Odżywki do włosów

Nature Box Nawilżający spray z olejem kokosowym

IwiCh
    27 stycznia 2021 o 15:46
    Bez szału
    Nawilżający mleczny spray Nature Box ma piękny kokosowy zapach, który utrzymuje się dłużej na włosach. Najlepiej spryskać nim umyte, jeszcze mokre włosy. Atomizer działa sprawnie i dobrze rozpyla odżywkę. Trzeba tylko najpierw mocno wstrząsnąć butelką. Najlepiej sprawdził się u mojej córki, która ma gęste, proste, niskoporowe włosy. Były po nim bardziej puszyste. W ogóle ich nie obciążał. W przypadku moich cienkich średnioporów nie działał już tak dobrze. Włosy raczej nie były wygładzone. Nawet bardziej splątane. Być może to kwestia oleju kokosowego, który jest dedykowany włosom zdrowym, o gładko przylegających łuskach. Odżywka ma bezpieczny skład, nie zrobi raczej krzywdy. Działa delikatnie. Według mnie sprawdzi się jako lekka pielęgnacja i ochrona przy zdrowych włosach.
    • skład
    eve15
    8 października 2020 o 0:24
    Ładnie pachnie
    Ładnie pachnie i faktycznie ułatwia rozczesywanie, ale nie jestem w stanie stwierdzić czy faktycznie coś robi, może delikatnie nawilża. Używam już dłuższy czas, no na pewno nie ma żadnych negatywnych efektów, ale chyba nie warto za tą cenę.
    Zalety:
    • Ładny zapach, ułatwia rozczesywanie
    _Sasha_
    2 października 2020 o 16:29
    nie dla mnie
    Produkt zupełnie nie przypadł mi do gustu. Już na wstępie, kiepsko się go dozuje, spray psika krótkim strumieniem, nie jest to mgiełka delikatnie rozpraszająca się na włosach, tylko psika bardziej punktowo, za dużą ilość produktu. Lepiej rozpylić go na dłoniach i wetrzeć. Spray natłuszcza, przez to rzecz jasna wypełnia łuski włosa i wygładza je w dotyku, ale nie wpływa spektakularnie na suche końcówki. Włosy, pomimo użycia małej ilości produktu, szybko robią się przyklapnięte, szybciej też się przetłuszczają. Efekt po wysuszeniu jest zadowalający, natomiast po wyjściu na dwór, szybko robią się strąki i włosy wyglądają nieładnie. Włosy po nim wydają się zmęczone, nie odżywione, poplątane. Zapach nijaki, na szczęście niezbyt intensywny.
    Zalety:
    • kupiony w rossmanie za 4zł, to chyba jedyna zaleta
    Wady:
    • obciąża
    • przetłuszcza
    • powoduje strąki
    • za słabo wygładza
    • włosy się plączą
  • 19 lipca 2020 o 19:07
    Naprawdę nawilża i wygładza przy oszczędnym stosowaniu :)
    Mleczko w sprayu o przyjemnym kokosowym zapachu, przyjemnie nawilża suche i puszące się włosy. Egzotyczny zapach kokosa pozostaje na włosach dłuższy czas. Opakowanie z atomizerem pomaga w dozowaniu produktu, ale ja stosuję psikając 2-3 razy na ręce i wmasowuję w całą długość moich kręconych i puszących się włosów.
    Zalety:
    • Opakowanie 150ml - ale mega wydajne ( 2-4psiknięcia na włosy do ramion)
    • Nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Cena - w promocji ok 10zł
    Wady:
    • Nie wiem czy to wada , ale warto wiedzieć , że przy zbyt dużej ilości naniesionego produktu włosy stają się obciążone i szorstkie .
    • Cena - poza promocją ponad 20zł
  • 3 kwietnia 2019 o 17:16
    Trudny w obsłudze
    Moim zdaniem bardzo trudno jest "wyczuć" ten produkt. Raz wszystko dobrze działa, a raz jest po prostu porażka. Czasami po zabiegu włosy wyglądają jakby były przetłuszczone, zmęczone, oklapłe i jednocześnie puszące się. Normalnie tragedia. A czasem bywa tak, że wszystko jest idealnie - włosy pięknie błyszczą. No uczę się z nim obchodzić. Ale dla mnie jakoś rewelacji nie ma, można obejść się bez tego produktu. ;) Wydaję mi się, że jednak ten spray lekko obciąża włosy.
    Zalety:
    • Opakowanie, bardzo sprawne!
    • Ładny, delikatny zapach kokosowy.
    Wady:
    • Obciąża włosy.
    • Trzeba uważać, aby nie przesadzić z ilością produktu.