KWC LogobyWIZAŻ logo

Polyglutamic Acid właściwości i zastosowanie

Kwas poliglutaminowy, Kolagen roślinny

PGA, ALPHA-L-GLUTAMIC ACID POLYMER, GLUTAMIC ACID POLYMER, L-GAMMA-POLYGLUTAMIC ACID, L-GLUTAMIC ACID POLYMER, POLY(L-GLUTAMIC ACID), POLY-L-GLUTAMATE
W skali przemysłowej pozyskiwany z soi japońskiej. Polimer kwasu glutaminowego.

Działanie w kosmetykach

Bardzo silnie nawilżający składnik, odkryty w meduzach. Nawilża do 10-razy mocniej od kwasu hialuronowego, uelastycznia skórę przyczyniajac się do poprawy kolorytu i struktury we wszystkich warstwach skóry.

Typ składnika

  • Substancja pochodzenia naturalnego
  • Substancja pochodzenia zwierzęcego

Funkcja w kosmetyku

  • Substancja aktywna
  • Substancja kondycjonująca
  • Substancja nawilżająca
  • Substancja przeciwzmarszczkowa

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie

Najpopularniejsze produkty z Polyglutamic Acid

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej dotworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych
Więcej informacji znajdziesz tutaj.