Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Lirene Dermoprogram Make me Fresh, Oczyszczający owocowy żel do mycia twarzy `Yuzu & olej z moringi`

• 22 lutego 2024 o 21:54
    Średni
    Produkty od Lirene bardzo lubię, więc skusiłam się około pół roku temu na zakup tego żelu. Opakowanie - bardzo ładny design, wygodny w użytkowaniu. Zapach - przepiękny, cytrusowy! Sam produkt jest bardzo przyjemny w użytkowaniu. Żel posiada małą drobinę. Bardzo ładnie oczyszcza skórę, także z makijażu. Po zastosowaniu skóra twarzy jest nawilżona, wygładzona. Generalnie fajny produkt, warty zakupu także ze względu na niską cenę.
    • Jakość
  • 17 grudnia 2021 o 21:05
    Całkiem przyjemny żel
    Stosowałam ten żel na samym początku mojej drogi ze świadomą pielęgnacją. Jest całkiem okej. Jest przeznaczony dla skóry suchej i normalnej. No nie powiedziałabym. Ja mam skórę mieszaną i dość mocno przetłuszczającą się w strefie T, a mimo to czułam ściągnięcie na twarzy po umyciu. Poza tym żel dobrze doczyszcza twarz. Ma bardzo przyjemny owocowy zapach. Dzięki temu zapachowi używało mi się go jeszcze chętniej. Produkt po prostu spełniał swoją funkcję, jednak w mojej opinii jest kosmetykiem za mocnym dla skóry przede wszystkim suchej. Dobrze odnajdzie się jako produkt dla skóry mieszanej i tłustej.
    • dobre oczyszczanie
    Wady:
    • uczucie ściągnięcia
  • 14 listopada 2021 o 19:44
    Idealne oczyszczenie
    Ten żel jest świetny, ładnie pachnie, jest wydajny, dobrze oczyszcza , nawet z make up. Dużym plusem jest również jego cena, ok 14 zł. Skład żelu jest również rewelacyjny . Polecam
    • Skład
  • 7 października 2021 o 13:57
    Żel dobrze oczyszcza i lekko nawilża skórę, ale jego nietypowa konsystencja jest nieco upierdliwa.
    Marka Lirene Dermoprogram od dłuższego czasu wypuszcza na rynek bardzo ciekawe, przyciągające do siebie nowości w kategorii pielęgnacji ale i nie tylko. Decyduję się na ich różnego rodzaju propozycję coraz częściej i w większości przypadków jestem naprawdę usatysfakcjonowana ich działaniem. Nas żel do mycia twarzy z serii Make Me Fresh zdecydowałam się tak naprawdę z potrzeby chwili i tego, że robiąc spore zakupy w jednej z drogerii internetowych chciałam jak najwięcej przyoszczędzić, a ta propozycja była w naprawdę korzystnej promocji. Na co dzień do mycia buzi bardziej preferuje żele niż pianki, więc kosmetyk od Lirene wydawał mi się idealny. Zawiera on w swoim składzie cytrus yuzu, który zawiera w sobie trzykrotnie więcej witaminy C niż cytryna, jest odpowiedzialny za rozświetlenie i wyrównanie kolorytu cery, a także za jej odżywienie. Olej z moringi idealnie wygładza oraz nawilża naszą skórę. Kosmetyk kupujemy w wykonanej z plastiku tubie o pojemności 150 ml. Jest ona częściowo przeźroczysta, dlatego widać przez nią, ile produktu nam jeszcze pozostało. U góry opakowania umieszczono grafikę przeciętego na pół cytrusa, a na nim znajdziemy logo producenta oraz nazwę produktu. Niżej znajdziemy obietnicę, że kosmetyk zawiera w sobie aż 93% składników pochodzenia naturalnego. Tubka zamykana jest metodą na klik Sam kosmetyk ma dosyć nietypową konsystencję, gdyż określiłabym ją jako taki żelowy olejek. Jest to coś naprawdę gęstego, co niby bardzo łatwo wydobywa się z opakowania, ale jednocześnie dosyć trudno się pieni w ogóle rozprowadza po skórze, trzeba go naprawdę porządnie rozwodnić. W ramach rekompensaty posiada naprawdę ładny zapach, jest on intensywny i cytrusowy. Żelu używałam dwa razy dziennie, rano jako pierwszy etap pielęgnacji, wieczorem jako drugi, po użyciu olejku do demakijażu. Produkt dobrze domywa wszelkie ,,resztki" znajdujące się na twarzy, pozostawiając ją tym samym odświeżoną oraz oczyszczoną, ale bez uczucia ściągnięcia. Dodatkowo wyczuwalne jest tutaj delikatne nawilżenie cery, chodź o jej obiecanym przez producenta rozświetleniu raczej nie ma mowy. Utrudniająca jest też ta gęsta konsystencja, bo bardzo trudno zmywa się z buzi, trzeba mieć do tego sporo cierpliwości i zużyć sporo wody. Moim zdaniem żel spełnia swoją rolę i jest obiektywnie dobrym produktem, ale nie stanie się moim ideałem. Jego konsytencja jest raczej upierdliwa i sprawiła, że zaczęłam mieć go dość. Polecam go jedynie cerom suchym. Ja już raczej nie powrócę.
    • Opakowanie w formie tuby
    • Cytrusowy zapach
    • Dobrze oczyszcza
    • Odświeża
    • Delikatnie nawilża
    Wady:
    • Konsystencja
    Kiwi_24
    30 lipca 2021 o 18:29
    Owocowy szał
    Żel ma dość gęstą i ciężką konsystencję. Posiada ładny owocowy zapach cytrusów idealny na lato. Dobrze się rozprowadza i wystarczy mała ilość nanieść na skórę. Ja na początku używałam go dużo za dużo dlatego szybko mi się skończył. Po użyciu skóra jest gładka i przyjemna w dotyku. Na opakowaniu przeczytamy że żel jest nawilżający i tak jest :) czuć na skórze moc witamin. Polecam.
    Zalety:
    • owocowy zapach
    • wystarczy mała ilość produktu
    • dobrze się rozprowadza
    • nawilża skórę
    Wady:
    • ciężka konsystencja