Peelingi do ciała

Aloesove Peeling do ciała (stara wersja)

Najlina
    16 listopada 2022 o 11:58
    Przyjemnie pielęgnuję
    Ten peeling do ciała z drobno zmielonymi nasionami zielonej kawy to średni zdzierak, który przyjemnie wygładza i masuje ciało. Jest to ciekawy kosmetyk, ponieważ mamy w nim połączenie cukru i soli himalajskiej. Nie jest typowym "tłuściochem" za co duży plus. Ma bardzo orzeźwiający i ciekawy zapach. Ja jestem fanką kosmetyków z aloesem więc zapach przypadł mi do gustu. Ponadto marka Aloesove ma inny typ zapachu niż inne marki, bardziej naturalny i na pewno mocniejszy. Peeling pozostawia skórę bardzo miłą i gładką w dotyku oraz ujędrnioną. Ma poręczne i lekkie opakowanie oraz jest wydajny. Nie jest, ani zbity, ani lejący czyli konsystencja na plus. Nie podrażnia nawet wrażliwej skóry. Skusił i zaskoczył mnie także pozytywnie tą zieloną kawą.
  • 4 sierpnia 2022 o 14:31
    Bardzo lubię
    Wygodne opakowanie w formie plastikowego 245g słoiku. Zapach...zielonej herbaty z domieszką cytrusowych nut (nic dziwnego ze względu na olejki). Delikatny ale skuteczny, zostawia film na skórze, jednak nie tak bardzo tłusty bym go nie polubiła. Dobrze usuwa martwy naskórek, wygładza i pozostawia skórę miękką, odżywioną i nawilżona. Nie podrażnia, a nawet nieco łagodzi. Rewelacyjnie sprawdza się jako peeling do stóp, nie dość, że wygładza to dodatkowo zmiękcza moją twardą skórę na piętach. Kosztuje około 20 zł na promocjach i jak dla mnie jest ok. Warty przetestowania
  • 5 lipca 2022 o 10:04
    Skuteczny peeling
    Peeling ma pojemność 250 ml. Według mnie zapach jest nieprzyjemny i trudny do zniesienia. Przyznam, że sprawdzałam datę ważności, czy był wcześniej otwierany czy nie. Ale wszystko było ok. Producent pisze, iż kosmetyk ma odświeżający zapach. Oj nie. Używając go za każdym razem czułam ten smrodzik, nie idzie się przyzwyczaić. Być może są to naturalne zapachy, które zazwyczaj lubię, ale ten koniecznie trzeba troszkę podrasować. Plusy peelingu to skuteczność, dobry skład, nie podrażnia, nawilża, natłuszcza, wygładza, zdziera martwy naskórek jak trzeba. Jest wydajny i ma odpowiednią konsystencję.
    thequre
    9 czerwca 2022 o 13:15
    Nie powala
    Niestety peeling nie zagości już u mnie. To była jednorazowa wizyta ;) Produkt może i składnikowo dobry, ale śmierdzi. Przerażona sprawdzałam, czy na pewno ma jeszcze dobrą datę ważności, bo miałam wrażenie jakby był zjełczały! Skóra po nim dobrze oczyszczona, ale zostawia tłusty film, czego bardzo nie lubię. Peeling mało wydajny, ale w tym przypadku płakać nie będę ;) Nawet cieszyłam się, że szybko się skończył!
    Zalety:
    • Dobre oczyszczenie
    Wady:
    • Śmierdzi
    • Zostawia tłusty film
    • Mało wydajny
  • 10 lutego 2021 o 11:02
    I love Aloesove
    Jestem fanką naturalnej pielęgnacji dlatego jak tylko zobaczylam że Sylveco wypuściło serię Aloesove pobiegłam po peeling bo wiedziałam że to może okazać się szaleństwem i rozpustą. Bardzo lubię zabieg, jakim jest peelingowanie ciała, i o ile na twarzy muszę uważć z ziarnistością tak na reszcie ciała czym grubsze ścierniwo tym lepsze. W tej kwesti gradacja jest ok- drapie i ściera martwy naskórek a o to przecież ma chodzić. Peeling zamknięty jest w bardzo ładny i roślinny- taki przypominający dżunglę słoiczek o pojemności 250 ml. W serie Rosadia jest identyczny. Duży z zakrętką i łatwo daje się nabrać produkt " całą łapą". Kolorystyka to odcienie zieleni, gdyż prawie całe opakowanie pokryte jest liśćmi aloesu. Gdzieniegdzie czerwony akcent. Nazwa produktu i logo firmy przedstawiona za pomocą białej eleganckiej czcionki. Peeling ma bardzo ciekawą konsystencję. Jest to bowiem trochę taki ciągnacy ,glutek" z dodatkiem mokrej mąki która zageszcza go. Odcień jasnozielony. Zapach natomiast bardzo przyjemny, trochę jakby połączenie zielonej herbaty z disatkiem aloesu- dość świeże i nie przytłaczające kombibacje. Kosmetyk to skarbnica naturalnych substancji, i olejów jak z nasion słonecznika, olej lniany czy olejek lawendowy, które natłuszczają, nawilżają czy odżywiają całe ciało. Oczywiście bazą jest aloesu o wszechstronnymi dzialaniu i zastosowania. Nie ma się co oszukiwać Sylvevo wie co robi i raczej nie pozwoli zachwiać swojej reputacji dodając jakieś chemiczne dodatki- dlatego uwielbiam ich produkty i koncepcję. Peelingu używałam regularnie, bo raz-dwa razy w tygodniu. Jego ziarnistość to drobne cząsteczki które super dają sobie radę ze złuszczaniem martwego naskórka.Po spłukaniu pozostawia na skórze delikatny i cienki film, który jednak nie jest na tyle intensywny aby nie użyć potem balsamu do ciała.Ja jednak zawsze po peelingu nakładam sytą warstwę bo uwielbiam czuć tą gładkość, wcześniej poprzedzają peeling depilacją. Wypróbowałam go również na twarzy- ostrożnie bo ostrożnie na hydrolacie aby zmiękczyć skórę i musze przyznać że nie było tak ostro. Taki krótki peeling raz w tygodniu to nic złego a moja sucha buźka jakby tak bardziej promienna i bardziej elastyczna. Aloesovy nie podrażnia, bardzo dobrze oczyszcza i złuszcza martwy naskórek. Ja osobiście bardzo go polubiłam za działanie i efekty. Aloesove....no z czystym sumieniem mogę polecić każdemu bo jest naprawdę ekstremalnie delikatny i działa łagodząco. Wart jest swojej ceny i przetestowania bo efekty są widoczne po pierwszym użyciu.
    Zalety:
    • Produkt polski
    • Naturalny skład
    • Wydajny
    • Wart swojej ceny

Zobacz także inne Peelingi do ciała