Dezodoranty i antyperspiranty

Sense & Body Earth Salt, Naturalny dezodorant w kulce na bazie ałunu

• 20 czerwca 2023 o 17:26
    nie utrzymywał świeżości
    Ładny zapach miałam kilka opakowań, kiedyś mi służył ale ostatnie 2 opakowania coś się zmieniło, jest zapach potu. Nie wiem co się zmieniło ale już nie zaryzukuje kolejnego i tylko z sentymentu 2 gwiazdki, bo na obecne użytkowanie nie spełnia swojego zadania.
    Tubka0
    27 stycznia 2019 o 11:39
    Uczula, wysusza
    Straszna szkoda,ale produkt faktycznie nie jest hipoalergiczny. Używałam w swoim zyciu wiele dezodoranów, w tym takich, które nie były hipoalergiczne i żaden nigdy nie wywołał u mnie podraznienia ani uczulenia. Bardzo się zdziwiłam, kiedy skóra pod moimi pachami zrobiła się wysuszona, schodząca płatami, w czerwone bolesne plamy i pręgi. Początkowo nie powiązałam tego ze zmianą dezodorantu, no bo w końcu hipoalergiczny, ale po odstawieniu go moje pachy powoli wracają do normy. Okropna szkoda, bo radził sobie ładnie z zapachem, miał śliczny zapach - ale żeby produkt hipoalergiczny doprowadzał do czegoś takego to jest nie do pomyślenia.
    Zalety:
    Wady:
    • uczula
    • podrażnia
  • 17 sierpnia 2018 o 0:07
    Hipoalergiczny? NIE
    Skóra pod pachami, to jedyny obszar na moim ciele, na którym posiadam wrażliwą skórę. Na zakup Earth Salt zdecydowałam się, jako iż producent obiecuje jego hipoalergiczność. Kosmetyk ma wygodne opakowanie z kulką, która nie zacina się i nie zakleja pod wpływem produktu. Jego leista konsystencja sprawia, że aplikacja jest szybka i przyjemna. Dość szybko schnie na skórze i nie powoduje plamienia ubrań. Przechodząc do działania, przez pierwsze dwa dni wszystko było ok. Produkt fajnie chronił przed potem i przyjemnie, lekko słodko pachniał- mi osobiście kojarzy się on z nutą anyżową. Jednak dezodorant z pewnością nie jest hipoalergiczny, gdyż w kolejnych dniach wywołał u mnie świąd, pieczenie, zaczerwienienie i niestety opuchliznę. Na szczęście efekt minął przy odstawieniu produktu. Musimy się pożegnać, a szkoda :(
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • ładny, lekko słodki zapach
    • dobrze chroni przed potem
    • dość szybko wysycha i nie plami ubrań
    Wady:
    • nie jest hipoalergiczny
  • 6 lipca 2018 o 13:44
    Produkt wart uwagi
    Od kilku miesięcy nie mogę znaleźć mojego ulubionego antyperspirantu Rexony. Zaczęłam testować inne. Te naturalne nie spełniają swojej funkcji. Po dezodorancie marki CD dostałam uczulenia. Moje pachy zaczęły piec i swędzieć. Zmieniłam antyperspirant, ale problem nie zniknął. Pomógł mi olej migdałowy, ale po każdym użyciu antyperspirantu pachy znowu były zaczerwienione i piekły. Niestety, ale bez tego kosmetyku ciężko jest funkcjonować. Mama poleciła mi Earth Salt. Znalazłam go w Rossmannie. Akurat był w promocji za 13,99 zł. Używam go od prawie miesiąca i mój problem zniknął. Dodatkowo znowu mam odpowiednią ochronę przeciw poceniu. Dezodorant nie zostawia śladów na skórze, nie brudzi również ubrań. Polecam wrażliwcom.
    Zalety:
    • idealny do skóry wrażliwej
    • nie podrażnia
    • działanie
    • nie brudzi
    • delikatny zapach
    Wady:
    • jedyną wadą może być cena, ale produkt starcza na całkiem długo