Odżywki do włosów

Ziaja Kuracja kaszmirowa z olejkiem z amarantusowym, Dwufazowa odżywka w sprayu wzmacniająca

Bodyland.pl
E-Glamour.pl

• 18 marca 2023 o 15:51
    Tania perełka o pięknym zapachu
    O ile bardzo lubię kosmetyki z Ziaji, to raczej nie kojarzą mi się z pielęgnacją włosów. Miałam może kilka szamponów, z jedną odżywkę, ale żaden ten produkt nie został ze mną na długo. Produkt kupiłam w sklepie Ziaji, ale widuję go również w wielu innych miejscach. Zawsze w niezłej cenie, a czasami dodatkowo na promocji. Kuracja w prostej, trwałej butelce, wytrzymała wiele podróży, więc jest naprawdę wytrzymała. Na minus może trochę atomizer, który lubi się zacinać, ale dawkuje odpowiednią ilość produktu. Ma odpowiednią konsystencję, którą łatwo się aplikuje, nie spływa z włosów. Na plus działa także przepiękny zapach, który długo utrzymuje się na włosach. Włosy pachną nim i pachną. Według mnie spełnia wszystkie obietnice producenta. Mam włosy niskoporowate ze skłonnością do przetłuszczania i oklapu. Kuracja nie wpływa na przetłuszczanie i nie przeciąża włosów. Przy systematycznym używaniu widać, że włosy są bardziej nawilżone. W moim przypadku doskonale nadaje się jako produkt do wydobywania tafli, sprawia, że włosy są niesamowicie błyszczące i mają śliczne refleksy w słońcu. Doskonały również jako produkt ułatwiający rozczesywanie. Żadne kołtuny mu nie straszne. To taniutki produkt, który naprawdę zdobył moje serce. Obecnie kończę już drugie opakowanie i nie wykluczam, że nie jest to ostatnie.
  • 18 stycznia 2023 o 23:05
    Świetny produkt
    Świetny produkt do rozjaśnianych włosów. Cudownie wygładza i nawilża już po pierwszym użyciu. Ma piękny zapach. Idealny do szybkiej reanimacji splątanych włosów. Włosy szybko stają się miękkie, łatwo się rozczesuje, są przyjemne i miękkie w dotyku.
  • 1 grudnia 2022 o 22:20
    Mieszane uczucia
    Odkąd zaczęłam zapuszczać włosy szukam dodatkowych produktów, które je ochronią (szczególnie w okresie jesienno-zimowym). Skusiłam się na ten produkt po przeczytaniu dobrych opinii. Odżywka ma standardową pojemność na tego typu produkt, jak i opakowanie. Jako, że jest dwufazowa, należy ją wstrząsnąć przed każdym użyciem. Ma przepiękny, słodkawy zapach, który zostaje jakiś czas na włosach. Producent proponuje, aby używać na wilgotne włosy, tak też czyniłam. Produkt jest bardzo lekki, więc dobrze nadawałby się do bardzo cienkich włosów, pomaga w rozczesywaniu, jednak po chwili i wysuszeniu - włosy są bardziej wysuszone. Trochę zdziwiłam się tym faktem po pierwszym użyciu, jednak postanowiłam dać jej kilka podejść, niestety rezultat był taki sam za każdym razem. Niestety, ale od tego typu produktów wymagam dodatkowej ochrony, a ta odżywka nie spełnia moich oczekiwań.
    • Lekkość
    annaskc
    16 października 2022 o 21:08
    Lekki odżywka o bardzo słodkim zapachu
    Dwufazowe odżywka w sprayu Ziaja jest lekkim, łatwym użyciu kosmetykiem do włosów. Świetnie się ją rozprowadz, wystarczy wstrząsnąć produkt aż do połączenia składników i rozpylić na włosach. Odżywka ma bardzo slodki zapach, który przez jakiś czas się utrzymuje. Można ją stosować na suche włosy, bądź po umyciu, na lekko osuszone ręcznikiem. Po astosowaniu zauważyłam, że włosy są lekkie, łatwo się rozczesują i pięknie pachną. Mam włosy dość zniszczone i suche, lekko oklapnięte. Już po pierwszym użyciu odżywki zauważyłam, że włosy się uniosły, były bardziej błyszczące i lekkie. Dla moich włosów odżywka Ziaja w sprayu sprawdza się lepiej niż odżywki do spłukiwania, które je obciążają. Produkt Ziaja jest niedrogim kosmetykiem wartym przetestowania. Jest wydajny, łatwy w użyciu, pięknie pachnie i spełnia swoją funkcję.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • łatwa w użyciu
    • po użyciu włosy są lekkie i podniesione
    • niska cena
  • 2 sierpnia 2021 o 15:42
    Wysusza włosy i zawiera donor formaldehydu
    Chwilę używałam tej odżywki i oddałam. Mam wrażenie, że o ile kiedyś odżywki w spray'u mi służyły (były świetne do odświeżenia fryzury w ciągu dnia, żeby loki nabrały nieco wilgoci i ładnie się skręciły), tak w tej chwili ciężko mi trafić na taką, która spełni moje oczekiwania. Na wstępie zaznaczam, że skład spisany na mojej odżywce nieco się różni od tego prezentowanego na wizażu, przede wszystkim obecnością donoru formaldehydu (DMDM Hydantion). W przypadku kosmetyków do włosów nie zawsze bywam tak restrykcyjna, ale tutaj mówimy o odżywce w spray'u, którą wdychamy w znacznie większym natężeniu niż produkt w płynie czy kremie. Z tego też powodu jest to dla mnie duży minus, bo unikam tego kontrowersyjnego konserwantu. Druga rzecz - włosy po użyciu tego produktu przez chwilę wyglądały lepiej, ale potem sprawiały wrażenie bardzo suchych. W mojej ocenie odżywka bardziej szkodziła włosom, niż im pomagała, zatem ostatecznie puściłam komuś innemu do dalszego wykorzystania ponad pół butelki i więcej do odżywki Ziai nie wrócę.
    Wady:
    • wysusza włosy
    • kiepski skład z donorem formaldehdyu