Młoda cera, często wymagająca i problematyczna, potrzebuje szczególnej uwagi, przemyślanych receptur i naturalnych składników. Dlatego idea stworzenia serii organicznych kosmetyków Young.
Prezentujemy najnowszy kosmetyk marki Manufaktura Natura, pierwszy z serii Young, dedykowanej do pielęgnacji młodej cery.
Krem z serii Young Malina&Aloes został opracowany i przebadany tak, aby doskonale pielęgnować młodą skórę, często wymagającą i problematyczną. Załoga Manufaktury Natura zdrowo się nagimnastykowała chcąc uzyskać krem lekki, nawilżający i antybakteryjny. Krem Young Malina i aloes nie obciąży skóry, mocno nawilży, zwęzi pory, złagodzi zmiany zapalne i naturalnie zregeneruje. Gwarantujemy, że pierwszy słoiczek tego niesamowitego kremu będzie początkiem fascynującej przygody z naturalną pielęgnacją!
Krem Young sprawdzi się w przypadku osób o cerze normalnej, mieszanej, tłustej i skłonnej do wyprysków. Krem Malina i aloes będzie idealny na dzień pod makijaż.
Krem zawiera hydrolat różany, olej z nasion malin, olej jojoba, olej ze słodkich migdałów, olej tamanu, ekstrakt z owoców truskawki, sok z aloesu, kwas hialuronowy, olejek ze słodkiej pomarańczy. Krem działa głęboko, przenikając warstwy skóry. Wzmacnia ją, ujędrnia, dodaje energii i blasku! Jest lekki, dzięki czemu szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego filmu. Idealnie nawilża skórę, świetnie nadaje się pod makijaż. Natychmiastowo po nałożeniu pozostawia uczucie elastycznej, gładkiej skóry - jak po liftingu!
substancje aktywne kremu zapewniają cerze prawidłowe nawilżenie, odżywienie i ułatwiają wydalanie toksyn; wykorzystaj produkt do codziennej pielęgnacj twarzy, wklepując w skórę rano lub wieczorem,
dzięki temu nie będzie są nadmiernie błyszczała, dzięki zawartości oleju z pestek malin produkt chroni skórę przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych; zawiera naturalny filtr UV,
dzięki zawartości soku aloesowego i oleju tamanu produkt złagodzi zaczerwienienia i zmiany; przyśpieszy także ich gojenie, daje ulgę przy podrażnieniach,
kwas hialuronowy nawilży i zabezpieczy skórę przed działaniem wolnych rodników
idealnie nadaje się pod makijaż.
Dodatek olejku pomarańczowego nadaje mu delikatny, świeży, cytrusowy zapach, który przedłuża fantastyczne uczucie dopieszczenia skóry.
Produkt w 100% naturalny. Nie posiada w składzie szkodliwych syntetycznych dodatków czy barwników. Produkt nie testowany na zwierzętach. Produkt wegański.
Działanie:
dogłębnie nawilża i odżywia
łagodzi podrażnienia
działa bakteriobójczo
reguluje pracę gruczołów łojowych
poprawia kondycję skóry
A więc nadszedł czas na recenzje kolejnego cudeńka od Manufaktura Natura. Oszalałam, wcześniej stosowałam ich krem Opuncja Figowa z Róża ale YOUNG jest po prostu genialny. Nie mogę się nacieszyć. Po tygodniu uzywania na noc zauważyłam znaczna poprawe wygladu cery. Od lat zmagam sie z tradzikiem hormonalnym (na dole twarzy i szyi). Wypróbowalam tysiace kremow od dermatologa, sklepowych, serum i innych ratunkowych specyfikow. Nigdy nie mialam tak wspanialych efektow jak po uzywaniu tego kremu. Kupilam go na probe, a przy następnej okazji kupię z pewnoscia na zapas. Blizny sa mniej widoczne, male krostki zniknely, a wieksze niespodzianki lecza sie w zastraszajcym tempie podczas snu. Polecam kazdemu, cena jest dosc wysoka jak na tak malutki pojemnik, ale juz wiem ze naprawdę warto sprobowac,ja odlozylam wszustkie inne specyfiki i uzywam hydrolatu z neroli oraz wlasnie tego kremu i nie zaluje. Minal prawie miesiac, a ludzie z mojego otoczenia pytają o kurację ktora tak poprawila mi cere. Szczerze polecam, jestem w szoku!
Krem stosowałam przez miesiąc i hmm... No nie dał mi nic. Nawilżanie i regeneracja, jakie oferuje producent, to takie bardzo naciągane jest. Jest minimalnie lepszy od kremu z opuncją od tego samego producenta. Ale na tym się jego lista zalet kończy.
Tak samo jak ten z opuncją, nie uczula, nie zapycha, nie powoduje powstawania zaskórników czy wyprysków. A mam cerę wrażliwą, ze skłonnością do zapychania i uczuleń.
Gdybym musiała wybierać między tym a tym z opuncją, to wybrałabym ten. Po tym przynajmniej nie czułam tak strasznego ściągnięcia skóry, jak przy opuncji.
Niestety poza tym krem nie nawilżył nawet, nie mówiąc już o pozostałych super rzeczach, które obiecuje producent.
Jak ktoś się zastanawia, to niech najpierw wypróbuje krem z mniejszym opakowaniu, bo dostępne są 2 rozmiary. Dostępność widziałam w 2 drogeriach i na stronie producenta.
Zalety:
nie uczula,
nie zapycha,
nie powoduje powstawania zaskórników czy wyprysków
różano-alkoholowy zapach - całkiem fajny dla mnie, taki świeży (nie wiem jak inaczej nazwać ten zapach, tylko ja czułam w nim alkohol, więc tym się proszę nie sugerować za bardzo)
produkt polski
Wady:
Cena
Brak nawilżenia
Wydajność (musiałabym co chwile smarować, bo skóra wchłania i nic)
Ten krem to cudo. Bardzo dobrze nawilża, a skóra po nim wygląda na bardziej wypoczętą. Znikają pod nim delikatne zaczerwienienia na twarzy. Nadaje się również dla 30+, szczególnie dla problematycznych cer, które już trochę zaczynają odczuwać upływ czasu i mają skłonność do zaczerwienień. Największą zaletą jest świetny, naturalny skład na bazie wody różanej. Poza olejkiem z pestek malin i aloesem, ma jeszcze glicerynę, skwalan i kilka innych świetnych składników. Jedyny słaby punkt to olej migdałowy, bo może zapychać. Ma świetną, lekką i nietłustą konsystencję (nadaje się pod makijaż). Jest bardzo wydajny - wystarczy nałożyć niewielką porcję na twarz. Ładne opakowanie (słoiczek), ale niestety, nie jest dołączana szpatułka do nakładania. Zapach jest dość przyjemny, neutralny. Cena w stosunku do jakości jest rewelacyjna. Polecam wypróbować, o ile na kogoś olej ze słodkich migdałów nie działa zapychająco. Ja stosuję go na dzień, przy czym nie codziennie ze względu na owe lekkie zapychanie.
Kurczę, podchodziłam do niego bardzo sceptycznie. Bałam się że coś wysuszy bądź będzie za mocny lecz krem uwielbiam i polecam go do cery mieszanych normalnych ale również suchych. Krem jest dla mnie idealny. Mam cerę mieszaną i normalne policzki, używałam go gdy skóra miała sporo zmian trądzikowych krem ładnie nawilża buzie, odżywia działa w jakiś sposób na krostki można go używać przy kuracji antytrądzikowych. Dla mnie jest to hit długo szukałam kremu i w końcu mam :D
Polecam go przetestować i na pewno kupię nie jeden słoiczek