Bazy pod makijaż

Wet n Wild Photo Focus, Face Primer Matte Baza pod makijaż matująca

• 2 marca 2025 o 17:26
    Rozczarowująca baza, która wysusza skórę
    Typ skóry Mieszana, wrażliwa, alergiczna. Działanie i efekty Baza od Wet n Wild to dla mnie ogromne rozczarowanie. Choć zapowiadała się obiecująco, w praktyce na mojej skórze pozostawia dziwny tłusty film, który jednocześnie jest suchy, co skutkuje bardzo słabym efektem matu/satyny. Niestety, nie utrwala makijażu i nie spełnia żadnych obietnic wygładzenia czy redukcji porów. Dodatkowo zauważyłam, że tworzy plamy w podkładzie, co pogarsza cały efekt makijażu. Co gorsza, wysusza skórę i powoduje pojawianie się suchych skórek, co jest dla mnie dużym minusem. Zapach Ma bardzo chemiczny zapach, który jest wyczuwalny przy aplikacji i jest nieprzyjemny. Podsumowanie Baza kompletnie się u mnie nie sprawdziła – nie tylko nie spełnia żadnej z obietnic producenta, ale wręcz pogarsza wygląd makijażu i stan skóry.
    Wady:
    • Pozostawia dziwny, tłusto-suchy film
    • Nie przedłuża trwałości makijażu
    • Tworzy plamy i pogarsza wygląd podkładu
    • Wysusza i podkreśla suche skórki
    • Nie wygładza i nie maskuje porów
    • Ma nieprzyjemny, chemiczny zapach
  • 31 sierpnia 2021 o 14:49
    Niezła, tania baza
    Jestem zaskoczona ilością negatywnych opinii, u mnie sprawdziła się całkiem nieźle, nie mam dużego porównania z innymi bazami, nie używam tego typu kosmetyków często, jednak podkład na pewno nie wygląda z nią gorzej niż bez niej. Baza ma lekką, sylikonową konsystencję, łatwo rozprowadza się na twarzy. Nie nakładam pod nią kremu, sporadycznie filtr przeciwsłoneczny. Ciężko mi ocenić czy przedłuża trwałość podkładu, nie zauważyłam żeby trzymał się gorzej. Baza może zapychac, trzeba pamiętać o bardzo dokładnym demakijażu.
    Zalety:
    • Opakowanie (napisy się nie ścierają, łatwo wydobyć odpowiednią ilość produktu)
    • Wygładza suche skórki
    Wady:
    • Nie widzę na tyle duzego efektu żeby używać jej regularnie
    • Może zapychać
    • Dostępność
  • 20 marca 2021 o 19:54
    Nie
    Ta baza to jakieś nie porozumienie. Kupiłam już z pół roku temu ale u mnie czasami coś musi poleżeć i nabrać mocy do testowania. Baza ma dość lekka konsystencje. Kolor bazy jasny beż po rozprowadzeniu czułam lekkie ściągnięcie skory. Testowałam ja na swój sprawdzony podkład, który wiem jak zachowuje się bez ulepszaczy. W czasie rozprowadzania zważył się. Ale postanowiłam dołożyć na gąbeczke i uratować to ciasto. Z trudnością nałożył się. Po przypudrowaniu na całej twarzy widziałam dziury na twarzy tak zwany nierównomiernie nałożony podkład. Po nałożeniu kosmetyków do wykończenia makijażu wyglądało to jeszcze gorzej. Wtedy pomyślałam ze może te maseczki do twarzy nie są takie złe jak mi się wydawało przynamniej można wyjść do ludzi. Po zdjęciu maseczki podkład był zawszony na całej twarzy i poprzesuwany a użyłam podkładu zastygającego. Nie ta baza jedynie do czego się nadaje to do kosza. Tragedia. Edit. Po jednej aplikacji miałam pięć grud podskórnych wiec osoby z tendencja do niedoskonałości powinny uważać na ta baze.
  • 25 listopada 2020 o 15:57
    Nie podoba mi się
    Z racji, że mam dosyć rozszerzone pory stwierdziłam, że pora na bazę wyglądającą. Zachęcona recenzjami zakupiłam bazę wet n wild. Po zaaplikowaniu buzia bardzo gładka, więc spodziewałam się faktycznie ciekawego efektu. Niestety gdy nałożyłam podkład to on po prostu mi się zciastkował. Nie wyglądał ładnie. Nigdy nie wrócę do tej bazy.
    • skora faktycznie gładka
    Wady:
    • podkład się zciastkowal
    • nie wypełniła w ogóle porów
    • nie przedłużyła trwałości
  • 11 listopada 2020 o 21:25
    Mam problem
    Nie jestem fanką baz pod makijaż, ta jednak jakość wpadła w moje ręce więc postanowiłam ją wypróbować i..... no cóż mam z nią problem. Dlaczego? Otóż na opakowaniu jest napisane Matte Mat więc baza powinna mieć działanie matujące, jakie było moje zdziwienie gdy odwracam opakowanie i na naklejce czytam, że jest to baza rozświetlająco-wygładzająca??? Więc jak to ma być? No więc - moim zdaniem ta baza nie robi nic, poza doklejeniem podkładu do skóry. Ale pokoleji. Baza jest dostępna w ładnej, prostej, czarnej tubce z białymi napisami. Znajduje się w nim 25ml produktu, Szyjka tubki jest tak szeroka, że produkt nieumiejętnie otwarty od razu wypływa, ponieważ nie ma on zbyt gęstej konsystencji. Sama baza ma biały kolor i niemiłosiernie śmierdzi klejem (na szczęście po kilku sekundach zapach ulatnia się). Po nałożeniu produktu na twarz rzeczywiście jestem w stanie odczuć lepkość skóry, co zapewne ma ułatwić nakładanie podkładu i przedłużyć jego utrzymywanie się. Bazę zużyję do końca, jednak bez większej przyjemności ponieważ nie widzę jej działania, a już zdecydowanie takiego jaki obiecuje producent.
    Wady:
    • niejasna informacja o działaniu

Zobacz także inne Bazy pod makijaż