Toniki i hydrolaty

Sylveco Tonik do twarzy 150 ml
Duetus Łagodny Tonik do Twarzy 150ml
Sylveco Tonik do twarzy 150 ml

• 27 grudnia 2024 o 1:37
    Łagodzi, regeneruje i lekko wysusza…
    Mam wrażenie, że niektóre toniki nic nie robią, natomiast ten produkt do tej grupy nie należy. Ma on swoje zalety, bo ja miałam dzięki niemu poczucie lepszego oczyszczenia skóry, złagodzenia zmian/wyprysków oraz lepszej regeneracji skóry. Niestety to, co sprawia, że raczej nie wrócę do tego produktu to fakt, że po kilku dniach regularnego stosowania wysuszał mi skórę. Finalnie używałam go z przerwami i nie udało mi się go zużyć w ciągu 3 miesięcy (PAO), a 5. Nie mogę powiedzieć, żeby to był słaby produkt, tylko bardziej – nie dla każdego, pomijając już nawet specyficzny zapach, charakterystyczny dla produktów Duetus.
    Zalety:
    • Łagodzi i regeneruje
    • Wygodne opakowanie
    • Dostępność
    Wady:
    • Krótkie PAO
    • Potrafi wysuszyć skórę
    • Cena (bez promocji 29,99 zł)
  • 2 czerwca 2024 o 13:55
    Całkiem ok.
    W opakowaniu znajduje się 150ml produktu i myślę, że spokojnie starczy na jakieś 2 miesiące. Produkt ma naturalny, ziołowy skład, od jakiegoś czasu używam głównie takich. Producent opisuje produkt jako przeznaczony do cery mieszanej lub z niedoskonałościami, czyli odpowiada mojemu typowi. Ma za zadanie regenerować, a także regulować wydzielanie sebum i może powodować ściągnięcie skóry. Muszę przyznać, że ściągnięcia u siebie nie zauważyłam, ale za to jakby delikatnie rzeczywiście regulował wydzielanie sebum i miałam po nim mniej zaskórników. Nie jest to powalający efekt, ale jak na produkt od którego wymagam jedynie by wyrównał PH i nie powodował pogorszenia stanu cery, jest okej. Chociaż nie wiem czy za regularną cenę bym się na niego skusiła, bo w roli toników wolę jednak hydrolaty
  • 10 kwietnia 2024 o 20:51
    Może i jest ok, ale zapach jest nie do zniesienia
    Kupiłam całą serie w ciemno. Dużo pozytywnych opinii popchnęło mnie do tej decyzji. Tonik z tej serii jest zamknięty w małej butelce. Skład średni, bo ma alkohol czego tonik nie powinien mieć. Wodnista konsystencja, która się nie pieni na waciku. Fajnie odświeża cerę, skóra się nie klei po nim. Najgorszy jednak jest mocny, intensywny ziołowy zapach. Niestety nie mogę tego znieść. Cała seria ma taki zapach, wiec jeśli ktoś nie przepada za mocnym ziołowym zapachem odradzam.
  • 27 września 2023 o 15:22
    Tonik do skóry z niedoskonałościami
    Bardzo fajny tonik dla skory z niedoskonałościami. Mam zaskórniki zamknięte, z którymi nie mogłam sobie długo poradzić, a mam wrażenie, ze od kiedy używam tego toniku one faktycznie się zmniejszyły i część z nich zniknęła, więc jestem zadowolona :)
  • 9 września 2023 o 15:39
    Bogaty tonik na noc lub nawet jako esencja
    Tonik kupiłam z polecenia internetowego twórcy, którego opinii ufam. I rzeczywiści nie zawiodłam się, choć spodziewałam się czegoś innego. Na plus: + nietuzinkowy skład + składniki, gwarantują kojące działanie i faktycznie tak jest + cięższa konsystencja, przez co tonik można traktować jako esencję + praktyczna butelka - stabilna, ciemny plastik, szczelna zatyczka, dobry dozownik + ciekawa szata graficzna etykiety + wydajność Na minus: - wyraźny ziołowy zapach - nie zanotowałam działania regulującego - może się kłócić z innymi warstwami pielęgnacyjnymi, gdyż nie jest dość uniwersalny i bazowy, jak większość toników - krótkie PAO - 3 m-ce vs wydajność - niska dostępność Produkt polecam, szczególnie na noc i do cer suchych. Jednak nie należy go traktować jak zwykły tonik. Raczej ziołowa esencja o aktywnym działaniu, więc trzeba go umiejętnie łączyć. Niektóre połączenia trzeba niestety wyeksperymentować.