Toniki i hydrolaty

Janda Siła Nawilżacza Hialuronowego, Hialuronowy tonik nawilżający i odświeżający

• 18 kwietnia 2025 o 10:49
    Wszystko na plus.
    Lubię stosować toniki, bo bez nich moja skóra (tłusta, z tendencją do niedoskonałości) potrafi się zbuntować. Ten wypatrzyłam na promocji w Rosie - za wielką butelkę zapłaciłam 15 zł z groszami. Ma typową konsystencję dla toników, jest przezroczysty i ma lekko cytrusowy zapach, tak jak żel z tej serii. Nie zauważyłam w działaniu jakichś specjalnych cudów, ale spełnił moje oczekiwania - przygotowywał skórę na dalsze kroki pielęgnacji, nawilżał, nie spowodował podrażnień, przesuszeń, wysypu niedoskonałości itp. Można powiedzieć, że na pierwszy rzut oka był neutralny, ale właśnie o taką neutralność zazwyczaj mi chodzi. Mało który tonik robi z moją twarzą coś więcej niż to, co właśnie wypisałam. Wszystko było więc ok. Z racji wielkości butelki przelałam zawartość do mniejszej, z atomizerem, bo to moja ulubiona forma aplikowania toników - psikam na dłoń i wklepuję płyn w twarz. Wydajność przeogromna, dobre pół roku codziennego użycia. Podsumowując, spodobał mi się, nie zrobił mi żadnej krzywdy, ładnie pachniał. Nie wiem czy kupię go jednak ponownie, ale tylko dlatego, że lubię testować nowe kosmetyki. Jest to dobry produkt, w którym nie dopatrzyłam się wad.
  • 25 lutego 2025 o 20:21
    Pozytywne zaskoczenia
    Zdecydowałam się na ten tonik tylko dlatego, że był łatwo dostępny, był w promocji i miał aż 400 ml. O to mi chodziło - tak szybko zużywam toniki, że co chwile muszę kupować nowy, zależało mi więc na większej pojemności. Produkt bardzo ładnie pachnie - ja wyczuwam nuty morskie, wodne, powietrzne, coś takiego, jest to świeży zapach. Bardzo przyzwoicie nawilża - nie tak jak jakieś ultranawilżające serum rzecz jasna, ale jak na tonik to bardzo przyzwoicie, mało który moją cerę tak zadowolił w tym względzie. Jest ona bowiem bardzo skłonna do przesuszeń, szczególnie teraz, w sezonie grzewczym. Nie zauważyłam, aby się pienił, jak napisał tu ktoś wcześniej. Jakby się uprzeć to jedyny minus, że to zamknięcie "na klik" trzyma się tak na słowo honoru - nie odważyłabym się go zabrać w podróż, nie tylko dlatego, że to duża butelka, ale mam wrażenie, że natychmiast by się wylał. Ale może to tylko wraenie - nie odważyłam się próbować. A cała reszta zaskoczyła mnie na plus.
  • 7 lutego 2025 o 19:44
    Zbyt "chemiczny"
    Mam skórę raczej suchą, z AZS w remisji. Od toniku oczekuję nawilżenia i ukojenia skóry, która po umyciu jest sucha i ściągnięta. Mój typ to np. toniki z Ziaji, które robią to świetnie, a przy tym są tanie. Na tonik hialuronowy Janda skusiłam się po pierwsze z uwagi na promocję (cenowo wychodził naprawdę korzystnie jak na tą pojemność), a po drugie ze względu na obietnicę "siły hialuronowego nawilżenia" i łagodzenia podrażnień dzięki zawartości pantenolu. Mój błąd, że nie przeczytałam składu, który już na pierwszy rzut oka wygląda zbyt obszernie i "chemicznie". Przechodząc do użytkowania - produkt faktycznie leciutko nawilża i odświeża skórę, jednak nawilżenie to jest naprawdę znikome, po chwili moja skóra znów jest ściągnięta. Poza zbyt słabym nawilżeniem tonik potrafił mnie wręcz podrażnić - w momentach kiedy moja cera była w gorszej kondycji. Zapach produktu jest całkiem ładny, ale w moim odczuciu zbyt intensywny i również "chemiczny". To co mnie zaskoczyło to fakt, że produkt się ... pieni. Nie spotkałam się nigdy z taką właściwością toniku. Gdy nałożymy go zbyt dużo czy na wacik, czy bezpośrednio na skórę powstaje piana. Jest to nieprzyjemne i wywołuje w mojej głowie ochotę "zmycia" go wodą ze skóry - ponieważ to zwykle robimy z pieniącymi się kosmetykami. Opakowanie również nie jest najwygodniejsze jeśli chodzi o dozowanie produktu, ale to już naprawdę mało istotne. Podsumowując - tonik nie zrobił mi krzywdy i zużyłam go do końca, jednak nie był przyjemny w użyciu i nie dawał efektów, których oczekiwałam i które obiecywał producent. Być może sprawdziłby się na normalnej, zupełnie bezproblemowej cerze.
  • 6 lutego 2025 o 13:12
    Skóra mieszana, skłonna do trądziku oraz podrażnień.
    Tonik jest bardzo wydajny, najlepiej nakładać go jeszcze na wilgotną twarz po umyciu i od razu serum i krem, po tej kombinacji skóra jest bardzo mięciutka i nawilżona. Moja druga butelka, ale jestem osobą, której kosmetyki szybko się nudzą. Pojemność jest duża, więc wystarcza na bardzo długo. Jeden minus jest taki, że kocham toniki w atomizerach.
    Zalety:
    • WYDAJNOŚĆ
    • DUŻA POJEMNOŚĆ
    • FAKTYCZNE DZIAŁANIE
    Wady:
    • NIEPORĘCZNE OPAKOWANIE
    Edith14
    21 listopada 2024 o 11:27
    Bardzo dobry i duży
    Produkt w plastikowej butelce o pojemności 400ml. Jest spory i na długo wystarcza. Kupiłam go właśnie dlatego że te mniejsze za szybko mi się kończą więc jeśli tak jak ja używacie reguralnie toników to pojemność Was zadowoli. Tonik jest lekki, dobrze oczyszcza, odświeża i ma przyjemny zapach. Jeśli chodzi o kwestię nawilżenia to robi to dobrze pod warunkiem, że nie macie bardzo suchej skóry. Ja mam cerę mieszaną, ale w pewnym okresie miałam chwilowy problem z cerą i była bardzo przesuszona, wtedy musiałam wspomagać się innymi dodatkami produktami. Jeśli natomiast macie cerę normalną bez większych problemów tonik powinien zdać egzamin. Ja sama chętnie do niego jeszcze wrócę .
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Działanie