Podkłady

Deborah 24 Ore Extra Cover, 2 in 1 Fondita e Correctore Zero Impreferzioni [Foundation and Concealer Zero Imperfections] SPF 20 Hypoalergiczny podkład do twarzy 2 w 1

• 24 maja 2021 o 12:43
    podkład deborah
    Po podkład sięgnęłam za sprawą recenzji, którą zobaczyłam na jednym instastory. Jestem maniaczką, jeśli chodzi o podkłady matujące i dobrze kryjące, więc każdy chętnie sprawdzę. Gdzie go kupiłam, szczerze mówiąc nie pamiętam. Nie pamiętam też ile w tamtym czasie za niego zapłaciłam. Kupiłam go, użyłam parę razy i tak sobie leżał, aż do nie dawna, bo postanowiłam do niego wrócić. Opakowanie to szklana buteleczka z czarnymi napisami. Zakończona czarną zakrętką, w której znajduje się szpatułka, zakończona miękką gąbeczką którą produkt aplikuje się na twarz. Piszą, że to innowacyjne rozwiązanie. Czy ja wiem... plusem na pewno jest to, że dla osób które nakładając podkład najpierw go lekko rozsmarowują, a potem wklepują jest to wygodne, bo nie brudzą palców. Podkład dozuje się w małej ilości i jeśli potrzeba jest zbudowania większego krycia, trzeba sie trochę namachać tą szpatułką. Kupiłam odcień najjaśniejszy jaki jest dostępny. Jestem bladziochem i tutaj ostrzegam inne posiadaczki jasnej cery- nawet on jest dość ciemny. Wpada w pomarańczowe tony i trzeba na prawdę uważać, żeby nie zrobić sobie krzywdy. Zaletą jest to, że nie ciemnieje dodatkowo, bo to już by było przegięcie. Podkład w ciągu dnia utrzymuje się dość dobrze, czy to z bazą czy bez. Mat jest konkretny. Po kilku godzinach gdzieś tam może sie lekko wyświeca, ale nie spływa z twarzy, robi dobrą robotę. Krycie ma głębokie, można je budować. Chociaż i tak jest solidne po pierwszej warstwie. Ma ciężką formułę. No ale, nie oszukujmy się- to połączenie krycia, matu i dodatkowo korektora. Więc myślę, że inaczej się nie da.
  • 3 maja 2021 o 18:09
    DEBORAH MILANO- 24 Ore
    Zacznę od tego, że tak drogich podkładów raczej nie kupuję. Na ten się skusiłam na promocji w Rossmannie, kosztował mnie 3,99, podejrzewam, że to ze względu na zakończenie współpracy tej firmy z drogerią bo już od bardzo długie czasu jej tam nie widzę. Jeżeli chodzi o opakowanie, wszystko spoko tylko aplikator trochę niehigieniczny, dużo fajniejsza byłaby pompka bo aplikator wpływa nawet na nieekonomiczność produktu gdyż nie w całości da się go zużyć. Odcień produktu (00) jak dla mnie strzał w dziesiątkę! Zakrywał bardzo dobrze moją zaczerwienioną twarz i drobne niedoskonałości ale niestety nie tak długo jak zapowiada to producent. Nie wypada też w tej kwestii najgorzej bo pod maseczką nie tak łatwo jest wytrwać ;) Niestety pory były widoczne ale nie zapychał ich. Używając tego podkładu praktycznie nie pojawiały mi się nowe wypryski a moja cera jest bardzo wymagająca jeśli o to chodzi. Konsystencja podkładu bardzo delikatna jak dla mnie, bardzo mi się podobało to, że był praktycznie nie wyczuwalny.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Nie zapycha porów
    • Maskuje zaczerwienienia
    • Aplikator
    KinMil
    11 kwietnia 2020 o 16:08
    Nie mogę się z nim dogadać
    Na podkład skusiłam się zachęcona recenzjami i promocją w Rossmannie. Miałam co do niego wielkie nadzieje. Niestety od koloru poprzez wygląd po aplikacji mnie zawiodło. Podkład jest bardzo ciężki i szybko zastyga. mocno oksyduje i najjaśniejszy jest wręcz pomarańczowy. Podkreśla wszystkie moje pory i zmarszczki. Jedno wielkie rozczarowanie.
    Wady:
    • Kolor
    • Sposób aplikacji
    foksy
    30 marca 2020 o 17:22
    przesusza i obciąża
    Podkład ma gęstą konsystencję i dość ciemne kolory. Na mojej skórze szybko wygląda sucho i ciężko. Nie ma efektu wypoczętej zdrowej skóry, tylko wręcz przeciwnie. Najjaśniejszy kolor jest dla mnie delikatnie zbyt ciemny, a wcale nie mam alabastrowej skóry. Dodatkowo, wadą jest dla mnie opakowanie. Nie podoba mi się aplikator, który nabiera zbyt mało produktu. Ponadto, jest on niehigieniczny, ponieważ ciągle dotykamy nim skóry i wkładamy z powrotem do opakowania, zanieczyszczając resztę podkładu.
    Wady:
    • kolorystyka
  • 27 października 2019 o 8:36
    Nie dla mnie
    Podkład zakupiłam zachęcona recenzja na jednym z blogów. Szukałam czegos lekkiego,co na pewno nie sprawi,ze skóra bedzie sie świecić. Efekt: Niestety skóra juz po godzinie od nałożenia świeciła mi sie tragicznie. I nie jest to kwestia złej bazy/kremu pod spodem,gdyż po innych podkładach nawet tych,ktore nie maja funkcji matujacej nic takiego nie ma miejsca. Kolor-po zaschnięciu moja twarz wyglada strasznie,strasznie blado,mimo,ze w trakcie nakładania kolor jest odpowiedni. Podkreśla suche skorki. Jak dla mnie konsystencja jest niezadowalająca. Podkład jest ciezki i dosc lepki.
    Zalety:
    • Krycie
    Wady:
    • J/w