. Po szczotkowaniu miałam wrażenie, że moje zęby nie są wystarczająco czyste, a efekt wybielający był wręcz niezauważalny. Może nawet doszło do lekkiego pogorszenia stanu zębów, co jest absolutnie nieakceptowalne w przypadku pasty reklamowanej jako produkt wybielający.
    Zalety:
    • Wydajność: pasta starcza na długo przy codziennym stosowaniu
    • Konsystencja: kremowa i dobrze się pieni
    Wady:
    • Smak: dziwny, nie daje poczucia odświeżenia
    • Opakowanie: zamknięcie na zakrętkę jest mniej wygodne niż flip-top
    • Działanie: nasilenie nadwrażliwości zamiast jej łagodzenia
    • Brak efektu wybielania: pasta nie spełnia obietnic producenta
    • Niedokładne oczyszczenie: zęby wydają się niedoczyszczone po użyciu
  • 19 grudnia 2023 o 15:44
    faktycznie wybiela
    Najważniejsze jest to, że pasta ta robi to, co obiecuje, czyli zauważalnie wybiela zęby. Na efekt trzeba było poczekać parę tygodni, ale było warto. Nie zauważyłam, żeby podrażniała albo uwrażliwiała moje zęby czy dziąsła, ale używałam jej na zmianę ze "zwykłą" pastą. Dla mnie minusem jest dziwny smak, wolę klasyczną miętę.
    Zalety:
    • wybiela
    Wady:
    • smak
    DomFra
    11 grudnia 2023 o 18:06
    Zbyt silna na moje wrażliwe zęby
    Pastę do zębów od Białej Perły kupiłam zachęcona moim wcześniejszym zakupem produktu tej marki – byłam ciekawa ich asortymentu. Nie ukrywam, iż do nabycia skłoniła mnie również obiecana niska abrazyjność oraz troszeczkę obniżona zawartość fluoru. Jestem posiadaczką zębów wrażliwych, więc używanie zbyt mocnej pasty do zębów szybko może poskutkować bólem. Na co dzień używam szczoteczki sonicznej i z takim zamiarem kupiłam produkt od Białej Perły. Pastę zamknięto w standardowej tubce o pojemności 75 ml, którą można postawić na szerokiej nakrętce. Przez cały okres użytkowania z opakowaniem nic się nie działo, bez problemu mogłam też je przeciąć, aby zużyć produkt do końca. Sama pasta miała standardową konsystencję, biały kolor, mocno miętowy zapach i mentolowy smak, który był dość intensywny. Po umyciu czułam świeży oddech i odświeżenie całej jamy ustnej. Pasta pieniła się standardowo, więc pod „względami technicznymi” nie miałam jej nic do zarzucenia. Problemy rozpoczęły się przy wypłukiwaniu jej z ust. Miałam wrażenie, iż na języku i zębach pozostawał osad, dlatego płukać musiałam dłużej i dokładniej. Niby nic wielkiego, do czego szybko się przyzwyczaiłam, ale pierwsze dni były dla mnie nieprzyjemne. Szczotkując zęby miałam wrażenie, iż pasta dość mocno ingeruje w ich szkliwo. I nie pomyliłam się, co boleśnie odkryłam jedząc deser lodowy. Jeżeli zaś chodzi o usuwanie przebarwień, to pasta sprawdziła się nie najgorzej, chociaż wiadomo, że działała tylko na świeży, codzienny osad. Nie ma co liczyć na usunięcie starych, utrwalonych przebarwień. Podsumowując, pasta nie spełniła swojego podstawowego założenia tj. nie sprawdziła się przy wrażliwych zębach ze szczoteczką soniczną. Aby ją zużyć musiałam używać jej przy zwykłej, manualnej szczoteczce i to tylko raz dziennie. Dla moich wrażliwych zębów była zbyt mocna! Dodatkowo, bardzo irytował mnie pozostawiany przez nią osad, co tym bardziej powodowało moją niechęć. Nie kupię jej ponownie.
    Zalety:
    • smak,
    • dobrze się pieni,
    • wygodne opakowanie,
    • standardowa wydajność,
    Wady:
    • zbyt silna, powodowała nadwrażliwość przy jedzeniu,
    • nie nadawała się do szczoteczki sonicznej,
    • przy wypłukiwaniu pozostawiała osad, co powodowało, iż musiałam ją dłużej i dokładniej spłukiwać.
  • 1 czerwca 2023 o 0:31
    Jedna z moich ulubionych
    Dobrze usuwa płytkę nazębną. Dużym plusem dla mnie jest przyjemny smak, dzięki czemu nie powoduje drażniącego smaku i zapachu jak wiele innych past do zębów. Ogólnie polecam.