WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy uniwersalne

Biolove Blueberry, Moisturizing Face Cream Nawilżający krem do twarzy `Borówka`

• 13 grudnia 2022 o 7:58
    Przyjemny w stosowaniu i bardzo wydajny krem
    Krem jest bardzo przyjemny, niby konsystencja na palcu lekka, a po rozprowadzeniu czuć, że jest bardziej konkretna niż wskazuje na to sama konsystencja. Produkt ma intensywny owocowy zapach, w sumie trochę długo go czuć, ale mi nie przeszkadza, bo jest przyjemny. Efekty bardzo fajne, odpowiednia dawkę nawilżenia i odżywienia ma długi czas. Skóra jest taką miękka i gładka, bardzo przyjemna. Co do kwestii niwelowania niedoskonałości, chyba to nie jest rolą kremu, co prawda po tym kremie mnie nie wysypywało, ale to oznacza, że składniki dobre dla mojej skóry, a nie, że niweluje te niedoskonałości, więc tutaj nie wierzę w obietnicę producenta. Ogólnie z kremu jestem pozytywnie zadowolona, wykorzystałam cały i zajęło mi to kilka ładnych miesięcy, więc wydajny produkt.
    Zalety:
    • przyjemna, całkiem bogata konsystencja
    • intensywny, owocowy zapach
    • bardzo wydajny produkt
    • efekty: nawilżenie, odżywienie, wygładzenie
    Wady:
    • nie ma czegoś takiego jak niwelowanie niedoskonałości w kremie, nie rozumiem tego stwierdzenia
  • 20 czerwca 2022 o 11:44
    Bardzo przyjemny
    Krem z bardzo dobrym składem o raczej lekkiej konsystencji. Przyjemnie się go nakłada, ładnie się wchłania, ma delikatny zapach. W składzie masło shea i olej ze słodkich migdałów przy tłustej skórze może więc nie sprawdzić się pod makijaż. Ja używam na noc i choć to miłe zakończenie wieczornego rytuału pielęgnacyjnego to nie zauważyłam znaczących efektów nawilżenia skory nawet przy dłuższym stosowaniu. Po nałożeniu cera jest przyjemnie miękka jednak rano tego nie widać. Z pewnością nie niweluje niedoskonałości jak zapewnia producent. Duży plus za pompkę airless i niemal w 100% naturalny skład.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • dość słaby efekt nawilżenia skóry
  • 26 listopada 2021 o 2:17
    Raczej na zimę
    Uwielbiam szczególnie borówkową serię tej marki, dlatego też zdecydowałam się na tą wersję kremu. Podoba mi się higieniczne opakowanie, gdzie nie musimy wkładać w nie palców. Pompka jest też bardzo wygodnym rozwiązaniem. Krem ma bardzo ładny slodko owocowy zapach. Nie jest jednak zbyt sztuczny, ani mocny. Przechodząc do działania świetnie sprawdza mi się zimą, gdy moja skóra potrzebuje nie tylko nawilżenia, ale też więcej odżywienia. Sezon grzewczy sprawia, że jest zaczerwieniona i przesuszona, więc ratuje ją cięższymi formułami. Oczywiście krem może zapchać cery trądzikowe oraz wrażliwie, jednak u mnie nic takiego się nie stało. Skóra po nałożeniu jest jedwabiście miękka, a rano rozświetlona i nawilżona. Wygląda na wypoczętą. Polecam krem dla cer, które nie mają problemu z trądzikiem oraz wymagają bogatszych formuł.
  • 19 maja 2021 o 21:14
    Dobre nawilżenie
    Mam 34 lata, moja skóra od jakiegoś czasu wymaga większego nawilżenia i bogatszej konsystencji kremu. Ogólnie moja cera jest normalna, jednak z powodu mojego wieku lekkie konsystencje kremów powodowały, że po paru minutach miałam uczucie ściągnięcia. Krem ten mimo bogatszej konsystencji jest dla mnie super pod makijaż. Cały dzień mam komfort na twarzy. Jest wydajny, mi wystarcza niecała pompka. Bardzoo ładnie pachnie, higieniczna forma podania, bardzo dobry skład. Dla mnie ideał, na pewno jeszcze kupię.
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja
  • 23 lutego 2021 o 13:01
    Nie sprawdził mi się
    Krem Biolove, kupiłam na promocji w Kontigo. Szukałam czegoś do codziennej pielęgnacji. Skuszona pozytywnymi opiniami postanowiłam ten krem zakupić. Produkt ten posiada obłędny zapach i jest zamknięty w wygodnym i poręcznym opakowaniu. I to są jego największe zalety. W moim odczuciu krem nie nadaje się pod makijaż, skóra bardzo szybko się po nim zaczyna błyszczeć. W trakcie jego stosowania zauważyłam u siebie pewne pogorszenie stanu cery (większy wysyp niedoskonałości). Dopiero jak zaczęłam się interesować składami, zauważyłam, że już na drugim miejscu w zawartości jest składnik silnie komadogenny. Krem zużyłam stosując go do rąk. Tu również niezbyt się sprawdził. Powoli się wchłania i zostawia tłustą i lepką warstwę. Więcej nie kupię.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • wygodne opakowanie
    • dobra cena
    Wady:
    • krem zapycha
    • źle się wchłania
    • nie nadaje się pod makijaż
    • skóra się po nim szybko wyświeca