Szampony do włosów

Insight Volumizing, Volume Up Shampoo Szampon dodający objętości

• 21 marca 2023 o 11:05
    Szukasz szamponu, który zwiększy objętość Twoich włosów? To na pewno nie ten szampon.....
    Jestem posiadaczką cienkich włosów. Mam duże problemy ze znalezieniem dobrego szamponu. Większość szamponów (które mają nadać objętości) niestety obciąża moje włosy. Przez co są "przyklapnięte". Szampon Insight na szczęście nie obciąża niepotrzebnie włosów. Delikatnie myje. Ale na tym jego działanie się kończy. Zdecydowanie nie dodaje objętości. Warto podkreślić, że wszystkie szampony Insight mają piękny zapach.
    Zalety:
    • nie obciąża włosów
    • piękny zapach
    • delikatnie myje włosy
    Wady:
    • nie dodaje objętości!
    • wysoka cena
  • 31 marca 2022 o 22:12
    Nie widzę efektów
    Kolejny raz nabrałam się na produkty które mają zwiększyć objętość, niczego sie nie nauczyłam. Lubie produkty Insight i ten szampon jako szampon jest dobry ale na pewno nie daje efektu uniesienia czy objętości. Bardziej spuszonycn włosów to prędzej :)
  • 29 kwietnia 2021 o 13:57
    Z bólem serca, ale nie polecam
    Uwielbiam kosmetyki marki Insight dlatego też ciężko napisać mi o ich produkcie coś złego. Wypróbowałam już 3 lub nawet 4 serie ich kosmetyków do pielęgnacji włosów i seria volumizing jest chyba najsłabsza. Przy moich pretluszczajacych się, dość gęstych włosach szampon nie przyniósł efektu uniesienia. Stały się raczej sztywne i lepiące. Dużo lepiej na moich włosach sprawdziła się seria fioletowa do włosów zniszczonych farbowaniem, tam mogę powiedzieć że efekt uniesienia został osiągnięty przynajmniej w pewnym stopniu. Tu niestety słabiutko.
  • 14 kwietnia 2021 o 6:43
    zadowolona z działania
    bardzo lubię markę insight, wszystkie szampony, które miałam okazję stosować bardzo dobrze sprawdzają się na mojej skórze głowy i włosach, mam mocno przetłuszczajacy się skalp, dlatego głowę myję codziennie, wybieram łagodniejsze szampony, żeby tak nie przesuszać włosów na długości, które są naturalne, zdrowe, średnioporowate, ale cienkie i rzadie, takie liche, szampon volumizing od insight dobrze oczyszcza skórę głowy, nie skraca świeżości, co dla mnie ma istotne zanczenie (nie cierpię przetłuszczenia włoosów u nasady, które często już pod koniec dnia psują mi humor), widocznie unosi włosy, są zdecydowanie bardziej puszyste i o zwiększonej objętości (zauważalnie "grubszy" kucyk), nie mają jednak tej pożądanej mięsistości i w porównaniu z innymi szamponami marki, ten trochę pozbawia włosy naturalnego blasku, włosy są sypkie, puszyste, optycznie jest ich więcej, niestety nie błyszczą zdrowym blaskiem, są zdecydowanie matowe, więc coś za coś, ja mam z marki swoje ulubione typy, volumizing od czasu do czasu fajnie podbija objętość, ale ja lubię BLASK
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy,
    • nie skraca świeżości włosów u nasady,
    • dodaje objętości,
    • unosi włosy u nasady,
    • gęsta konsystencja,
    • dobrze się pieni,
    • delikatnie, kwiatowa. łakowo pachnie,
    • wygodna butelka z pompką,
    • super skład,
    Wady:
    • włosy po umyciu tracą swój zdrowy balsk.
  • 14 marca 2021 o 13:53
    Jeden z ulubionych
    Dawno już przestałam się łudzić, że jakikolwiek szampon uczyni z moich prostych, gładkich, miękkich i delikatnych blond włosów za łopatki bujny gąszcz. Są cienkie i cienkie pozostaną. Cienkie i niestety ciężkie, choć brzmi to absurdalnie. Znam również zasadę, że szampon powinien być dobierany do skóry głowy, nie do włosów, bo do włosów są odżywki. Teoria swoją drogą, życie swoją, więc po kilkunastu latach obserwacji kudłów wiem też, że szampon musi nie tylko je myć, ale także nie może ich obciążać i zmiękczać. Dlatego jak ognia unikam wszelkiego rodzaju szamponów stricte pielęgnacyjnych, a przeczytawszy na etykiecie że "zmiękcza", odstawiam na półkę jak oparzona. Co prawda lekturę etykiety zaczynam od składu, ale często obiecanki producenta wystarczą, żeby dać sobie spokój z analizą. Z szamponów volume sprawdził się w moim przypadku jedynie lawendowy Schaumy i szampon SunSilk w ubiegłym wieku, niestety Schaumę dyskwalifikuje późniejsze elektryzowanie włosów, a drugiego nie widziałam w sklepach od bodajże 2000 roku. Moje włosy wyglądają najlepiej, kiedy są myte Barwą, Familijnym i tego typu ziołowymi rypaczami, najlepiej z sls. Skórze mojej głowy tego rodzaju szampony nie szkodzą, ale też nie pomagają np. w kwestii przetłuszczania. Codzienne mycie wskazane, inaczej w połowie drugiego dnia zaczynam czuć się niekomfortowo, niezależnie od tego, czy używam rypacza czy myjadła delikatnego. Z odżywek jedynie proteinowe, jako jedyne nie zmiękczają zbyt mocno włosów. Często z odżywki rezygnuje bez specjalnej szkody dla włosów i różnicy wizualnej. Gładkość niestety permanentna. Szampon Insight był strzałem na ślepo, ostatnim podrygiem nadziei, że może jednak zdarzy się cud. Naiwne, oczywiście, ale jest bardzo dobrze. Pieni się elegancko, splukuje jeszcze lepiej (już w trakcie splukiwania szamponu z dłoni jestem w stanie z 99% pewnością określić, czy zda egzamin na moich włosach), włosy rozczesują się nieźle nawet bez odżywki. Po naturalnym wyschnięciu są wspaniałe : sypkie, ale nie wiotkie, wyraźnie od siebie oddzielone, gładkie (nie śliskie) w bardzo fajny sposób, w dłoniach sprawiają wrażenie sztywniejszych i odrobinę grubszych. Nie jest to szopa, kucyk też nie wydaje się bujniejszy, ale odczuwam wyraźną różnicę. Zapach szamponu nie zapada w pamięć, delikatny i chyba przyjemny. Pompka bardzo porządna, jednorazowo wyciska wystarczającą do mycia ilość galaretki. Cena wydaje się dość wysoka, jednak 45 - 50 zł za 400 ml daje około 25 zł za 200 ml, czyli cena, powiedzmy, niemalże drogeryjna. W sieci można upolować butlę o pojemności 900 ml za około 70 zł z przesyłką, a wtedy to już całkiem spoko. Po przetestowaniu większości szamponów z półek Roska i Hebe śmiało mogę stwierdzić, że Włosi dali radę. Następny w kolejce będzie szampon do włosów przetłuszczających się.