Fakt jest to żel z aloe vera.
Już prawie byłam gotowa hodować aloes dla jego wszechstronnego pro zdrowego zelu i nagle wpadłam na ten gel. Opakowanie krzyczy : 92 % zelu z aloe vera, bez perfum, bez alkoholu i parabenów !!!! Cena za 300 ml rewelacyjna 8 zł ! To wzięłam, a moje wrażenia po dwóch tygodniach użytkowania !
Jestem oczarowana tym produktem i jego wszechstronnymi właściwościami ( do stosowania jako balsam do ciała, krem do twarzy, serum pod makijaż, krem do rąk, zel do włosów, jako preparat pielęgnujący i nawilżający włosy - te ostatnia funkcja jeszcze w fazie testów).
Normalnie czekam z opinia dłużej, to z tym produktem polubiłam sie od razu. Dosłownie od pierwszego użycia. Dlatego bede go namiętnie kupować !!!! Ponad to hodowanie aloe vera dla żelu kosmetycznego przy tym produkcie wydaje mi sie zbyt pracochłonne !!! Aczkolwiek na pewno warto jak kos ma samozaparcie !
Nie mniej łagodzące właściwości tegoż żelu wspaniale sprawdzają sie przy kojeniu i łagodzeniu mojej podrażnionej skóry. Zaś efekt kojenia wzmaga funkcja chłodzenia. Do tego stopnia, ze czekam z niecierpliwością, aż zel ochłodzi i ukoi moja podrażnioną cerę. Zlikwiduje zaczerwienienia, jakieś podrażnienia, delikatne wysypki. Na prawdę z uczuciem ulgi aplikuję żel na zmęczoną cerę by po chwili odczuć przyjemne odświeżenie i ochłodzenie. Zbawienny i zaiste odprężający jest to efekt. Zwłaszcza doceniam ten cooling po całym dniu, czy nocy, czy zmyciu makijażu, a nawet po saunie i basenie. Ten żel naprawdę szybko pomaga mi odzyskać efekt odświeżonej, wypoczętej i zrewitalizowanej cery. Na dodatek jego formuła szybko sie wchłania i myślę, ze nawet nieźle nawilża. Co pomogą utrzymać efekt dobrze nawilżonej, zdrowej cery. Myślę, ze jest to produkt odpowiedni do każdego typu cery, ale szczególnie dla dojrzałej i suchej.
Szczególnie wart opinii jest dobry i prosty skład, który zasługuje przy tej cenie na plus !!!!!! Zaczyna sie żelem aloesowym. Wierząc opakowaniu jest go 92 % składu !! Drugi składnik to woda, a po niej jest kwas hialuronowy, no tego zachwalać nie trzeba !!! Po nim jest kolagen roślinny : silnie nawilżający i wygładzający. Nawet 10 krotne bardziej niż kwas hialuronowy. Potem mamy już inny syntetyczny humektant, który nawilża, kondycjonuje i poprawia wchłanianie substancji odżywczych. Potem jest podobnie działająca gliceryna, która tez nawilża. Po niej są składniki łączące wszystko co trudno rozpuszczalne do kupy & zagęstnik. Niestety jest to zwykly emukgator PEG i TEA ! Po nich jest składnik na podrażnienia i przeciwbakteryjny. Po jest naturalny konserwant z nasion anyżu. Potem mamy kolejny dobry naturalny humektant - betaina. Po niej konserwant EDTA. A po mamy : naturalne dobroczynne dla cery składniki : olejek z mięty, wyciąg z nagietka lekarskiego i melisy. Mają działanie chłodzące, przeciwzapalne, łagodzące, regenerujące anty-trądzikowe, antybakteryjne, przeciwgrzybiczne, odświeżające i ściągające. Listę zamyka dobroczynna witamina E - będąca tez konserwantem.
Mi szczególnie podoba sie mega duża zawartość aloesu, kwasu hialuronowego kolagenu i naturalnych wyciągów. To sprawia ze moje zaczerwienienia są zmniejszone i niwelowane, a moja twarz wydaje się być mniej spuchnięta, bardziej wypoczęta i napięta. Moje łagodne problemy skórne zniknęły. Jeżeli wiec masz delikatne problemy skórne, i nie chcesz wydać kroci na pielęgnacje, to ten produkt jest idealny !!! Pomimo zawartości w składzie : PEG-60 TEA i EDTA !!!
Zalety:
- Bardzo tani produkt i dostępny od zaraz w Action !
- Duze ekonomiczne opakowanie 300 ml
- Zel jest naprawdę bardzo wydajny, naprawdę nie wiele go potrzeba.
- Wszechstronność tego produktu ( moze byc stosowany jako balsam do ciała, jako krem do twarzy i rak, jako produkt nawilżający do włosów i naturalny stylizator do włosów czy jako serum pod makijaż !! )
- Duza zawartość zelu aloe vera w produkcie - aż 92 % , który znany jest ze swych leczniczych właściwości. ( Pomaga na cerę leczniczo zwalcza trądzik, egzemę, łuszczyce. Również działa kojąco, przeciwbakteryjnie, zabija grzyby bakterie. Także koi oparzenia słoneczne czy podrażnienia. Zel aloesowy zawiera tez witaminy A, C i E czyli antyoksydanty neutralizujące wolne rodniki. No magia w słoiczku :-)
- Prosty dobry i dość naturalny skład, który ma sens.
- Produkt jest bez parabenów, bez alkoholu i perfum.
- W składzie mamy dobre humektanty !
- W skaldzie mamy : olejek z mięty, wyciąg z nagietka lekarskiego , melisy i witaminę E
- Mamy tez naturalne konserwanty min konserwant z nasion anyżu.
- Rzeczywiście jest to naturalnie pachnący kosmetyk o dość dobrym składzie
- Bardzo dobrze i szybko sie wchłania - po okołu pół minucie żel znika
- Pachnie rzeczywiscie naturalnie jak aloe vera. I nić poza tym naturalnym zapachem nie wyczuwam
- Koi, odżywia, wygładza, odświeża, chłodzi, nawilża i rewitalizuje zmęczona skórę. Nie tylko po całym dniu ale i po zmyciu makijażu, czy korzystaniu z sauny czy basenu.
Wady:
- Wadą tego produktu jest to, ze pozostawia po zapikowaniu delikatnie lepką i świecącą powłokę na cerze. To moze lekko zirytować. Nie jest to jednak mega dramat jeżeli idzie o kleistość. Dużo bardziej meczy mnie efekt świecenia. Z tego powodu odjęłabym jedną gwiazdkę, ale za tę cenę hmm lepszego produktu, ze świeca szukać - dla mnie jest to wiec HIT !!!!!
- Niestety w składzie jest : PEG-60 TEA i EDTA. W małych stężeniach ok, a myślę, ze nie jest tego duzo - biorąc pod uwagę ze 92 % to aloe vera.