Balsamy do ust

Farmapol Fruity Jungle, Lip Balm Balsam do ust `Liczi`

• 11 marca 2021 o 23:34
    Tragiczna, wysusza usta
    Zdecydowanie najgorsza pomadka do ust jaką kiedykolwiek używałam. Wysusza usta, w ogóle nie spełnia oczekiwań i najprostszego zadania stawianego pomadce nawilżającej. Po jej stosowaniu jest gorzej niż było. Strata pieniędzy.
    Zalety:
    • ładne opakowanie - z plusów to tyle
    Wady:
    • pomadka wysusza usta
    • na ustach tworzą się suche skórki
    • zapach liczi należy sobie wyobrazić
  • 21 lipca 2020 o 10:15
    Niby tak, ale nie do końca...
    Nie pasuje mi ten zapach. Pudrowy, trochę mdły, kojarzy mi się z różanymi kosmetykami. Gdybym nie wiedziała, że to liczi, to obstawiałabym właśnie różaną pomadkę. I w sumie zapach (i smak również) to tylko jedyna wada, bo poza tym pomadka jest naprawdę w porządku. Taki zwyklaczek dla bezproblemowych ust - jak moje. Pozostawia na wargach bezbarwną, masełkowatą warstewkę ochronną, nadaje się do częstego używania. Nie wysusza ust, sprawdza się także do stosowania na noc, rano nadal ta powłoczka jest wyczuwalna. Nie zostawia drapiącego uczucia w gardle, co od razu skreśla u mnie każdą pomadkę. Sztyft nie jest ani miękki, ani twardy, jest po prostu w sam raz. Łatwo się aplikuje. Opakowanie jest minimalistyczne i dobrze działa, nic się nie zacina. Podsumowanie. Standardowa pomadka z gatunku tych fajniejszych. Gdyby nie zapach pewnie kupiłabym kiedyś kolejną sztukę, bo tę i dwie inne dostałam w prezencie. Mimo wszystko cieszę się, że ją wytestowałam.
  • 23 marca 2020 o 19:43
    Mocne 4 - nie idealna, ale bardzo zła też nie jest
    Ok. miesiąc temu miałam fazę na kupowanie pomadek koloryzujących, i co za tym idzie, balsamów do ust. Ponieważ uwielbiam takie ciekawe nowości testować, kupiłam pomadkę o zapachu litchi... jest dla mnie dobra, bardzo pięknie pachnie, a pielęgnacja jest raczej podstawowa. OPAKOWANIE Sztyft jest oprawiony w czarne, klasyczne opakowanie. Mimo, że zupełnie nie widać po nim, jaki to zapach pomadki, bardzo mi się podoba. Wyróżnia się na tle innych balsamów do ust i dzięki temu łatwo go znaleźć w kosmetyczce czy w szufladzie. Mechanizm wykręcający balsam jest poprawny, nie lata luźno, ani jest jest zbyt oporny. Zatyczka też ok, nie otwiera się samodzielnie. - brak strachu pobrudzenia torebki. Zauważyłam też, że sztyft nie łapie kurzu - więc szczelność opakowania jest dość duża. SZTYFT To biały, standardowej wielkości sztyft. Dość gładko sunie po ustach, w szczególności, gdy jest w temperaturze pokojowej. Nie zbija się w grudki, to raczej takie masełko :) Jest to balsam średniogęsty, to znaczy dość konkretny. Czuć tłuszczyk na ustach, i barierę ochronną przed wysuszeniem, ale raczej aktywnie to nie nawilża. ZAPACH Jest świetny! Litchi bardzo naturalne i intensywne. Dobrze, że pomadka nie ma smaku, bo inaczej co chwila bym ją zlizywała ;) Zapach nie jest dla mnie chemiczny, utrzymuje się co prawda dość krótko na ustach, ale dzięki temu nie mam zawrotów głowy - w końcu pomadka jest po aplikacji tuż pod nosem. To może nie czyste litchi, ale jest podbite czymś jeszcze tropikalnym w bardzo dobry sposób. EFEKT Efekt jest o tyle dobry, że pomadka zostawia tłustą, solidną warstwę ochronną. Co prawda nie można liczyć na regenerację ust, ale na co dzień pomadka spełnia swoje zadanie. Nie pogłębia spierzchnięcia, doskonale radzi sobie przy niewymagającej pielęgnacji. Minusem jest to, że przy podrażnionych ustach może powodować lekkie pieczenie. Mam skórę atopową i niestety czasami na wargach pojawiają mi się podrażnienia, które zmuszają do odłożenia na jakiś czas tego balsamu... niemniej jednak zamierzam z przyjemnością używać go do końca :) Polecam wypróbować tę pomadkę - jest ok, nie ma za dużo wad. Z uwagi na to, że często zmieniam pomadki ochronne, raczej do niej nie wrócę - ale tylko dlatego, że chcę wypróbować jeszcze wiele innych.
    Zalety:
    • wyrazisty, naturalny zapach
    • pokrywa usta tłustą warstwą ochronną
    • przyjemnie się rozprowadza
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • nie jest ratunkowym balsamem do ust
    • na podrażnionych ustach może powodować szczypanie
  • 26 kwietnia 2019 o 0:21
    Słaba
    Pomadka tępa. Po dłuższym czasie nie stosowania twardnieje. Mimo nakładania dużej ilości produktu mam uczucie ze nic nie ma. Słabo nawilża. Jedyna zaleta jest ładny zapach. Opakowanie plastikowe szybko się zdarło z napisu
    Zalety:
    • Zaleta jest zapach
    Besya
    27 lutego 2019 o 11:01
    Mój numer jeden!
    Kupiłam kiedyś na spróbowanie, początkowo byłam zawiedziona... Jest dosyć gęsta, nie tak masełkowa jak inne pomadki ochronne, ale przez to bardzo długo się utrzymuje i wolno się zjada. Jednocześnie jest bardzo odżywcza i wyraźnie poprawia i podtrzymuje kondycje moich ust. Naprawdę, nie miałam nigdy lepszej pomadki ochronnej. Jeszcze jest bardzo wydajna, przez swoją konsystencję nie nakłada się jej zbyt dużo, dzięki czemu starcza na dłużej. Dodatkowym atutem jest subtelny zapach liczi, który ja osobiście uwielbiam
    Zalety:
    • wydajność, zapach, pielęgnacja ust, cena
    Wady:
    • może mało atrakcyjne opakowanie, ale nie to jest najistotniejsze w produkcie

Zobacz także inne Balsamy do ust