Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Dermalogica Special Cleansing Gel Żel do mycia twarzy

DERMALOGICA Special Cleansing Gel Bezmydłowy żel do mycia twarzy 250ml

• 6 września 2023 o 2:15
    Łagodny i skuteczny
    Miałam możliwość zużyć wersję podróżną 15ml, która zamknięta jest w tubce. Naprawdę warto uważać przy wyciskaniu produktu, bo wystarczy jego bardzo mała ilość, aby umyć całą twarz. Żel sprawdził się do codziennego oczyszczania twarzy. Sam w sobie wydaje się być łagodny, ale nie miał żadnych problemów przy cerze mieszanej (z mocno przetłuszczającą się strefą T) i spełnia swoją rolę idealnie, dał sobie radę również ze zmyciem ze skóry wcześniej użytych olejków myjących. Bardzo lubię używać takich produktów, można poświęcić chwilkę dłużej na po prostu masowanie skóry. Lubiłam go używać. Z jednej strony domywa, a z drugiej nie przesusza. Po umyciu skóra jest odświeżona i przygotowana na pielęgnację, ale nie trzeba po nią biec. Przyłapałam się na tym, że po umyciu odkładałam nałożenie kolejnych kosmetyków w czasie, bo właśnie nie odczuwałam takiej potrzeby. Więc tutaj naprawdę brawa za tak dobrze wyważony skład, który przecież jest bardzo krótki. Żel posiada lekki zapach, który nie jest odrzucający, ale też nie jest to perfumowany słodziak - dla mnie jest pod tym względem bardzo ok. Konsystencja przezroczysta i jak na żel dość wodnista, ale to ułatwia korzystanie, a na pewno nie jest minusem. Jeśli jeszcze przypadkiem trafi mi się miniaturka, to chętnie zużyję, ale oryginalna cena skutecznie zniechęca do zakupienia kolejnego opakowania.
    Zalety:
    • świetna wydajność, łagodny, skuteczny w swojej prostocie
    Wady:
    • cena, zalecana uważność przy dozowaniu produktu
    Medea05
    27 kwietnia 2023 o 20:24
    Oczyszczanie bajka, ale cena koszmar!
    Żel znalazłam w kalendarzu adwentowym marki ASOS, jest to wersja podróżna 15ml. Mimo tej niewielkiej wielkości - zel jest mega wydajny i starczy Wam na długo :) #OPAKOWANIE Wersja podróżna jest w tubce, bardzo wygodne rozwiązanie i higieniczne. Uwaga na jedno - można niestety wydobyć za dużo żelu ;) Bo żel jest bardzo wydajny, wystarczy dość mała ilość do umycia całej twarzy :) #KONSYSTENCJA To przezroczysty żel, raczej rzadki. Latwo go wydobyć z opakownaia, fajnie sie rozprowadza nawet na suchej skórze (choc dla wydajnosci to jednak zgodnie z zaleceniami producenta tez zwilzyjcie skore:) ) #DZIALANIE + delikatne oczyszczenie, fajnie pozbywa się i brudu nagromadzonego w ciagu dnia, jak i sebum zebranego po nocy, ale tez prduktów do demakijażu użytych wczesniej (także olejku) + nie pozostawia uczucia sciagniecia - na prawde ma się wrazenie, ze ten zel nawilza skóre, bo + skóra po myciu jest gładka i miekka + nie wysusza suchych miejs przy skorze mieszanej + dobrze sorawdza się w miejscach tłustyszych + sprawdził się u mnie jako żel myjący też po zabiegach demratologicznych MInusy? -cena - 64zł za 50ml oraz 199zł za 250ml. Noooo rozbój. Gdyby nie to, że jest w kalendarzu adwentowym to pewnie nigdy bym nie kupiła. Zel uwielbiam, ale z racji na cene - na ten moment na pewno nie zdecyduje się na pełnowymiarowe opakowanie.
  • 3 stycznia 2022 o 13:12
    Bez ściągnięcia i przesuszenia!
    Jeden z najlepszych żeli jakich do tej pory używałam. Zawsze narzekam na brak pompki w produktach tego typu jednak jest tak wydajny ze pompką ciężko byłoby aplikować tak małą ilość produktu. Co za tym idzie jest niesamowicie wydajny. Ma delikatny, nie drażniący zapach. Dobrze domywa oleje po wstępnej fazie oczyszczania i delikatnie się pieni. Firma ta posiada miniaturki niemal każdego produktu wiec można śmiało kupić je jako wersje podróżna lub w celu przetestowania. Nie podrażnia, nie pozostawia suchej ściągniętej skóry. Twarz po umyciu jest promienna i gotowa na dalsze etapy pielęgnacji. Po około miesiącu nadruki na opakowaniu zaczęły się nieestetycznie wycierać co przy produkcie z tej półki cenowej nie powinno mieć miejsca. Nie ukrywam że ciagle szukam tańszego zamiennika jednak póki co bezskutecznie.
    Zalety:
    • delikatny
    • dokładnie oczyszcza skórę
    • ma świetną konsystencje i zapach
    • jest bardzo wydajny
    • nie powoduje ściągnięcia i przesuszenia
    Wady:
    • niestety cena
    Queen
    8 stycznia 2009 o 18:37
    Najlepszy z najlepszych.
    Idealny żel do mycia twarzy. Zostawia ją idealnie gładką i miękką. Nawilża, zmniejsza i łagodzi niedoskonałości. Jest bardzo wydajny (jedna butla starczy na pół roku), więc można przeboleć cenę. Ma bardzo delikatny zapach, lekko się pieni. Jest niezwykle przyjemny w użyciu. No i przede wszystkim działa! Doskonale oczyszcza. Polecam! Używam tego produktu od: miesiąca. Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego.