Kremy pod oczy

Uzdrovisco Całodniowy krem na piękne spojrzenie `Czarny tulipan i algi`

• 28 stycznia 2025 o 14:26
    Gdzie to piękne spojrzenie...
    Niestety w przypadku tego kremu nie czyni mnie szczęśliwą fakt, że jest wydajny. Strasznie go męczyłam. Mega mi się nie podobał. Krem ten ma rzadką, wręcz wodnistą konsystencję, która okropnie się rozprowadza na skórze. Nie pomaga nawet wklepywanie go. Szybko się wchłania. Nie daje kompletnie żadnych efektów. Takie jedno wielkie nic. Może i nie podrażnia, ale po co mi krem, który nie daje nic. A tylko mnie denerwuje. Bo miałam zero przyjemności z używania go. Zapach mi się podoba. Lubię ziołowo- kwiatowe wonie. Żałuję zakupu.
  • 12 lutego 2023 o 22:23
    Fatalny
    Lubię kremy naturalne, jestem wieloletnia fanka orientany, i zachciało mi sie odmiany, i pożałowałam, niestety. Ooakowanie sugeruje krem pelnowartosciowy o poj. 50 ml, wyciagasz z pudelka maleńki sloiczek i poj 25ml,bo jest ukryte drugie dno kartonika by oszukać klienta.i tak właśnie sie poczulam. Sklad w pirzadku, ale krem lepki bardzo, za ciężki pod oczy i na twarz. Po 30 min musialam wszystko zmyc bo nie dalam rady wytrzymac tego uczucia sciagniecia, lepkości itd. jakbym klejem w sztyfcie posmarowała skore. Krem w stosunku do jakości i dzialania nie wart swojej ceny. Wracam potulnie do orientany, ktora przerobilam wzdluz i wszerz, i niebma lepszych kosmetyków. Ten uzdrovisco niedopracowany, malutka pojemność, slaby sklad.
    Zalety:
    Wady:
    • Cena, konsystencja, skład, działanie /jego brak /
  • 21 grudnia 2022 o 16:31
    Wybierając krem po oczy zazwyczaj kieruję się tym, żeby był on w miarę możliwości jak najbardziej uniwersalny, to znaczy przyjemny do stosowania zarówno rano, pod makijaż, jak i wieczorem w celu uzyskania jak najbardziej konkretnego działanie pielęgnacyjnego. Na propozycję od marki Uzdrovisko polowałam już od dłuższego czasu, głównie dlatego, że byłam bardzo ciekawa, w jaki sposób wpłynie on na to tytułowe ,,piękne spojrzenie'', czy faktycznie spełni bardzo obiecujące propozycje producenta i sprawdzi się mojej dosyć suchej, wiotkiej i wrażliwej skórze pod oczami. Dodatkowo jest ona często podpuchnięta i posiada siną barwę, więc zależy mi, aby tego typu kosmetyki działały również łagodząco na tego typu schorzenia. Recenzowany produkt został zamknięty w opakowaniu w formie słoiczka wykonanego z przyciemnianego szkła, tak, jak przyzwyczaiły nas już do tego kosmetyki naturalne. Ma ono pojemność 20 ml, zaś jego cena regularna wynosi około pięćdziesięciu złotych, całkiem sporo, dlatego też cieszę się, że udało mi się go dorwać na promocji. Design opakowania bardzo mi się podoba, tak samo zresztą jak przy wszystkich produktach od tego producenta. W centralnej części umieszczona została etykietka przedstawiające wszelkie najważniejsze informacje o kremie, to znaczy logo jego producenta, nazwę, zalecany sposób użytku czy skład. Produkt posiada typowo kremową, nawet lekką konsystencję. Pachnie bardzo subtelnie i zarazem kwiatowo, natomiast nuty te szybko się ulatniają i przestają być wyczuwalne. W składzie kremu znajdziemy między innymi ekstrakt z czarnego tulipana, algi morskie, masło shea czy olej z passiflory. Cały skład jest bardzo szczegółowo i dokładnie opisany na stronie producenta, muszę przyznać, że jest on niesamowicie ciekawy i godny zainteresowania. Kosmetyk był przeze mnie stosowany zarówno podczas porannej, jak i wieczornej rutyny pielęgnacyjnej. Jest bardzo wydajny, bez problemu możemy aplikować go jedynie za pomocą cieniutkiej warstwy, zarówno pod oczy, jak i na powieki. Wchłania się całkiem szybko, nie pozostawia lepiącej się warstwy. Nawilża, odżywia oraz przyjemnie koi skórę pod oczami. Delikatnie niweluje opuchliznę. Spokojnie nadaje się do stosowania pod makijaż, nie roluje go. Może nie za bardzo działa w kwestii niwelowania zmarszczek, ale myślę, że przy zapobieganiu ich powstawania już jak najbardziej. Bardzo przyjemny, lekki kremik pod oczy od marki Uzdrovisko, chodź raczej nie do dojrzałej cery. Sprawdza się jako kosmetyk o działaniu nawilżającym, kojącym, ale i pod makijaż. Zaskakuje wydajnością i wspaniałym, godnym pochwały składem. Polecam.
    Zalety:
    Drogeria Natura
    Eulina
    12 października 2022 o 16:17
    Lekki krem pielęgnacyjny
    Kremik jest bardzo lekki. Fantastycznie wnika w skórę i nie pozostawia żadnego filmu. Świetny pod makijaż. U mnie się sprawdził. Nawilżał, ujędrniał i rozświetlał skórę. Skóra była na tyle napięta, że moja kosmetyczka zwróciła uwagę na to, że jak na mój wiek (35+) wygląda świetnie. Bardzo wydajny i wystarczył na długo. Naturalny skład. Jeszcze do niego wrócę.
  • 2 lutego 2022 o 14:57
    Zbyt lekki.
    Nadal szukam swojego idealnego kremu pod oczy. Kupując ten krem omyłkowo zamiast fitodozującego kremu pod oczy do koszyka wpadł właśnie ten i jestem zawiedzona. Dodatkowo potrafi powodować łzawienie oczy. Jest bardzo lekki - na dzień jeszcze spoko, ale jeżeli chodzi o pielęgnację wieczorną to porażka. Duża pojemność ogólnie na plus, ale w tym momencie akurat mnie denerwuje, bo nie mogę go wykończyć. Nie zauważyłam jakichkolwiek pozytywnych aspektów. U mnie się nie sprawdził.