Serum otrzymałam jako probki do zakupów.
+ estetyczna szklana fiolka z ciemnego szkła
+ sprawna pipeta
+ serum szybko sie wchłania
+ konsystencja wodno-oleista o kawianym kolorze
+ pobudzająco kawowy, lekko alkoholowy zapach
+ skóra już po trzech dniach nabiera świetlistości
+ wygładza zmarszczki
+ rozswietla i pobudza
+ działa lekko sciągająco na pory
+ nie uczula
+ nie podrażnia
+ nie zapycha
+/- średnio wydajne(w zależności od tego na jakie okolice stosujemy), fiolka starczyła mi na 2 tyg używania na twarz i dekolt
+/- jak na tak wysoką cenę zastosowano słabo stabilną formę wit C czy L-Ascornic Acid
- cena
Serum posiada kawiany nieco zapach i barwę, zamknięty w fiolce z ciemnego szkła.
Fiolka posiada sprawną szklaną pipetkę, za pomocą której nabieramy pożądaną ilość na dłonie lub bezpośrednio na skórę. Wchłania sie niezwykle szybko, lekko napinając skórę.
Na efekty tego serum nie musialam długo czekac- po trzech dniach skora nabiera świetlistości, jest gładka, napieta, jędrna i świeża, po prostu odmłodzona. Zwęża pory i rozświela cerę.Pozostawia subtelny film, który w zadnym wypadku nie jest dyskomfortem. Nie jest komedogenne, nie przetłuszcza cery.
Serum dobrze współpracuje z innymi kremami. Bardzo dobrze sprawowal sie na noc jak i na dzień. Opakowanie i pipetka jest ze szkła. Fiolka z ciemnego szkła chroni przed światłem i utlenieniem, pipetka jest bardzo precyzyjna i sprawna.
Serum użyłam jako kurację ekspresową poprawiająca stan skory przed ważnym wydarzeniem. Wystarczył niecały tydzień stosowania by efekty była zauważalne!Serum to lepiej sobie radzi niż serum Flavo-C15EF BU, kóre poza trudną do rozrobienia formułą (tworzy sie galaretka)wchlania sie wolniej i nie daje tak spektakularnych efektów, ale byc może to moja autosugestia. Phloretin jest nieco uboższy w składzie niż CE Ferulic, niemniej podstawowe składniki aktywne sa te same: wit. C oraz kwas ferulowy. Phloretin moim zdaniem jest nieco lepszy - przede wszystkim zawiera cenną florentynę. Niemniej roznice pomiedzy obydwoma preparatami są nieznaczne, aczkolwiek widoczne w składzie i byc moze na dłuższy dystans. Porównywalny jest do Aurigi, aczkolwiek roznią sie znacząco komfortem stosownia- FlavoC jest znacząco lepkie, mialam wrazenie ze nieco komedogenne, oraz efektami koncowymi. CE Ferulic daje bardzo szybkie i widoczne efekty, zas Flavo C działało lecz zdecydowanie wolniej.
CE Ferulic jest niezwykle wydajne, a przy tym efektywne. Kilka kropel wystarcza by pokryć twarz i dekolt. Stosowany pod oczy nie powodował opuchnięć, nie podrażnial. Sprawdza się na noc (regeneracja) jak i pod krem i filtr na dzień (fotoochrona antyoksydacyjna). Mam cerę zadbaną, bez wyraźnych niedoskonalości, aczkolwiek zmęczoną niedospaniem szczegolnie przy małym, aktywnym dziecku uwydatniając zmarszczki mimiczne. Serum wyprasowuje, i rozjaśnia cerę - stanowi zastrzyk energii i życia dla zmeczonej cery.
Jestem zachwycona serum SkinCeuiticals zarówno CE Ferulic jak i Phloretin CF, efekty są widoczne, cera wyraźnie odmlodzona, napięta i rześka. Gdyby nie zaporowa cena, gościły by u mnie znacznie częściej.
Poniżej skład:
Water, Ethoxydiglycol, L-ascorbic Acid, Propylene Glycol, Glycerin, Laureth-23, Alpha Tocopherol, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Ferulic Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: 2x5ml
_____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.