Serum do włosów

Genactiv Serum z colostrum 100 ml
Genactiv Serum

eilen96
    29 września 2023 o 21:41
    Fajne, ale zdecydowanie za drogie.
    Serum kupiłam z dużą nadzieją na wsparcie walki z wypadaniem włosów. Uważam, że ma bardzo krótki i ciekawy skład. Kosmetyk ma mleczną, średniej gęstości konsystencję i bardzo delikatny zapach. Znajduje się w grubej plastikowej butelce z pipetą. Butelka jest bardzo wytrzymała, bo przeżyła kilkukrotny opadek na płytki. Kosmetyk dobrze się nakłada i wciera w skórę głowy. Stosowany na wilgotną skórę głowy po myciu nie przetłuszcza włosów. Źle rozprowadzony potrafi skleić włosy u nasady. Daje uczucie nawilżenia i ukojenia skóry głowy. Świetnie sobie poradził, gdy spaliłam sobie przedziałek na słońcu. Ogółem serum wydaje się bardzo fajne, ale żeby stosować przez zalecany okres trzech miesięcy to trzeba by zużyć trzy butelki. Co moim zdaniem daje duży koszt.
    Zalety:
    • działa nawilżająco i kojąco
    • dobrej jakości opakowanie
    • krótki i fajny skład
    Wady:
    • drogie
    • mało wydajne
    Drogeria Super-Pharm
  • 19 lipca 2023 o 13:59
    Kupiłam ale efektów brak
    Mam wlosy rozjaśniane, przetłuszczające się u nasady, ale baardzo suche na długości. Od pewnego czasu zauważyłam ewidentnie nadmierne wypadanie włosów u sibie i dlatego postanowiłam zakupić ro serum jako jedne z najczęściej polecanych i wychwalanych na stronach internetowych. Serum zamknięte jest w ładnym minimalistycznym opakowaniu z dużą pipetką. Na pokrycie całego skalpu wystarczają około 3 pipety rozprowadzone dokładnie na skórze głowy. Ma bardzo ładny skład, żelową konsystencję i leciutki zapach. Niestety po nałożeniu dość mocno skleja włosy a jak już wyschną jest na nich widoczny biały osad. Stosowałam 2 opakowania przez okres 4 miesięcy i nie zauważyłam aby wypadanie chociaż trochę zmniejszyło się dlatego nie wrócę już do tego produktu.
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 kwietnia 2022 o 17:59
    Serum `Faktor wzrostu`
    Serum jest znakomitym produktem działającym przeciw zapalnie. Super sprawdzi sie przy AZS, ŁZS czy Łuszczycy. Serum ma na celu łagodzić, działać przeciw zapalnie. Niestety opakowanie jest fatalne a dokładnie pipeta która nabiera zaledwie parę kropel ... Aby zaaplikować serum na całą głowę trzeba sie namachać. Warto zauważyć, że serum jest gęste i pozostawia lekką kluskę na włosach ale bez obaw w ciągu 4 godzin wyszko bardzo ładnie wsiąknie a jeśli bardzo zależy nam na szybkim wchłonięciu wystarczy podsuszyć skórę głowy.
    Zalety:
    • Działa nawilżająco, kojąco na skórę
    • Serum bez zmywania
    Wady:
    • Aplikator
    • Spora cena (ale warta testowania)
  • 15 grudnia 2021 o 18:19
    Albo na prawdę działa, albo to był przypadek
    Kiedy zaczęłam borykać się z wypadaniem włosów po ciąży, co niestety jest naturalnym procesem i raczej nikogo po ciąży nie ominie, akurat byłam z inną sprawa u dermatologa. Przy okazji zapytalam czy jest coś co może mi polecić na to wypadanie, ale, że karmilam piersią no to z automatu praktycznie wszystko odpadało. Pani doktor poleciła mi to serum z colostrum. Cena zaporowa. Masakra, około 100 zł za butelke w zależności gdzie się kupuje. Ale, że czasem są rzeczy ważniejsze niż pieniądze to kupiłam. Serum jest zamknięte w szklanej butelce z pipeta do aplikacji. Ja osobiście wolałam wycisnąć trochę na palec i tak rozprowadzać, żeby nie marnowac produktu. Konsystencja... No jest dziwna. Nie będę porównywać do niczego bo nieciekawe porównania cisną mi się do głowy. W każdym razie ważne, żeby działało. Stosowałam serum codziennie na noc wcierając w skalp. Po około 1-1,5 miesiąca zauważyłam, że włosy przestały wypadać. Taki był też mój cel. Pojawiło się też mnóstwo baby hair po 2-3 miesiącach. Przestałam stosować serum jak skończyła mi się butelka czyli właśnie jakoś po 1,5 miesiaca. Po jakiś 4 miesiącach włosy znów zaczęły wypadać na potęgę, ale wtedy już mogłam używać leków od dermatologa. Po tym, że zaczęły znowu wypadać wnioskuje, że produkt działał faktycznie, a włosy fizjologicznie musiały wypaść, nie było rady. Aktualnie znów mam problem z nasilonym wypadaniem i jeśli najsłynniejsza wcierka banfi nie wpłynie na ten stan to odzaluje znowu 100 zł i kupie serum z colosregen.
  • 14 sierpnia 2018 o 12:35
    Najlepszy na rynku
    Jest to najlepszy produkt dostępny na rynku na porost włosów. Zmagam się z łysieniem telogenowym, więc wypróbowałam już większość produktów na wypadanie i na porost włosów. Jeśli używa się go codziennie to wysyp nowych włosków występuje już po 2-3 miesiącach. Trzeba nauczyć się używać pipetki, ponieważ przez nieumiejętne stosowania można zmarnować dużo produktu. Najpierw trzeba zrobić przedziałek i dopiero wtedy aplikować. Robiąc to bez przedziałka produkt, który jest na ściankach pipetki zostaje na włosach, a nie na skórze głowy - przez co się marnuje. Pomimo swojej ceny najlepszy produkt na rynku. Przy umiejętnym stosowaniu starcza na około 2 miesiące.
    Zalety:
    • realny porost nowych włosów