Wody perfumowane damskie

Avon Premiere Luxe Oud EDP

• 1 grudnia 2021 o 21:02
    Różany luksus
    Zapach z tych cięższych, wytrawnych ale nie męczących. Ciepły ,głęboki esencjonalny. Orientalna róża, trochę piwonii i drzewo agrowe. Jest słodko, kusząco, wytwornie. Perfumy dobrze współgrają ze skórą, przyjemnie otulają. Trwałość i projekcja ok. Idealne na jesień lub zimę. Dla pewnych siebie, dojrzałych kobiet.
    Zalety:
    • oryginalny zapach
    • intensywne i trwałe
    W perfumerii
    ma9ini
    19 października 2021 o 15:58
    Ciepła słodka róża
    Zapach baaardzo podobny do Jenny Glow Rose Oud, którą kiedyś kupiłam w Naturze. Perfumy oddałam mamie, bo bardziej przypadły jej do gustu. Luxe Oud są po prostu ładne, ciepłe, słodkie, otulające, umiarkowanie ciężkie. Nie czuć w nich syntetycznych składników. Ładny, ozdobny flakonik. Zdecydowanie przeznaczone na jesień, ale nie złotą polską, tylko pochmurną i deszczową, oraz zimę. Wieczór z kubkiem kawy i kocykiem albo eleganckie wyjście. Tak, jak już wielokrotnie wspominano, nie pachną jak "avonowskie", choć ja nie mam nic do Avonu, bo w ich stajni znajdują się też ciekawe zapachy. Prawie całą buteleczkę odkupiłam za 20 zł i nie żałuję. Raczej nie zostaną moim ulubieńcem, ale od czasu do czasu sobie psiknę.
  • 9 stycznia 2021 o 16:38
    nietuzinkowy
    Na początku perfumy zwróciły moją uwagę eleganckim flakonem, który kojarzy mi się z antyczną kolumną Sam zapach jest, jak wspomniałam w tytule nietuzinkowy i nie dla każdego. Sprawdzi się bardziej u kobiet dojrzałych, eleganckich, natomiast zupełnie nie nadaje się dla nastolatek, u których zdecydowanie lepiej sprawdzają się bardziej świeże i owocowe nuty. Premiere Luxe Oud taki nie jest. To zapach ciężki, orientalny, ż pewną dozą słodyczy, a zarazem wytrawny. Dla mnie jest odskocznią od lekkich owocowych świeżaków, których używam latem. Ta kompozycja Avonu zdecydowanie nie nadaje się na lato, gdyż w ciepłe dni może zadusić. To prawdziwy killer. Ja używam go tylko jesienią i zimą, wtedy gdy chcę poczuć się bardziej elegancko i wyrafinowanie. W sumie to bezpośrednio po aplikacji zapach jest ostry aż wierci w nosie i na początku bardzo mnie to przerażało, ale zorientowałam się, że z czasem łagodnieje, staje się mniej ostry, znacznie łagodniejszy, nawet wyczuwam w nim cień różanej słodyczy, ale przy pierwszym kontakcie zwalił mnie z nóg swoją siłą. Z czasem kiedy zobaczyłam jego łagodniejszą stronę polubiłam go, nasze początki jednak były trudne. Nie jest to zapach dla każdego, znacznie różni się od typowych avonowskich produktów. Trwałość jest jak na Avon bardzo dobra, utrzymuje się kilka godzin, na ubraniach nawet kilka dni. Cena jak na Avon wysoka, ja go wyhaczyłam w promocji.
    Zalety:
    • flakon
    • nuty zapachowe
    kateo15
    16 lipca 2019 o 21:36
    Premiere Luxe Oud
    Perfumy budzące kontrowersje. Dla mnie piękne kadzidlane,różane trochę dymne. Kocham tak pachnieć.Są przepiękne i takie nieoczywiste. Jedyne takie w stajni Avonu. Polecam wypróbować i pewna jestem,że zapach spodoba się wielbicielkom orientalnych zapachów- nie banalnych słodziaków .
    • flakon
  • 19 września 2018 o 20:50
    Ciężki kaliber
    Kocham takie zapachy! Ciężkie, mocne, nietuzinkowe. Taki jest właśnie Premiere Luxe Oud - zakochałam się w nim od razu. W morzu podobnych do siebie zapachów, ten wyróżnia się słodyczą z orientalną nutką, która kręci w nosie i nie daje o sobie zapomnieć przez długi czas. Do tego jego trwałość jest bardzo dobra, wystarczy jeden raz spryskać skórę aby otulał mnie długo i skutecznie.
    Zalety:
    • orientalne nuty
    U konsultantki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie