Balsamy do ust

Uriage Bariederm, Levres Baume Isolant Balsam do spierzchniętych ust

Miroku
    18 marca 2023 o 23:50
    Tylko jako balsam ochronny
    Z tym produktem mam dokładnie taki sam problem jak z kremem do rąk z tej serii Bariederm. Niby jest dobry, ale spełnia swoje zadania tylko połowicznie. Bo jeśli chodzi o właściwości ochronno-izolujące to jest świetny. Balsam otula usta taką woskową kołderką, która doskonale izoluje delikatny naskórek od niekorzystnych czynników, jednocześnie ta warstwa nie jest tłusta czy kleista. Nie straszny wtedy silny wiatr czy siarczysty mróz, ale też suche klimatyzowane powietrze-balsamu używam obecnie w pracy gdzie wilgotność powietrza musi być niska i w kwestii ochrony ust w takich warunkach jestem zadowolona z produktu. Gorzej jeśli chodzi o pielęgnację-przy bardzo wysuszonych ustach nie zdaje u mnie egzaminu. Bardzo słabo nawilża czy regeneruje, nie radzi sobie z wysuszonym naskórkiem. Nie zmiękcza ani nie pomaga wygładzić spierzchniętych warg. Jedynie koi oraz łagodzi wszelkie podrażnienia, jest delikatny dla bardzo posiekanego(od choróbska z gorączką) naskórka ust. Dużą zaletą jest bezzapachowość oraz bezpieczny skład, który nadaje się także dla osób będących w trakcie doustnego leczenia izotretynoiną i nie mogą ot tak używać sobie pierwszego lepszego produktu do nawilżania ust(ze względu na witaminę A, której wtedy unikamy w kosmetykach). Tubka z dziubkiem to nie jest moje ulubione rozwiązanie w gęstych balsamach do ust-trudniej się wyciska zawartość z takowego, a do tego brzegi opakowania przy nakrętce szybko się brudzą.
  • 25 września 2022 o 13:56
    Warty każdej złotówki
    Jeśli miałabym zostać wysłana na bezludną wyspę i zabrać ze sobą jeden kosmetyk to byłby on. Kocham balsam do ust z Uriage całym sercem!! Kupiłam go z polecenia Pani z Super-Pharmu, gdy zaczynałam kurację retinoidami. Tylko on jeden był w stanie mi pomóc przy pękających i łuszczących się ustach. Jest bezzapachowy i mimo gęstej konsystencji nie pozostawia tłustego uczucia na ustach. Fakt faktem nie należy on do najtańszych, ale jest niesamowicie wydajny. Mi jedno opakowanie, przy używaniu go 3-4 razy dziennie, starcza na około pół roku. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Brak Zapachu
    • Aplikator
    Drogeria Super-Pharm
  • 15 lipca 2022 o 19:11
    Uwielbiam!
    Balsam polecono mi w aptece, kiedy trafiłam tam w poszukiwaniu ratunku dla nadmiernie spierzchniętych ust. Pani zaznaczyła, że cena nie jest najmniejsza, ale poleca naprawdę wypróbować. Zakupiłam jak wiele innych pomadek/ balsamów wcześniej, od razu po wyjściu z apteki otworzyłam kartonik i tubkę i jakież było moje zaskoczenie!Biaława substancja ze ściętej końcówki od razu stała się niczym opatrunek, kojący plaster na ustach. Komfortu, jakiego zaznałam nie dało się porównać z żadnym innym wcześniej używanym produktem do ust. W jednym momencie stał się moim wybawieniem oraz ulubieńcem. Jeśli szukasz ukojenia i regeneracji, która działa i długo się utrzymuje to zdecydowanie warto zakupić tą niewielką tubkę. Ja już z niego nie zrezygnuję, zawsze musi być u mnie w torebce
    Zalety:
    • Działanie kojąco- naprawcze, konsystencja
    Wady:
    • Przy nakładaniu na zregenerowane już usta zostawia delikatny biały nalot na brzegu ust
    Kica.
    14 marca 2022 o 8:36
    Świetny, polecam
    Szczerze polecam. Pod koniec zimy i sezonu grzewczego moje usta staja sie spierzchnięte, przesuszone. Szminka wygląda na nich fatalnie, bo zbiera sie na odstających skórkach. Ten balsam sobie z tym poradził! Stosuję go tylko na noc (rano nadal jest wyczuwalny na ustach) i już po kilku dniach usta wróciły do normy. Cena jest wysoka jak za balsam do ust, ale biorąc pod uwagę jego wydajność i skuteczność, będę do niego chętnie wracać .
  • 6 stycznia 2022 o 0:31
    Zgodny z opisem
    Zakupilam balsam kiedy potrzebowałam ratunku. Był to jeden produkt z kilkudziesieciu, bo przy moim ataku AZS ciężko cokolwiek ogarnąć. Balsam super poradził sobie z przesuszona spierzchnieta i podrażniona skóra ust. Szybko doprowadził je do porządku. I co najwazniejsze nie wstąpił dalej w żadna reakcję alergiczna. Nawilża regeneruje i przywraca ustom porządny stan. Polecam.
    Zalety:
    • Nawilża regeneruje
    • Ratunek na podrażnione usta
    • Nie uczula nie powoduje alergii

Zobacz także inne Balsamy do ust