Szampony do włosów

Nacomi SZAMPON DO WŁOSÓW WYGŁADZAJĄCO-NAWILŻAJĄCY 250ML
Nacomi SZAMPON DO WŁOSÓW WYGŁADZAJĄCO-NAWILŻAJĄCY 250ML
Nacomi Hair

• 5 marca 2023 o 8:56
    nawet mi się sprawdził, ale nie ma szału
    Wciąż szukam idealnego szamponu dla siebie i postanowiłam spróbować tego z firmy Nacomi. Dość dobrze domywa włosy, nawet przetłuszczające się, ale myję nim włosy 2, a nawet 3 razy. Tak sobie się pieni. Włosy po użyciu są lśniące i wygładzone i dobrze się rozczesują po użyciu, więc tutaj mi się sprawdził. Nie plącze włosów. Ma dość specyficzny, słodki zapach, który nie do końca przypadł mi do gustu. Jest raczej drogi, bo kosztuje 33, 99, ja kupiłam w promocji za 23,99 zł w drogerii Hebe. Nie wiem czy kupię ponownie.
    Zalety:
    • działanie na włosach - są wygładzone i sprężyste
    • nieźle domywa skórę głowy
    Wady:
    • 1 umycie u mnie nie wystarcza, trzeba zużyć dość dużo produktu
    • tak sobie się pieni, średnio wydajny
  • 2 lutego 2022 o 13:39
    Najgorszy szampon
    Ten szampon był jednym z najgorszych, jakie używałam. Było go tak ciężko spienić, że musiałam wylać bardzo dużo produktu żeby uzyskać jakąkolwiek pianę. Rozumiem, że to może przez skład, ale z innymi szamponami nie miałam tego problemu. Włosy były po nim niedoczyszczone i matowe. Już następnego dnia po południu miałam tłuste strąki. Na głowie pojawił się łupież i zaczęła swędzieć mnie skóra. Nawet po użyciu odżywki nie mogłam rozczesać włosów.
    Zalety:
    Wady:
    • trudno się pieni - trzeba nałożyć bardzo dużo produktu żeby uzyskać jakąkolwiek pianę
    • nie oczyszcza - już następnego dnia po południu miałam tłuste strąki
    • powoduje łupież i swędzenie
    • włosy są po nim matowe i "tępe"
    • nie da się rozczesać po nim włosów (nawet przy zastosowaniu odżywki)
  • 12 maja 2021 o 18:54
    nie nie nie
    Moim zdaniem szampony Nacomi nie wyszły. To 1 z 2 jakie miałam tej marki (oba mi nie pasują, więcej nie kupię). Mega nie przemyślana wg mnie rzecz - na opakowaniu jest napisane, że należy wstrząsnąć przed użyciem. Skoro tak, to po co zrobili opakowanie z pompką? Jak mam pompkę to ma sobie stać, ja mam podłożyć rękę nacisną i użyć, a nie jeszcze machać - bez sensu. Jak ma być zmieszany przed użyciem, to mogli nie dawać pompki tylko standardową butelkę. Szybko z niego zrezygnowałam, bo mnie nie służy. Wykorzystuję do golnie nóg - do tego się nadaje.
    Wady:
    • Źle się pieni (trzeba go dużo nabrać, dodać dużo wody? Sama nie wiem - taki niewygodny w użyciu).
    • Zapach taki sobie.
    • Ciężko się zmywa.
    • Zostawia włosy jakby naolejowane, przez co szybko robią się tłuste.
    • Ciężko się po nim rozczesuje włosy.