Kremy BB, CC i DD

Tołpa Dermo Face Hydrativ BB
Tołpa Hydrativ BB Hialuronowy Krem Nawilżający Natural Beige SPF30+ 40ml

• 30 maja 2024 o 0:22
    Świetny krem BB
    Krem BB mocno nawilżający. Bardzo ładnie się rozprowadza na skórze i szybko się wchłania. Nie zostają ciemniejsze plamy - wyrównuje koloryt skóry ale nie jest żółty. Przyjemna, kremowa konsystencja.
    Vardzia
    9 lutego 2024 o 11:42
    Błędna sugestia
    Krem z którym męczyłam się właściwie od początku jesieni do teraz. Męczyłam to dobre określenie, bo totalnie mi nie podpasował. Od początku: kupiłam, bo wcześniej miałam rewelacyjny krem bb z tołpy z innej serii. Z racji, że zbliżała się jesień, temperatura już mi zaczynała wysuszać skórę to padła szybka decyzja - kupuję tym razem nawilżający. Bardzo głupia decyzja. Pierwszy minus: krem jest rzadki i lepki. Po nałożeniu zostawia lepką i klejącą warstwę. Próbowałam się jej pozbyć przy pomocy różnych pudrów - nadal się lepił. Zmieniłam pielęgnację na mniej obciążającą - nadal się lepił. Właściwie to jest cecha, która dyskwalifikuje go dla mnie najbardziej, ale jedźmy dalej bo to nie koniec. Drugi minus: właściwie zerowe krycie i zerowa trwałość. Jak trafił się cieplejszy dzień niemal od razu spływał z twarzy. W zimniejsze dni nie było tak źle, ale po jakiś dwóch godzinach miałam go całkowicie startego z twarzy. Niedoskonałości również jakoś specjalnie nie zakrywał. W sumie nawet nie wyrównywał kolorytu cery - właściwie tym sposobem doszliśmy do minusa trzeciego jakim jest odcień tego podkładu. Chociaż w sumie to nawet nie tyle on stanowił problem bo używałam jaśniejszych pudrów i nie wyglądał jakoś źle. Problemem było to, że po jakiejś godzinie utleniał się do takiego pomarańczowego koloru i jak się wycierał to zostawały mi pomarańczowe plamy. Co mogę powiedzieć o efekcie nawilżenia - właściwie to nie wiele. Jeśli jakiś był to został zakryty w mojej głowie przez lepkość. Może nie powodował u mnie suchych skórek, ale nie powodował też jakiegoś efektu wow. No i całkiem spoko się go rozprowadzało - pod tym względem był całkiem łatwy w użyciu. Na plus: dziadostwo jest wydajne. Jak wspominałam męczyłam go naprawdę bardzo długo. Mimo, że jest lepki, to nie roluje się. No i ma filtr. co prawda nie stosowałam go w wakacje, więc nie wiem jak działa na słoneczne dni, ale na jesień i początek zimy był w porządku.
    Zalety:
    • brak efektu rolowania się
    • filtr UV
    • lekko lejąca się konsystencja - krem był łatwy w użyciu
    Wady:
    • po nałożeniu krem był lepki i klejący się - nie udało mi się tego efektu zniwelować
    • krem był nietrwały i szybko się ścierał
    • krem nie zapewniał krycia
    • utleniał się na pomarańczowo
    • jest dostępny tylko w jednym odcieniu
    • jest w aluminiowej tubce (po prostu ich nie lubię)
    EmilieF
    2 października 2023 o 17:48
    BB idealny na lato
    Produkt uzywam od ładnych paru miesiecy. Dla mojej wrazliwej i suchej cery jest to produkt zdecydowanie wakacyjno-wiosenny gdy nie musze chronic sie przed destrukcyjnym dzialaniem minusowych temperatur. Krycie jest bardzo delikatne jak to w kremie BB. W składzie jest kwas hialuronowy i czuc to nawilzenie od samego poczatku. Czesto mam duzo suchych skorek a ten krem ich nie podkresla. Jest idealnym ratunkiem w momencie duzego przesuszenia. Rozprowadza sie go bardzo fajnie. Zawsze nakladam go palcami a pozniej ujednolicam gabeczka. Wydajmosc bardzo dobra. Zapach jest jak dla mnie neutralny. Jedyne comiodrobine przeszkadza to tubka, taka jak w niektorych masciach aptecznych. Ciezko z niej wycisnac resztkiprodukty. Lepsze byloby opakowanie z pompka.
  • 20 lipca 2023 o 11:45
    Mój ulubiony krem BB
    Kupiłam go przypadkiem razem z lekkim kremem z tej serii i bardzo miło się zaskoczyłam. Krem na idealną konsustencję, by delikatnie rozporwadzić go po twarzy palcami i wklepać. Potrzebuje chwili, żeby wtopic się w skórę, a potem jest niezauważalny. Zdarza się,że ciemnieje, ale nie jest to bardzo delikatne. Daje taki zdrowy glow. W lato warto lekko go przypudrować w niektórych miejscach, a w zimę świtnie radzi sobie solo. Jeśli chodzi o właściwości nawilżające to dla mnie są wystarczające, bo zawsze nakładam pod niego jakiś lekki krem, bądź SPF. Zużyłam już co najmniej 3 opakowania i nie zamierzam zmieniać go na inny produkt.
    Zalety:
    • działanie nawilżające, niewsuszające
    • ujednolica koloryt
    • bardzo dobra trwałość: nie ściera się, nie spływa nawet w gorące dni
    • daje zdrowe glow ( co dla niektorych może być minusem)
    • nie uwidacznia suchych skórek, wręcz niweluje je
    • spf 30
    Wady:
    • delikatnie ciemnieje po aplikacji
    • jeden kolor
    wera757
    20 kwietnia 2023 o 21:56
    Kit!
    Kupiłam krem z polecenia pracownika drogerii, niestety okazał się totalną klapą. Zaczynając od początku: tubka jest twarda, metalowa jak rożnego rodzaju maści, przez co wyglada estetycznie tylko przed pierwszym użyciem. Nie przepadam za tego typu opakowaniami, ponieważ widać każde zagięcie oraz przy końcówce produktu dość ciężko go wycisnąć. Sam krem bardzo mało kryje, praktycznie w ogóle i co gorsze utlenia się na pomarańczowo na twarzy. Wszystkie przebarwienia są dalej widoczne, a za sprawą pomarańczowego koloru wyglada się po prostu brudno. Ogólnie krem miał nawilżyć i faktycznie takie uczucie można mieć po nałożeniu go na twarz. Cena i dostępność są w porządku.
    • lekkie uczucie nawilżenia
    • brak krycia
    • utlenia się na pomarańczowo