Kremy na dzień

Laboratorium Kosmetyczne AVA Professional Beauty Home Care, Age Control, Krem z fitohormonami

5 na 51 opinię

AVA Beauty Home Care Krem z Fitohormonami
Ava Beauty Home Care

• 21 stycznia 2023 o 13:08
    Cera dojrzała będzie zadowolona
    Kremu do twarzy z serii Age Control marki Ava z fitohormonami używam z przerwami na kosmetyki pielęgnacyjne z witaminą C. Idealnie nadaje się do stosowania w cieplejszych miesiącach, bo jest lekki i nie powoduje świecenia twarzy. Pokaźna 100 ml tuba kosztuje niewiele a sprawdza się u mnie jako krem na dzień, choć gdy akurat nie mam innego, bardziej treściwego kremu na noc, to też stosuję go do wieczornej pielęgnacji. Krem jest zamknięty w estetycznej tubie koloru kawy z małą ilością mleka i złotymi oraz czarnymi napisami. Ma dużą nakrętkę, dzięki czemu stabilnie stoi na półce. Całość opakowana jest w matowy kartonik w kolorze złotawym. Jest zamykany na klik. Jest wydajny i wystarcza mi plus minus na 2-3 miesiące. Ma biały kolor i lekką, niezbyt gęstą konsystencję. Podoba mi się też jego zapach. Jest dość wyraźny, lekko wytrawny, przyjemny w odbiorze. Po raz pierwszy skusiłam się na jego zakup zachęcona obecnością w składzie fitohormonów, a więc związków organicznych, które działają podobnie jak estrogeny. Mają za zadanie m.in. nawilżać skórę i poprawiać jej elastyczność. W INCI kremu znajdziemy m.in. DNA morskie o dużej ilości protein i mikroelementów oraz fitohormony bogate w izoflawony i naturalne oleje: z ryżu Inków i winogronowy. Szkoda tylko, że na drugim miejscu w INCI znajduje się gliceryna, której w kosmetykach nie lubię. Skóra dojrzała wymaga specjalnego traktowania i perfekcyjnej pielęgnacji. Krem ten daje mi poczucie, że opiekuję się nią w odpowiedni sposób. Choć jak wspomniałam na noc szukam ciągle kremu bardziej treściwego, który zapobiegłby degradacji owalu twarzy. Recenzowany krem bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia na niej tłustej powłoki, ani nie jest lepki. Nadaje się pod makijaż ponieważ nie wyświeca twarzy, nie powoduje też zapychania porów ani wysypu nieprzyjemnych niespodzianek na twarzy. Krem można stosować także na szyję i dekolt, ale ja rzadko go używam do tych partii ciała. Jak działa recenzowany krem? Dobrze i widocznie nawilża skórę, nieco ją napina oraz wygładza, przez co optycznie wypłyca zmarszczki. Twarz po jego stosowaniu jest przyjemna w dotyku i wygląda zdrowo. Polecam kosmetyk do wypróbowania. W tej cenie to bardzo dobra propozycja pielęgnacyjna dla cery dojrzałej, która w moim przypadku się sprawdziła.
    Zalety:
    • Bardzo dobra cena
    • Duża pojemność
    • Dobrze się wchłania
    • Nawilża i nieco napina skórę
    • Wygładza, przez co optycznie wypłyca zmarszczki
    • Nie wyświeca twarzy
    • Nadaje się pod makijaż
    • Gustowne opakowanie
    • Nie jest lepki
    • Nie zapycha porów
    • Nie uczula
    Wady:
    • W składzie gliceryna, której nie lubię