Podkłady

Maybelline New York Dream Satin Liquid Foundation SPF 13 Satynowy podkład w płynie (nowa wersja)

Maybelline Dream Satin Liquid Foundation Podkład 4 Light Porcelain 30ml

• 7 maja 2021 o 13:20
    Dobry ale bez fajerwerków.
    Zacznę od tego że moja skóra jest normalna Obecnie troszkę w kierunku lekko przesuszonej ale pracuje nad tym. Podkład kupiłam gdyż zachęciła mnie cena w drogerii internetowej i oczywiście marka. Podkład ma solidna szklaną butelkę i dobry dozownik. Podkład ma gęstą konsystencję która nie spływa z ręki gdy go dozuje. Nie mam wielkich problemów skórnych ale potrzebuję lekko wyrównać koloryt i nadać jej odświeżenia i rozświetlenia dlatego wybrałam satynowe wykończenie. Ogólnie dobrze się go nakłada blenduje na skórze lekko mokra gabeczka. Nadaje ładne wykończenie, nie waży się. Podoba mi się że wyrównuje koloryt ale nie matowi zbytnio skóry na tym mi zależało myślę że właśnie to jest to satynowe wykończenie. Trzyma się całkiem nieźle , nie spływa nie roluje . Jestem zadowolona chociaż mam troszkę zastrzeżenia do kolorów posiadam dwa 10 ivory i 30 sand. Są to takie neutralne odcienie. Fajnie gdyby były odrobinkę cieplejsze.
  • 24 lutego 2021 o 7:55
    Całkiem przyjemny podkład
    Podkład kupiłam na promocji, całkiem spontanicznie, zaintrygowały mnie pęcherzyki powietrza z płynnym podkładzie. Podkład umieszczony jest w szklanej przezroczystej buteleczce z pompką. Więc jest funkcjonalni- możemy śledzić zużycie produktu i higienicznie. Na pokrycie całej twarzy i szyi starczy jedna pompka. Podkad ma formułę kremową, bardzo łatwo i przyjemnie rozprowadza się po twarzy (ja zawsze używam do tego gąbeczki). Jednak nie widzę w nim tego musu ani puszystej konsystencji. Bardzo przyjemnie nawilża skórę i optycznie ją wygładza. Nie ciemnieje z czasem. Po jakimś czasie się wyświeca i łatwo go zetrzeć, ale nie zostawia jakichś strasznych plam.
    • Nawilżenie i wygładzenie skóry
    Wady:
    • Lubi się wyswiecać, ale to dopiero po paru godzinach noszenia
  • 22 czerwca 2020 o 23:17
    Nie dla tłustej cery
    Ten podkład byłby wprost stworzony dla mnie gdybym nie miała przetłuszczającej się cery z zaskornikami. Lubię podkłady z satynowym wykończeniem niestety nie są one stworzone dla takich rodzajów skóry jak moja. Podkład po nałożeniu wygląda pięknie na mojej skórze przez hmm.. 30 minut? Potem zaczyna się warzyć i wchłania się w skórę, przez co zmniejsza się jego krycie do minimum. Gdybym nie miała tłustej cery na pewno byłby moim ulubieńcem bo bardzo ładnie wygląda na skórze, nie robi efektu maski. Ma ładne odcienie bez różowych tonów( używałam odcień ivory), nada się na lato, krycie ma średnie ale zadowalające dla mnie, a mam skórę z przebarwieniami. Niestety u mnie tak jak wspomniałam wyżej wygląda dobrze krótko, potem znika z twarzy ale na suchej lub normalnej skórze na pewno świetnie by się sprawdził.
    lergie
    19 marca 2020 o 23:36
    Bardzo dobry w korzystnej cenie
    Z sentymentu do Maybelline Better Skin jak i starej wersji SuperStay, tutaj identyczna buteleczka gwarantowała mi jakość. I nie pomyliłam się. Jest nawet lepszy od swojej starej wersji z niego innym nadrukiem, być może dlatego, że dodali kwas hialuronowy. W każdym razie na mojej mieszanej cerze trzyma się tak samo dobrze, jak tamte, z tym, że one dawały mat, a tutaj mam lekkie glow - co mi się podoba. Wiadomo, po 8-9h na nosie już wygląda średnio, ale są o wiele gorsze i droższe podkłady, które u mnie już po 3h wyglądają dramatycznie. Plus za SPF, choć dość niewielkie, ale jest. I jeszcze większy plus za kolor 04 Light Porcelain. Kiedyś sięgałam w starej wersji po 10 Ivory i był ciemny, musiałam go rozjaśniać, tutaj kolor jest odpowiedni (choć nie pogniewałabym się o jeszcze jaśniejsze). Pompka dobrze wydaje produkt, choć gdy na końcówce nieco przyschnie to wyskoczy nam mały glucik - przywykłam, bo w kilku podkładach tak mam. A że tutaj mamy kremową konsystencję to i tak dobrze, że pompka się nie zacina. Szkoda, że Dream Satin Liquid nie jest normalnie w szafie, tylko pojawia się od czasu do czasu na standach, ale warto go wypróbować, zwłaszcza, że Maybelline ostatnio często jest na promocji. Ja za swój dałam 19,99zł.
    Zalety:
    • Kolor
    • Kremowa konsystencja
    • Idealnie się blenduje, krycie średnie, można dobudować
    • Wygładza, nie odcina się, daje lekkie glow
    • Wytrzymały na mojej mieszanej cerze, choć jest nawilżający
    • Wydajny
    • Ładne opakowanie z dobrą pompką
    • Ulepszony skład o kwas hialuronowy
    Wady:
    • Dostępność
  • 20 lutego 2020 o 11:01
    CODZIENNY PRZECIĘTNIAK
    Oceniam kolor 04-light porcelain.Podkład kupiłam zimą-gdy moja cera jest najbardziej blada -zaznaczam że jest naprawde bardzo jasny więc dla osób z porcelanową wręcz cerą,dla mnie okazał się ciut za jasny ze wzgledu na moja skłonnosc do zaczerwinien i "różowych policzkow"przy ujemnej temperaturze Nie zachwycił mnie-bardzo "olejista" tłusta konsystencja sprawia że podklad staje się ciężki,skora jest po nim lepka i konieczne jest użycie sypkiego pudru by zniwelowac efekt tej leppkosci.Krycie-jak na codzień ok,pokrywa wszelkie mniejsze niedoskonałości/wyrownuje koloryt cery.Trwałosc-średnia.Na pare godzin w pracy ok.
    Zalety:
    • Cena-typowy średniaczek więc cena w stosunkundo jakości jak najbardziej adewkatna
    • Krycie-ładnie wyrównuje koloryt cery/zakrywa niedoslonałosci
    • Wydajnosc-wysoka.Mam go z czasu i mam...i mam...i mam.....
    • Trwałość-dobry do pracy/na codzien
    Wady:
    • Konsystencja-zostawia tlusty/lepki slad na skórze