Kremy z filtrem do twarzy

Garnier Ambre Solaire, UV Water Transparent Protecting Spray SPF 30 Spray ochronny o lekkiej formule

Sunny_M
    6 lipca 2020 o 16:30
    Fajna ochrona
    W te wakacje i wodne aktywności idealnie stosuję mi się olejek. Mam bladą cerę, na twarz stosuję jeszcze większe filtry. Ale w przypadku ciałka próbuję się jednak trochę w Polsce opalić. I ten olejek idealnie trafił w moje potrzeby. Ładnie pachnie, ale delikatnie. Ma oleistą konsystencję, więc ma się wrażenie że się wklepuję krem a nie filtr. Długo się utrzymuję na plaży, trochę krócej przy wielu kąpielach. Po słonecznym dniu, ciałko jest nawilżone i zadbane. Przepuszcza słońce, więc idealnie działa - chroni i można się opalić. Idealny dla całej rodziny - ja go uwielbiam, mój partner również - kajaki i spacery nad wodą nam nie straszne.
    Zalety:
    • Formuła opakowania.
    • Konsystencja.
    • Zapach.
    Wady:
    • Cena, ale mi się udało w przystępnej cenie znaleźć w promocji.
    Drogeria Super-Pharm
  • 21 maja 2020 o 18:31
    Bardzo dobry
    Ostatnimi czasy w formule kosmetyków do opalania wolę suche olejki i transparentne spraye. Są dużo wygodniejsze i sprawdzają się również na codzień, o ile tłuste olejki czy ciężkie balsamy są jeszcze do znieniesia na plaży to w codziennym użytku już niestety nie. W lecie używam mocniejszych filtrów na całe ręce codziennie z uwagi posiadania wytuatuowanych obu rąk od barków po dłonie. Kosmetyki z tej serii bardzo lubię i choć nie są najtańsze to zawsze mi się sprawdziły. Nigdy mnie nie spiekło po nich, chronią skórę, filtry są stabilne a niestety przy tańszych kosmetykach mimo ponawianej aplikacji i używaniu odpowiednich ilości zdarzało się że słońce mnie nadmiernie spaliło. Uv water jest lekka, transparentna, nie zostawia śladu na skórze, nie plami ubrań, nie tłuści. Używa się jej bardzo szybko i przyjemnie. Nie podrażnia skóry, nie wysusza jej. Naprawdę jest stabilna i chroni przed słońcem. Można użyć także na twarz i włosy. Testowałam produkt także w ostrym słońcu podczas zagranicznych wakacji. Egipt, Turcja, Cypr... Poradził sobie doskonale Jedynym minusem jest to że z uwagi na konsystencję jest mniej wydajna niż tradycyjne kosmetyki z filtrami.
    wera24a
    1 lipca 2019 o 7:53
    Bomba !
    Odkryłam ten produkt przypadkiem, oglądając vlogi z wakacji. Recenzja mocno mnie zachęciła, ponieważ nigdy wcześniej nie używałam nic innego niż krem do opalania. Na sklepowych półkach tego produktu nie dostrzegłam, ale w drogeriach internetowych kupicie go bez problemu. Przy użyciu rozpryskujemy delikatną mgiełkę. Malutkie kropelki otaczają naszą skórę stwarzając jej wyjątkową ochronę. Nigdy nie miałam większych problemów z opalaniem. Zazwyczaj od razu skóra robi się brązowa, z wyjątkiem wrażliwych miejsc takich jak stopy, obojczyki czy też nosek. Dany produkt świetnie sobie poradził z ostrym słońcem. Przez okres wakacyjny nie dorobiłam się żadnych oparzeń, a jedynie cudownej opalenizny. Mgiełka nie ma tłustej formuły. Uff ! W końcu wolność od plam i lepkiej skóry, co było nieuniknione przy stosowaniu większości kremów przeznaczonych do opalania. Produkt na skórze pozostawia lekki błysk, który mieni się w słońcu. Zapach natomiast jest delikatny i mało wyczuwalny. Jak dla mnie jest to genialna nowość. Tylko czekać, aż oficjalnie będzie dostępny w sklepach. Na pewno polubi go większość plażowiczek.
    Zalety:
    • lekka konsystencja,
    • łatwa i szybka aplikacja,
    • skuteczna ochrona przed promieniami słonecznymi,
  • 11 września 2018 o 16:47
    Wygoda przy codziennym słońcu
    Odkryła w Hiszpanii. Tutaj kosztuje ok. 9 euro. Nie jest tanie, ale sprawdza się z codziennym kontaktem ze słońcem, zwłaszcza w pracy, kiedy nie możemy pozwolić sobie na wysmarowanie się tłustymi olejkami i mleczkami do opalania. Mam wersję SPH 30 i daje radę w Hiszpańskim słońcu, a ja ze względu na rudy gen nie najlepiej reaguje na promieniowanie i opalam się na czerwono. Na czym mi niekoniecznie zależy. Po rozpryskaniu specyfiku na odkrytych na słońce elementach ciała lekko rozsmarowuje. Konsystencja jest jak woda z odżywczym olejkiem, który pozostawia na skórze tylko lekki błysk, jak od rozświetlacza. Trzeba tylko wstrząsnąć przed użyciem.
    Zalety:
    • łatwość użycia
    • nie pozostawia tłustych smug na skórze
    • dobra ochrona przed słońcem
    • lekka formuła
    Wady: