Eyelinery

L'Oreal Paris L'oreal x Camila Cabello, Havana Flash Eyeliner Eyeliner w pisaku

• 9 kwietnia 2025 o 17:09
    jak zakreślacz papierniczy
    Eyeliner marki L;Oreal Paris mam dość długo. Używam go czasami- wymiennie z kredkami do oczu lub innymi eyelinerami. Jest to dość gruby pisak koloru czarnego. Jego pigmentacja jest mocna, ale i tak kolor kreski trzeba robić 2 razy by osiągnąć głęboką czerń. Dobrze leży w dłoni. Do rysowania kresek tym sprzętem trzeba nabrać wprawy. Mnie osobiście wychodzi średnio, dlatego rzadko to robię. Sama kreska rysuje się dość gruba. Aby był równa i nie poszarpana trzeba mocno naciągnąć powiekę i malować 2 warstwy, gdyż po 1 wychodzi ciemny grafit. Gąbeczka w kształcie stożka jest bardzo dobrze osadzona w plastikowej oprawie, jednolita, zbita - nie kruszy się podczas aplikacji. Koniec mazaka jest cieniutki ale pomimo tego trudno zrobić cienką kreskę. Mnie wychodzi średnio. Przeważnie jednak gruba. Eyeliner nie traci swoich właściwości gdy skuwka jest mocno domknięta - na klik. Tusz z pisaka : - szybko wysycha na skórze; - jest matowy, bez połysku; - nie rozmazuje się i trzyma cały dzień; - nie jest wodoodporny; - nie powoduje reakcji alergicznych; Ze zmywaniem też nie ma problemu. Wystarczy jakikolwiek kosmetyk do demakijażu. Zapach mazaka przypomina mi wspomniany wyżej zakreślacz papierniczy. Jeśli ktoś lubi grubą kreskę na oku to ; P O L E C A M
    Wady:
    • nie zauważyłam
  • 26 lutego 2021 o 0:00
    L`Oreal Paris, L'oreal x Camila Cabello, Havana Flash Eyeliner (Eyeliner w pisaku)
    Ja pierwszy raz używałam eyeliner-a w pisaku, wybrałam go bardziej do testowania czy przypadkiem nie byłby wygodniejszy niż w pędzelku. Dobrze się trzyma w ręku, ładnie robi kreskę, ale trzeba naciągać skórę, bo nie wychodzi idealnie. Twardość zostawiam pod znakiem zapytania, bo nie używałam wcześniej pisaków. To fajny eyeliner o ile ktoś umie się nim posługiwać. Moje zdolności są chyba słabe, bo pędzelkiem górna powieka lepiej mi wychodzi.
    Zalety:
    • kolor ok
    • dość trwały
    • wygodny
  • 18 stycznia 2021 o 9:37
    mocna czwórka
    Trzyma się bardzo długo lecz raz miałam problem że się rozkruszył, ale może to wina podkładu. Szkoda że nie ma go w dwóch wariantach bo podczas nakładania faktycznie trzeba być ostrożnym ze względu na grubość kreski. Używam od 2 miesięcy i jeszcze się nie skończył :)
    lehuhi
    3 czerwca 2020 o 21:30
    Wygoda i precyzja
    Jak dla mnie strzał w dziesiątke. Najlepszy eyeliner w pisaku spośród naprawdę mnóstwa przetestowanych. Teraz „kocie oko” to nie problem. Bardzo trwały, nie ściera się. Precyzyjnie zakończona końcówka pozwala tworzyć idealne kreski. Wad nie zauważyłam.
    • wygoda
    • precyzja
  • 2 maja 2020 o 13:15
    Gruba kreska
    Jak wszystkie kosmetyki z serii Cabello, szatę graficzną mają naprawdę piękną. Pisak jest dość spory, jak również kreski wychodzą dość spore. Jeśli ktoś jest fanem wąskich linii to się zawiedzie. Trzeba naprawdę robić kreskę na spokojnie, bo można przez poprawki skończyć z powieką do połowy wymalowaną na czarno ;) Kolor mocny, czarny, matowy. Nie kruszy się. Cena do przeżycia.
    Zalety:
    • jakość
    • kolor
    • matowe wykończenie
    Wady:
    • grubość kreski