Wybierając krem po oczy zazwyczaj kieruję się tym, żeby był on w miarę możliwości jak najbardziej uniwersalny, to znaczy przyjemny do stosowania zarówno rano, pod makijaż, jak i wieczorem w celu uzyskania jak najbardziej konkretnego działanie pielęgnacyjnego. Na propozycję od marki Uzdrovisko polowałam już od dłuższego czasu, głównie dlatego, że byłam bardzo ciekawa, w jaki sposób wpłynie on na to tytułowe ,,piękne spojrzenie'', czy faktycznie spełni bardzo obiecujące propozycje producenta i sprawdzi się mojej dosyć suchej, wiotkiej i wrażliwej skórze pod oczami. Dodatkowo jest ona często podpuchnięta i posiada siną barwę, więc zależy mi, aby tego typu kosmetyki działały również łagodząco na tego typu schorzenia.
Recenzowany produkt został zamknięty w opakowaniu w formie słoiczka wykonanego z przyciemnianego szkła, tak, jak przyzwyczaiły nas już do tego kosmetyki naturalne. Ma ono pojemność 20 ml, zaś jego cena regularna wynosi około pięćdziesięciu złotych, całkiem sporo, dlatego też cieszę się, że udało mi się go dorwać na promocji. Design opakowania bardzo mi się podoba, tak samo zresztą jak przy wszystkich produktach od tego producenta. W centralnej części umieszczona została etykietka przedstawiające wszelkie najważniejsze informacje o kremie, to znaczy logo jego producenta, nazwę, zalecany sposób użytku czy skład.
Produkt posiada typowo kremową, nawet lekką konsystencję. Pachnie bardzo subtelnie i zarazem kwiatowo, natomiast nuty te szybko się ulatniają i przestają być wyczuwalne. W składzie kremu znajdziemy między innymi ekstrakt z czarnego tulipana, algi morskie, masło shea czy olej z passiflory. Cały skład jest bardzo szczegółowo i dokładnie opisany na stronie producenta, muszę przyznać, że jest on niesamowicie ciekawy i godny zainteresowania.
Kosmetyk był przeze mnie stosowany zarówno podczas porannej, jak i wieczornej rutyny pielęgnacyjnej. Jest bardzo wydajny, bez problemu możemy aplikować go jedynie za pomocą cieniutkiej warstwy, zarówno pod oczy, jak i na powieki. Wchłania się całkiem szybko, nie pozostawia lepiącej się warstwy. Nawilża, odżywia oraz przyjemnie koi skórę pod oczami. Delikatnie niweluje opuchliznę. Spokojnie nadaje się do stosowania pod makijaż, nie roluje go. Może nie za bardzo działa w kwestii niwelowania zmarszczek, ale myślę, że przy zapobieganiu ich powstawania już jak najbardziej.
Bardzo przyjemny, lekki kremik pod oczy od marki Uzdrovisko, chodź raczej nie do dojrzałej cery. Sprawdza się jako kosmetyk o działaniu nawilżającym, kojącym, ale i pod makijaż. Zaskakuje wydajnością i wspaniałym, godnym pochwały składem. Polecam.
Zalety:
- Skład