Wody perfumowane damskie

Katy Perry Indi Visible EDP

Katy Perry Katy Perry's Indi Visible

• 28 marca 2025 o 20:46
    Potrafią być unisex
    Perfumy, obok ser do twarzy i peelingów, to moje małe uzależnienie, ciągle szukam nowych zapachów,testuję,porównuję,odkrywam :). Uwielbiam moment, gdy pierwszy raz spryskuję skórę nieznanym aromatem i czekam, jak się na niej rozwinie. Indi Visible od Katy Perry trafiło do mnie w formie prezentu,a takie zapachy testuje się jeszcze przyjemniej. Moimi ulubieńcami są: Carolina Herrera Good Girl Armani-Mania, My Way, Code, She, Diamonds, Si Passione,Because It's You Joanna Krupa-Follow the Beauty DKNY Be Tempted Versace -Crystal Noir Roberto Cavalli- Paradiso, Roberto Cavalli edp Calvin Klein klasyczna Euphoria Valentino Valentina Lancome -La Vie Est Bell, Trésor La Nuit,Idole Aura Dior- Joy edp, Addict Givenchy- L'Interdit edp Karl Lagerferd- Rouge edp A jakie jest Indi i czy to mój klimat? Myslałam że tak ale z pewnym zastrzeżeniem, orientalno-kwiatowe nuty, wanilia i rum w otwarciu, do tego kokos i fasola tonka w sercu, zapowiadało się ciepło, otulająco i kobieco. I faktycznie, tak jest… choć na mojej skórze potrafią złapać męski akcent,zwłaszcza w bazie,gdzie paczula i piżmo dodają wytrawności. Zapach rozwija się bliskoskórnie,ale ma w sobie przyjemną głębię.Otwarcie jest bardzo słodkie u mnie najbardziej wyczuwa się kokos z gardenią,jest też przez moment lekko pikantne dzięki różowemu pieprzowi,całość układa się w ciepły, otulający woal idealny na jesień i zimę,ewentualnie wczesną wiosnę, gdy powietrze wciąż jest rześkie. Trwałość? Przyzwoita,choć nie wybitna,około 5-6 godzin blisko skóry. Flakon mógłby wyglądać lepiej,ale wiadomo, liczy się wnętrze. A tutaj mamy przyjemną, otulającą kompozycję, która potrafi zaskoczyć lekkim unisexowym twistem. Czy będę po niego sięgać? Niestety ale nie,brak komplementów i czasem męski “wydźwięk” zapachu na mojej skórze skutecznie mnie zniechęcił,zwłaszcza że mam nowego ulubieńca na chłodniejsze dni i gdy potrzebuję czegoś ciepłego i zmysłowego sięgam po Rouge od Karla Lagerfelda :).
  • 6 kwietnia 2023 o 19:13
    Biurowy kokosek
    Z perfumami Katy Perry miałam do czynienia tylko raz i jej Killer Queen były perfumami akceptowalnymi - bez szału, bez dramatu. Na Indi Visible skusiłam się po opisie nut - kokos i wanilia - oraz z powodu zacnej promocji w drogerii internetowej: niecałe 30 zł za 30 ml. Zacznę od flakonu - przyzwoity i wizualnie i pod względem wykonania. Solidne szkło, korek, który nie spada, całkiem estetyczna, nowoczesna buteleczka. W środku jasnoniebieski płyn. Jest OK. Zapach... w pierwszej chwili pojawiają się kwiatki z jakimś owocowym kwaskiem - zapewne owa gardenia ze śliwką. Trwa to zaledwie chwilę, po czym wyłazi kokos lekko obtoczony w wanilii. Jak dla mnie nie jest to ulepna słodycz, tylko taka lekko pudrowa, ale ja lubię wszelkie cukrowe gourmandy, więc mam dużą tolerancję na słodkie zapachy. Po ok 4 godzinach kokos wygasa i zostaje taki czysty, lekko pudrowy aromat. Obiecanego rumu nie czuję za grosz. Ogółem - zapach spokojny, bezpieczny, nieco słodki, trochę pudrowo-mdły pod koniec, ale na mój gust to takie słodkawe perfumy biurowe. Taki kokos przykryty ryzami papieru - ta pudrowość kojarzy mi się z suchym zapachem kartek. Bez pazura, bez drapieżności, bez orientalnych nut. Na randkę czy większe wyjście zbyt nijakie i zbyt słabe. Za cenę w promocji - można poeksperymentować.
  • 23 marca 2023 o 23:47
    Pieruńsko słodkie
    Bardzo lubię zapachy celebrytów. Mimo, że większość perfumomaniaczek podchodzi do nich sceptycznie, ja chętnie sprawdzam co dana gwiazda stworzyła lub reklamuje swoim nazwiskiem. To moja pierwsza kompozycja od Katy i muszę przyznać, że jestem zachwycona :D Zacznę od tego, że to był zakup totalnie w ciemno. Natrafiłam na dobrą cenę w perfumerii internetowej, a po przeczytaniu składu tylko się utwierdziłam, że je chcę! Rum, kokos, wanilia, śliwka, brzmiało smakowicie! Odebrałam paczkę, a w niej flakonik zapakowany w pastelowy kartonik. Buteleczka, no nie jest najpiękniejsza :D Za to zabieram gwiazdkę. Ten szary korek, który wygląda jak gumowy... Te dziwne napisy wytłoczone z boku i ta czcionka na froncie. No nie, to nie moje klimaty. W dodatku błękitna kolorystyka sugeruje zupełnie inny typ zapachu, a ja bardzo lubię, gdy flakon odzwierciedla zapach i zdobi półkę. To jedyny minus, jakiego się doszukałam. Indi Visible to przesłodka, jadalna kompozycja. Początek rozpoczyna pikantny, świdrujący różowy pieprz. Do tego śliwka, taka typowo jesienna, dojrzała. A później robi się co raz słodziej i słodziej. Słodka, lepka wanilia, rum, a raczej takiej rodzynki namoczone w rumie i kokos, kokos, kokos :D Końcówka to gdzieś tam nieśmiało pobrzmiewające drzewo sandałowe, ale zapach wiernie, do końca zachowuje swój ciepły, mleczny charakter, w którym króluje kokos. Może nie jest to zapach szczególnie wyrafinowany, odkrywczy. Z pewnością nie jest uwodzicielski, romantyczny. To typowy miły otulacz na chłodne zimowe dni i wieczory. Cudownie komponuje się ze sweterkiem i bije na nim rekordy trwałości. Cieplutki, kremowy, otulający, ogoniasty. Gdybym mogła przyrównać go do jakiegoś innego zapachu to nie wiem czy Rebl ' fleur Rihanny nie pachnie równie słodko i kokosowo. Z ciekawostek, ta kompozycja bardzo mi przypomina tanią podróbkę Crystal Noir Versace, którą kupiłam w formie perfumetki. Nijak się miała do oryginału, a tu czuję duże podobieństwo :D Cudownie trwały, idealny na chłodne dni, otulający, uroczy - jeśli lubicie zapachy gourmand to musicie go poznać. Cieszę się, że zostało mi jeszcze pół flakonika - z przyjemnością zachomikowałam go na przyszłoroczną zimę ;)
  • 7 października 2021 o 15:28
    błękitny kolor perfum może zaskoczyć zapachem słodkiej wanilii.
    Indi Visible jest opisywany jako fantastyczny dodatek do oryginalnego zapachu INDI z nutami seksownego piżma, świeżych kwiatów i ciepłego drewna, coś co uwielbiam. Indi Visible to klasyczna, długa butelka z szarą gumową nakrętką. Biorąc pod uwagę słodkawy zapach, błękitny kolor może dawać mylne oczekiwanie, czegoś bardziej chłodnego, a nie waniliowego, chociaż pastelowe kolory do samej Katy Perry, bardzo pasują. Od razu po spryskaniu zauważyłam, że zapach jest bardzo uwodzicielski. Zapach wyraźnie zaczyna się od wanilii i ta wanilia nie znika, jest wyczuwalna przez cały czas lecz po chwili otwiera się nutą gardenii i szybko przechodzi w nuty kwiatowego, miękkiego zapachu wanilii, zapach nagle staje się mocnym, ciepłym zapachem wanilii z wyraźnymi nutami drzewnymi. Zapach utrzymuje się przez długi czas, pod koniec dnia staje się subtelny delikatny, ale wciąż wyczuwalny. Na początku wanilia może wydawać się nieco przytłaczająca, ale im dłużej używam tych perfum, tym staje się przyjemniejsza.
  • 25 stycznia 2021 o 12:33
    Kokosowy zawrót głowy
    Bardzo lubię zapach kokosa w kosmetykach, m.in. kremach, czy balsamach. Indi Visible pierwszy raz poczułam od koleżanki z pracy. Nie ukrywam, że zawrócił mi w głowie i zapragnęłam go mieć. Perfumy na mojej skórze wybrzmiewają tylko i wyłącznie kokosowo. Poza pierwszymi kilkunastoma minutami po aplikacji nie wyczuwam żadnych innych nut zapachowych. Akurat nie przeszkadza mi to, bo zapach kokosa wprost ubóstwiam. Nie jest to zapach złożony, ot celebrycki słodziak. Ale mimo tego ma w sobie coś, co rozgrzewa moją duszę i poprawia humor. Zapach zdecydowanie na okres jesienno-zimowy. Raczej dzienny. Projekcja przecietna, ani super dobra, ani zła. Trwałość mogłaby być lepsza, wyczuwam je na skórze ok. 4 godzin. Flakon średnio mi się podoba, jest bardzo prosty, lecz brak mu elegancji. Atomizer działa bez zarzutu. Polecam raz na jakiś czas, jako słodką i miłą odskocznię od bardziej wyrafinowanych zapachów. Zwłaszcza, że w perfumeriach internetowych można kupić te perfumy za bardzo rozsądną cenę.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie