Kremy na noc

Sesderma Salises Nawilżający Krem-Żel do Twarzy 50ml

MeryK
    3 stycznia 2024 o 23:28
    Idealny do cery problematycznej
    Używam kremu już ponad 2 lata - gdy jedno opakowanie się kończy, kupuję następne. Dzięki niemu nie muszę się martwić o niechciane wypryski, stosuję go zazwyczaj na noc, przy jakichkolwiek zmianach punktowo, a na co dzień na całą twarz. Niektórych może zaskoczyć, że na samym początku nieco szczypie, ale szybko można się przyzwyczaić, a wręcz oczekiwać tego samego od innych kremów.
    Zalety:
    • higieniczne opakowanie (pompka)
    • przyjemny, kosmetyczny zapach
    • dobra, żelowa konsystencja
    • nie zapycha porów
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • cena… niestety widać też, że znacząco się podniosła w ciągu ostatnich kilku lat
  • 15 września 2022 o 14:43
    Mój ratunek na zaskórniki.
    Dostałam ten krem od koleżanki. Ma wygodne szklane opakowanie z pompką, lekką konsystencję i jak dla mnie nie wyczuwalny zapach. Idealnie radzi sobie u mnie z zamkniętymi zaskórnikami. Używałam go codziennie na noc, ale przy dłuższym stosowaniu, delikatnie wysusza skórę. Teraz używam go 3-4 razy w tygodniu, co drugą noc, na zmianę z nawilżającym kremem Samarite. Jeżeli ktoś ma problem z trądzikiem, zaskórnikami, to polecam całym sercem!
    Zalety:
    • szklane opakowanie z pompką,
    • niewyczuwalny zapach,
    • lekka, nie klejąca się konsystencja,
    • bardzo wydajny,
    • największą zaletą jest to że na prawdę działa.
    Wady:
    • cena nie dla każdego,
    • przy codziennym stosowaniu potrafi wysuszyć,
    Drogeria Super-Pharm
  • 30 stycznia 2022 o 16:39
    Śmierdziel, który czyni cuda
    Mój kolejny na przestrzeni lat wybawiciel od Sesderma. Od razu zaznaczam, że był to krem, którego używałam tylko w sytuacjach kryzysowych tj kiedy na mojej twarzy pojawiał się nagły wysyp niechcianych niespodzianek i twarz była w mocno niekorzystnej kondycji. Jest to preparat mocny, nie pachnie zbyt przyjemnie, powiedziałabym raczej mocno, chemicznie. Mimo,że nazywa się nawilżający ja stosowałam go do wysuszenia i zaleczenia pojawiających się wykwitów. Stosowałam przez kilka dni na noc i jak kondycja skóry ulegała poprawie odstawiałam na rzecz innego delikatniejszego kremu i wracałam do niego, kiedy problem pojawiał się znowu. Wiem,że nie przypadnie wszystkim do gustu ale warto się z nim pomęczyć bo działa !
    Zalety:
    • higieniczne opakowanie, działanie wysuszające i regulujące sebum
    Wady:
    • zapach, wydaje mi się,że może jednak podrażnić osoby ze skórą wrażliwą
  • 4 stycznia 2022 o 20:53
    Dobry, ale horrendalnie drogi
    Moja cera jest tłusta z dużą tendencją do powstawania niedoskonałości. Prawdziwym wyzwaniem jest znalezienie odpowiedniego kremu do pielęgnacji na dzień. Do swojej pielęgnacji powoli wprowadzam kwasy i stwierdzam, że to one najlepiej trzymają moją kapryśną cerę w ryzach. Dlatego też po przeczytaniu pozytywnych opinii na wizaz.pl zdecydowałam się na zakup tego produktu. Kupiłam go w Drogerii Pigment w promocyjnej cenie ok. 90 zł. Opakowanie jest bardzo eleganckie - wykonane z mlecznego i transparentnego szkła z pompką. Wydaje się to być najbardziej racjonalne rozwiązanie oprócz słoiczka. Na początku wszystko było ok, pompka chodziła dość dobrze, ale zdarzało jej się nie zasysać kremu, ale kiedy już produkt zaczął się kończyć to wydobycie go z opakowania było prawdziwym koszmarem. Dużo kremu zostało na spodzie opakowania, a że rurka od pompki jest dość krótka to kilka porcji kremu musiałam wyrzucić do śmieci, bo nie byłam w stanie go wydobyć. Także opakowanie moim zdaniem jest niewypałem. Formuła kremu jest bezzapachowa, a konsystencja kremowa w stronę delikatnego żelu. Produkt bardzo dobrze rozprowadza się po skórze i nie posiada w składzie olejów itp. składników, które mogłyby zapychać cerę. Kolor produktu jest biały. Ogólnie na kosmetyki zawierające w składzie kwas salicylowy trzeba uważać, ponieważ jest to jeden z mocniejszych kwasów. Lepiej używać tego kremu z dobrym filtrem spf i raczej w okresie jesienno-zimowym niż latem. Z samego działania kremu byłam nawet zadowolona. Kosmetyk nie zapycha cery i walczy całkiem skutecznie z już istniejącymi niespodziankami na twarzy. Bardzo dobrze wspiera w nierównej walce z trądzikiem inne kosmetyki. Teoretycznie jest to krem nawilżający, ale moim zdaniem bardzo słabo nawilża. Po nałożeniu na twarz skóra początkowo lekko się czerwieni, ale za kilka chwil buzia przyzwyczaja się do kremu i bieleje. Dlatego uważam, że lepiej używać tego produktu na weekend niż w tygodniu pracującym. W trakcie regularnego stosowania zauważyłam mniejszą ilość zmian trądzikowych, zaskórników i przebarwień na mojej skórze, więc uważam, że jak najbardziej jest to skuteczny produkt. Kosmetyk jest wydajny i wystarcza na długi czas, ale jak już wspomniałam wcześniej opakowanie nie pozwala na wydobycie kremu do samego końca co w przypadku tak wysokiej ceny jest irytujące. Ogólnie uważam, że to produkt godny uwagi ze względu na swoją skuteczność w walce z niedoskonałościami, ale jako krem nawilżający niedostatecznie tę skórę nawilża. Szkoda też, że cena jest taka wysoka. Być może z braku laku, jeśli nie znajdę nic lepszego to wrócę do tego kremu, ale na razie skieruję swój kierunek zakupowy w inną stronę.
  • 3 kwietnia 2020 o 17:37
    Wycisza wszystkie niespodzianki skórne
    Pół roku temu podkradłam ten krem mamie, której się nie sprawdził i nie mogę bez niego żyć! Moja mama ma cerę suchą i dojrzałą, dla niej ten krem nie nawilżał dostatecznie. Natomiast moja cera, tłusta i ze skłonnością do reakcji alergicznych na nabiał pokochała ten krem. Przede wszystkim zadziałał u mnie na uregulowanie wydzielania sebum ze skóry i ograniczył świecenie. Krem jest lekki, beztłuszczowy i świetnie sprawdza się pod makijaż. Szybko też reaguje na wyciszanie wszystkich niespodzianek na skórze, zwłaszcza kiedy zapomnę się i zjem coś co zawiera nabiał. W porównaniu do innych kremów, przy regularnym używaniu nie muszę martwić się o wysyp kaszki, czy większych gul. Nie zapycha mnie. Co lubię z nim robić? Lubię przed nałożeniem wymieszać go na dłoni z kwasem hialuronowym, aby dodatkowo nawilżyć skórę.
    Zalety:
    • Beztłuszczowa formuła
    • Nie powoduje wysypu, a wręcz minimalizuje ryzyko pojawienia się niespodzianki na twarzy
    • Wydajność (jedno opakowanie starcza na 2-3 miesiące)
    Wady:

Zobacz także inne Kremy na noc