Serum do twarzy

SkinCeuticals Ce Ferulic Potrójnie działająca aktywna kuracja antyoksydacyjna

vesna2
    23 sierpnia 2019 o 22:57
    Miłość od pierwszego użycia
    Ce Ferulic był pierwszym kosmetykiem z wit. C, który stosowałam, i jak dotąd - najlepszym. Serum kupiłam na pierwsze oznaki starzenia, tuż po 30, kiedy moja skłonna do rumienia i podrażnień skóra zrobiła się bardzo nierówna w kolorze. Do dzisiaj nierówny koloryt jest moim największym kosmetycznym wyzwaniem. To serum doskonale radzi sobie z wyrównaniem koloru. Działa już po 2-3 tygodniach i stopniowo widać coraz lepsze wyniki stosowania. Świetnie nawilża (można stosować na dzień zamiast kremu) nawet bardzo suchą skórę. Lekko napina i wygładza pierwsze zmarszczki (albo już sobie wmawiam, bo taka w nim jestem zakochana). Nadaje się pod makijaż. Przy użyciu leciutko się klei, ale po chwili to wrażenie znika. Nie zostawia tłustej warstwy, jest szalenie wydajne (wersję mini używałam przez kilka miesięcy). Byłby to kosmetyk idealny... Niestety jest koszmarnie drogie i nie wiem, czy jeszcze się na nie skuszę. Na razie (bez powodzenia) testuję tańsze zamienniki. Niemniej było warte każdej wydanej złotówki.
    Zalety:
    • działanie rozjaśniające
    • wygładza
    • świetnie nawilża
    • dobre pod makijaż
    • wygodne w stosowaniu
    Wady:
  • 5 października 2017 o 16:12
    Bardzo dobre
    Do serum z witaminą C podchodziłam jak pies do jeża, bo coś tam zdarzyło mi się wypróbować i raczej było kiepsko. W pamięci miałam głównie Flavo, które było kompletną porażką. Moja cera: 30 lat, tłusta z tendencją do łojotoku, trądziku zaskórnikowego, stanów zapalnych spowodowanych wyciskaniem, widocznych jest coraz wiecej zmarszczek z odwodnienia i mimicznych. Tego serum bałam się, bo sam producent zaleca je do skóry suchej, wrażliwej itd a do mojej raczej powinien być Phloretin. Serum nakładałam codziennie rano: mycie żelem->hydrolat->na jeszcze lekko wilgotną twarz serum->krem nawilżająco-matujący (najczęściej Bioderma Sebium Pore Refiner)->puder sypki. Cera świeciła się tylko nieco bardziej niż bez serum. Lepkość szybko ustępowała, ale zauważyłam, że nakładanie lepkiego kosmetyku na lekko wilgotną twarz znacząco ogranicza lepienie kosmetyku po wchłonięciu. Czyli komfort stosowania całkiem dobry. Działanie - krostki, które miałam na twarzy szybciej się goiły, bardzo szybko zauważyłam i ja i otoczenie poprawę kolorytu cery. Po nieco ponad miesiącu zauważyłam, że wyraźnemu spłyceniu i skróceniu uległa zmarszczka na czole. Działanie więc jest doskonałe a i komfort używania jest niezły. Na całą twarz stosowałam 2-3 małe krople i miniaturka serum wystarczyła mi na półtora miesiąca. Ogromnum minusem tego kosmetyku jest cena, mam zamiar wypróbować inne sera z witaminą C i jednak bardziej te przeznaczone do mojego typu cery, bo mam wrażenie, ze jednak podczas używania tego preparatu pory na wtarzy były bardziej rozszerzone a ilość zaskórników otwartych na nosie zwiększyła się.
    2303
    17 kwietnia 2017 o 15:53
    Nie mam mu nic do zarzucenia
    Chwilę temu zakończyłam całą butlę więc czas na recenzję. Według mnie serum nie ma minusów (no może oprócz ceny które jest bardzo wysoka). Oczywiście nie jestem w stanie ocenić jego działania a.aging - tu muszę zaufać producentowi ale ocenić mogę komfort stosowania i ewentualnie zauważone zmiany na skórze. Moja cera mimo 43 lat jest mieszana- tłusta, z niedoskonałościami. Mimo tego serum pięknie się u mnie wchłaniało, nie przeszkadzała mi obecność wit. E , nie odczułam że jest dla mnie zbyt tłuste aczkolwiek w pewne dni odpuszczałam już nakładanie kremu, tylko od razu nakładałam podkład. Bardzo wydajne - starczyło na ponad rok (ale przeplatałam je innymi serami). Dużą butlę trzymałam w lodówce odlewając podręczną porcję serum do świetnego małego pojemniczka w którym przed zakupem dostałam próbkę tegoż serum. Ogólnie na plus. Nie uczuliło, nie piekło ale też nie powiem żeby coś spektakularnie zrobiło. Pozostaje liczyć że spowolni to, co nieuniknione i pozwoli ładniej się zestarzeć :-) Raczej po nie już nie sięgnę bo jakoś na kolana mnie nie powaliło a jest mnóstwo tego typu preparatów na rynku które mnie kuszą ;-) 4 gwiazdki za to że niby nic mu zarzucić nie mogę ale też się nim nie zachwyciłam. Obecnie stosuję 10-cio krotnie tańsze serum z BU i jakoś mi lepiej pasuje.
  • 30 marca 2013 o 19:01
    Wygrywa w rankingach...
    Serum jest polecane przez tylu lekarzy,dermatologów.W wielu gazetach ,często napotykałam pochlebne opinie..Teraz wg Instyle(zachodnie wydanie)wygrało w rankingu Best Beauty -jak najlepsze serum 2012-2013..Cena zaporowa..Dobrze,że jest pipeta,bo rozlanie go,przyprawiłoby o atak serca:)Stosuję 4 krople i w zupełnosci wystarcza ..Mnie nie przeszkadza,że tłusciejsze czy wolniej się wchłania od np Phloretin CF..Wit E jest w składzie wiec tłusci:)Ma przekazać mojej skórze,cały ten potencjał składu,wzmocnić,odżywić,ujędrnić itd..itd..Można stosować tylko na noc:)Napięcie i rozswietlenie,jest zauważalne szybko..Efekty widać,więc warto przełamać węża w kieszeni:)i wydać na ten elixir..To świetna kuracja anti age..Przeprowadzona raz do roku ,a uzupełniana pózniej innymi serami -u mnie się doskonale sprawdza..W tym roku akurat kupiłam okazyjnie fiolki po 5 ml .Wg mnie świetny produkt..CE Ferulic to taka tarcza twarzy. .. antyoksydant ..jeden z mocniejszych jakie dane mi było używać..
    Ajiv
    25 września 2012 o 10:36
    Natychmiastowe efekty
    Serum otrzymałam jako probki do zakupów. + estetyczna szklana fiolka z ciemnego szkła + sprawna pipeta + serum szybko sie wchłania + konsystencja wodno-oleista o kawianym kolorze + pobudzająco kawowy, lekko alkoholowy zapach + skóra już po trzech dniach nabiera świetlistości + wygładza zmarszczki + rozswietla i pobudza + działa lekko sciągająco na pory + nie uczula + nie podrażnia + nie zapycha +/- średnio wydajne(w zależności od tego na jakie okolice stosujemy), fiolka starczyła mi na 2 tyg używania na twarz i dekolt +/- jak na tak wysoką cenę zastosowano słabo stabilną formę wit C czy L-Ascornic Acid - cena Serum posiada kawiany nieco zapach i barwę, zamknięty w fiolce z ciemnego szkła. Fiolka posiada sprawną szklaną pipetkę, za pomocą której nabieramy pożądaną ilość na dłonie lub bezpośrednio na skórę. Wchłania sie niezwykle szybko, lekko napinając skórę. Na efekty tego serum nie musialam długo czekac- po trzech dniach skora nabiera świetlistości, jest gładka, napieta, jędrna i świeża, po prostu odmłodzona. Zwęża pory i rozświela cerę.Pozostawia subtelny film, który w zadnym wypadku nie jest dyskomfortem. Nie jest komedogenne, nie przetłuszcza cery. Serum dobrze współpracuje z innymi kremami. Bardzo dobrze sprawowal sie na noc jak i na dzień. Opakowanie i pipetka jest ze szkła. Fiolka z ciemnego szkła chroni przed światłem i utlenieniem, pipetka jest bardzo precyzyjna i sprawna. Serum użyłam jako kurację ekspresową poprawiająca stan skory przed ważnym wydarzeniem. Wystarczył niecały tydzień stosowania by efekty była zauważalne!Serum to lepiej sobie radzi niż serum Flavo-C15EF BU, kóre poza trudną do rozrobienia formułą (tworzy sie galaretka)wchlania sie wolniej i nie daje tak spektakularnych efektów, ale byc może to moja autosugestia. Phloretin jest nieco uboższy w składzie niż CE Ferulic, niemniej podstawowe składniki aktywne sa te same: wit. C oraz kwas ferulowy. Phloretin moim zdaniem jest nieco lepszy - przede wszystkim zawiera cenną florentynę. Niemniej roznice pomiedzy obydwoma preparatami są nieznaczne, aczkolwiek widoczne w składzie i byc moze na dłuższy dystans. Porównywalny jest do Aurigi, aczkolwiek roznią sie znacząco komfortem stosownia- FlavoC jest znacząco lepkie, mialam wrazenie ze nieco komedogenne, oraz efektami koncowymi. CE Ferulic daje bardzo szybkie i widoczne efekty, zas Flavo C działało lecz zdecydowanie wolniej. CE Ferulic jest niezwykle wydajne, a przy tym efektywne. Kilka kropel wystarcza by pokryć twarz i dekolt. Stosowany pod oczy nie powodował opuchnięć, nie podrażnial. Sprawdza się na noc (regeneracja) jak i pod krem i filtr na dzień (fotoochrona antyoksydacyjna). Mam cerę zadbaną, bez wyraźnych niedoskonalości, aczkolwiek zmęczoną niedospaniem szczegolnie przy małym, aktywnym dziecku uwydatniając zmarszczki mimiczne. Serum wyprasowuje, i rozjaśnia cerę - stanowi zastrzyk energii i życia dla zmeczonej cery. Jestem zachwycona serum SkinCeuiticals zarówno CE Ferulic jak i Phloretin CF, efekty są widoczne, cera wyraźnie odmlodzona, napięta i rześka. Gdyby nie zaporowa cena, gościły by u mnie znacznie częściej. Poniżej skład: Water, Ethoxydiglycol, L-ascorbic Acid, Propylene Glycol, Glycerin, Laureth-23, Alpha Tocopherol, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Ferulic Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Używam tego produktu od: miesiac Ilość zużytych opakowań: 2x5ml _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.

Zobacz także inne Serum do twarzy